Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

EE: ΠΓΕ το ινδικό τσάι Kangra

ΑρχικήΝέαEE: ΠΓΕ το ινδικό τσάι Kangra
spot_img

Το τσάι Kangra με την απόφαση 2023/690 της Ευρωπαϊκής επιτροπής καταχωρήθηκε ως προϊόν προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ).

Το «τσάι Kangra» είναι ένα είδος τσαγιού που προέρχεται από τα φύλλα, τα μπουμπούκια και τα τρυφερά στελέχη του είδους Camellia sinensis που καλλιεργούνται στην κοιλάδα Kangra  της Ινδίας. Έχει ένα χαρακτηριστικό άρωμα ξηρών καρπών, “χειμωνιάτικο”, ξυλώδη, και “λουλουδάτο” στο γευστικό του προφίλ. Το «τσάι Kangra» προσδίδει μια γλυκιά επίγευση.

Τα φύλλα του τσαγιού Kangra περιέχουν έως και 13% κατεχίνες και έως 3% καφεΐνη και αμινοξέα όπως θεανίνη, γλουταμίνη και τρυπτοφάνη. Η ολική περιεκτικότητα σε φαινολικές ουσίες κυμαίνεται από 198-230 mg/gm.Συνολικά αντιοξειδωτικά σε εύρος 196-223 mg/gm.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

“ΟΧΙ” της EFSA σε ισχυρισμό υγείας για το συμπλήρωμα κρεατίνης

Απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ο ισχυρισμός υγείας «Η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων κρεατίνης μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας».

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο