Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
20 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΕΕ: Τροποποίηση του κανονισμού για το σαλικυλικό νάτριο σε κοτόπουλα

ΑρχικήΝομοθεσίαΕΕ: Τροποποίηση του κανονισμού για το σαλικυλικό νάτριο σε κοτόπουλα
spot_img

Εκτελεστικός κανονισμός 2024/859 της Επιτροπής της 18ης Μαρτίου 2024 για την τροποποίηση του κανονισμού σχετικά ανώτατο όριο καταλοίπων της ουσίας σαλικυλικό νάτριο σε τρόφιμα ζωικής προέλευσης.

Το 2022 η Dopharma B.V. υπέβαλε αίτηση στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, για την επέκταση της υφιστάμενης καταχώρισης της ουσίας σαλικυλικό νάτριο στα κοτόπουλα. Στις 5 Οκτωβρίου 2023 ο Οργανισμός, με βάση τη γνώμη της επιτροπής κτηνιατρικών φαρμάκων, που εξέτασε την αίτηση της Dopharma B.V., συνέστησε την επέκταση των ανώτατων ορίων καταλοίπων για την ουσία σαλικυλικό νάτριο στα κοτόπουλα και τον καθορισμό αριθμητικών Ανώτατων Ορίων καταλοίπων (ΑΟΚ).  

Με βάση τη γνώμη του Οργανισμού, η Επιτροπή θεωρεί σκόπιμο να καθορίσει το συνιστώμενο ΑΟΚ για το σαλικυλικό νάτριο στους ιστούς των κοτόπουλων και να το επεκτείνει σε άλλα είδη πουλερικών εκτός από τις γαλοπούλες, αλλά να το περιορίσει στα ζώα που δεν παράγουν αυγά για κατανάλωση από τον άνθρωπο, καθώς δεν υποβλήθηκαν στοιχεία για τα κατάλοιπα στα αυγά.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο