Τρίτη, 15 Οκτωβρίου, 2024
20.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΕΕ: Συνταγές με συμβουλές για τη μείωση της σπατάλης τροφίμων από Ευρωπαίους σεφ

ΑρχικήΟικιακάΣυνταγέςΕΕ: Συνταγές με συμβουλές για τη μείωση της σπατάλης τροφίμων από Ευρωπαίους σεφ
spot_img

Μηδενικά απόβλητα, περισσότερη γεύση!

Η μείωση της σπατάλης τροφίμων στο σπίτι μπορεί να είναι εύκολη και συναρπαστική. Στο πλαίσιο μιας νέας ευρωπαϊκής εκστρατείας, Zero Waste, More Taste!, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συγκέντρωσε σεφ από όλη την ΕΕ για να δείξει πώς τα τρόφιμα που διαφορετικά θα απορρίπτονταν μπορούν να μετατραπούν σε γευστικά πιάτα χωρίς απόβλητα. Κάθε χρόνο, εκατομμύρια τόνοι τέλεια καλού φαγητού καταλήγουν στα σκουπίδια – αλλά με λίγη δημιουργικότητα, αυτά τα επίδοξα απορρίμματα μπορούν να μετατραπούν σε μαγειρικά αριστουργήματα.

Σε αυτή τη σελίδα θα βρείτε μια συναρπαστική συλλογή από 27 συνταγές με συμβουλές για τη μείωση της σπατάλης τροφίμων, δημιουργημένες από κορυφαίους Ευρωπαίους σεφ που είναι παθιασμένοι με την πρόληψη της σπατάλης στην κουζίνα. Κάθε συνταγή έχει σχεδιαστεί για να σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα συστατικά που διαφορετικά θα απορρίπτονταν και να αγκαλιάσετε το βιώσιμο μαγείρεμα.

Δείτε τα 10 βίντεο συνταγών με γρήγορους και εύκολους τρόπους για να μετατρέψετε καθημερινά τρόφιμα που διαφορετικά θα σπαταλούνταν σε νόστιμα γεύματα. Ελάτε μαζί μας να κάνουμε το Zero Waste, More Taste! μέρος της ρουτίνας της κουζίνας σας.

Παρακολουθήστε τους ειδικούς να μαγειρεύουν κάτι ξεχωριστό

– Σουηδικό kroppkakor Αυτή η σύγχρονη εκδοχή των παραδοσιακών σουηδικών ζυμαρικών συνδυάζει κλασικές γεύσεις με μια βιώσιμη πινελιά, χρησιμοποιώντας συστατικά που έχουν απομείνει – ψωμί, κρέας, μήλα – για ένα νόστιμο και φιλικό προς το περιβάλλον πιάτο. τροφίμων – Πολωνία – Κουνουπίδι σε όλες τις μορφές τουΈνα μεσημεριανό πιάτο για τα τέλη του καλοκαιριού/φθινοπώρου, με γεύση γλυκού κουνουπιδιού και φρέσκιας ντομάτας τελειωμένο με αλάτι και μπαχαρικό από παλαιωμένο τυρί.
Supplì alla romana Αυτό το παραδοσιακό πιάτο από τη Ρώμη δίνει νέα ζωή στο ρύζι που έχει απομείνει και μπορείτε να το απολαύσετε όλο το χρόνο. Είναι ένας απλός και πολυμήχανος τρόπος για να φτιάξετε μια παγκοσμίου φήμης ιταλική απόλαυση στην κουζίνα του σπιτιού σας.Σπατάλη τροφίμων – Λουξεμβούργο – Μελιτζανοκεφτέδες και σαλάτα κινόα εσπεριδοειδών Μια φρέσκια και νόστιμη σαλάτα για ηλιόλουστες μέρες, με αποθηκευμένο μπαγιάτικο ψωμί.
Μάλτα – Καρπούζι Φλούδα Σκεφτείτε δύο φορές πριν πετάξετε τη φλούδα καρπουζιού στον κάδο κομποστοποίησης. Αυτή η συνταγή από τη νότια Μάλτα μετατρέπει αυτό που συχνά απορρίπτεται όταν απολαμβάνετε αυτό το καλοκαιρινό φρούτο σε μια γλυκιά απόλαυση. Ιρλανδία – Πατάτα, μαύρη πουτίγκα και σπανάκιΑυτή η προσαρμόσιμη συνταγή είναι ιδανική για πρωινό, brunch, μεσημεριανό γεύμα ή ένα ελαφρύ δείπνο. Χρησιμοποιεί μαγειρεμένες πατάτες που έχουν απομείνει και τυχόν χόρτα στο ψυγείο σας.

Γαλλία – Σούπα ξινολάχανου Μια σύγχρονη επανερμηνεία της γαλλικής choucroute de la mer με μηδενικά απόβλητα.
Ropa ViejaΈνα τυπικό πιάτο του οποίου το όνομα σημαίνει κυριολεκτικά «παλιά ρούχα» και δείχνει τον χαρακτήρα του ως ένα χαμηλού κόστους, ανακυκλωμένο πιάτο, όπου το κρέας που περίσσεψε βρίσκει μια νέα πλούσια και νόστιμη ζωή.
GREECE_μελιτζανόπιτα-ΜΕ-ΦΡΕΣΚΑ-ΒΟΤΑΝΑ Αναδημιουργώντας μια από τις πιο εμβληματικές ελληνικές συνταγές με σύγχρονο τρόπο, δίνοντας νέα ζωή στις μελιτζάνες, χωρίς να απορρίπτεται η θρεπτική φλούδα της μελιτζάνας. Βέλγιο – μπιζέλια gazpacho Ένα πρωτότυπο gazpacho, υπέροχα φρέσκο και έντονα πράσινο, χρησιμοποιώντας κάθε μέρος του μπιζελιού, μέχρι το λοβό.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Παγκόσμια αναστάτωση για τον μολυσμένο καπνιστό σολομό – Μετά την Ελλάδα και την Ευρώπη ειδοποίηση και από τον Καναδά

Οι εμπειρογνώμονες της EFSA και του ECDC λένε ότι απαιτούνται περαιτέρω έρευνες για τον εντοπισμό της προέλευσης της μόλυνσης

Πώς νιώθουν οι Θεσσαλονικείς όταν τρώνε έντομα – Μελέτη του ΑΠΘ

Μελέτη του ΑΠΘ διερεύνησε την προθυμία των Ελλήνων καταναλωτών που κατοικούν στη Θεσσαλονίκη να εντάξουν τα έντομα στη διατροφή τους.

Το Ισραήλ αρνήθηκε να παραλάβει φορτία με ελληνικές ντομάτες

Διευκρινίσεις από τον εκπρόσωπο του Incofruit Hellas στο cibum.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο