Το τσάι Kangra με την απόφαση 2023/690 της Ευρωπαϊκής επιτροπής καταχωρήθηκε ως προϊόν προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ).
Το «τσάι Kangra» είναι ένα είδος τσαγιού που προέρχεται από τα φύλλα, τα μπουμπούκια και τα τρυφερά στελέχη του είδους Camellia sinensis που καλλιεργούνται στην κοιλάδα Kangra της Ινδίας. Έχει ένα χαρακτηριστικό άρωμα ξηρών καρπών, “χειμωνιάτικο”, ξυλώδη, και “λουλουδάτο” στο γευστικό του προφίλ. Το «τσάι Kangra» προσδίδει μια γλυκιά επίγευση.
Τα φύλλα του τσαγιού Kangra περιέχουν έως και 13% κατεχίνες και έως 3% καφεΐνη και αμινοξέα όπως θεανίνη, γλουταμίνη και τρυπτοφάνη. Η ολική περιεκτικότητα σε φαινολικές ουσίες κυμαίνεται από 198-230 mg/gm.Συνολικά αντιοξειδωτικά σε εύρος 196-223 mg/gm.