Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
23.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

EE: ΠΓΕ το ινδικό τσάι Kangra

ΑρχικήΝέαEE: ΠΓΕ το ινδικό τσάι Kangra
spot_img

Το τσάι Kangra με την απόφαση 2023/690 της Ευρωπαϊκής επιτροπής καταχωρήθηκε ως προϊόν προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ).

Το «τσάι Kangra» είναι ένα είδος τσαγιού που προέρχεται από τα φύλλα, τα μπουμπούκια και τα τρυφερά στελέχη του είδους Camellia sinensis που καλλιεργούνται στην κοιλάδα Kangra  της Ινδίας. Έχει ένα χαρακτηριστικό άρωμα ξηρών καρπών, “χειμωνιάτικο”, ξυλώδη, και “λουλουδάτο” στο γευστικό του προφίλ. Το «τσάι Kangra» προσδίδει μια γλυκιά επίγευση.

Τα φύλλα του τσαγιού Kangra περιέχουν έως και 13% κατεχίνες και έως 3% καφεΐνη και αμινοξέα όπως θεανίνη, γλουταμίνη και τρυπτοφάνη. Η ολική περιεκτικότητα σε φαινολικές ουσίες κυμαίνεται από 198-230 mg/gm.Συνολικά αντιοξειδωτικά σε εύρος 196-223 mg/gm.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Άρχισαν οι εγγραφές στα FEA 2024, τον θεσμό επιβράβευσης της αριστείας στον κλάδο των τροφίμων

Διάκριση, προβολή και σημαντικά έπαθλα που προσφέρουν οι χορηγοί των FΕΑ 2024 στους νικητές.

Απογοητευτικά τα αποτελέσματα της παγκόσμιας έρευνας του Campden BRI για την εκπαίδευση ασφάλειας τροφίμων στη Βιομηχανία

Αυτή είναι η 8η παγκόσμια έρευνα κατάρτισης για την ασφάλεια τροφίμων που διοργανώθηκε με την Intertek Alchemy σε συνεργασία με τις BRCGS, BSI, Intertek, SGS, SQF, TSI.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα