Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΕΕ: Τροποποίηση του κανονισμού για το σαλικυλικό νάτριο σε κοτόπουλα

ΑρχικήΝομοθεσίαΕΕ: Τροποποίηση του κανονισμού για το σαλικυλικό νάτριο σε κοτόπουλα
spot_img

Εκτελεστικός κανονισμός 2024/859 της Επιτροπής της 18ης Μαρτίου 2024 για την τροποποίηση του κανονισμού σχετικά ανώτατο όριο καταλοίπων της ουσίας σαλικυλικό νάτριο σε τρόφιμα ζωικής προέλευσης.

Το 2022 η Dopharma B.V. υπέβαλε αίτηση στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, για την επέκταση της υφιστάμενης καταχώρισης της ουσίας σαλικυλικό νάτριο στα κοτόπουλα. Στις 5 Οκτωβρίου 2023 ο Οργανισμός, με βάση τη γνώμη της επιτροπής κτηνιατρικών φαρμάκων, που εξέτασε την αίτηση της Dopharma B.V., συνέστησε την επέκταση των ανώτατων ορίων καταλοίπων για την ουσία σαλικυλικό νάτριο στα κοτόπουλα και τον καθορισμό αριθμητικών Ανώτατων Ορίων καταλοίπων (ΑΟΚ).  

- Advertisement -

Με βάση τη γνώμη του Οργανισμού, η Επιτροπή θεωρεί σκόπιμο να καθορίσει το συνιστώμενο ΑΟΚ για το σαλικυλικό νάτριο στους ιστούς των κοτόπουλων και να το επεκτείνει σε άλλα είδη πουλερικών εκτός από τις γαλοπούλες, αλλά να το περιορίσει στα ζώα που δεν παράγουν αυγά για κατανάλωση από τον άνθρωπο, καθώς δεν υποβλήθηκαν στοιχεία για τα κατάλοιπα στα αυγά.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ελαιόλαδο: “Πόρτα” από την EFSA σε ισχυρισμό υγείας για μείωση της χοληστερόλης

Η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων αξιολόγησε εάν ισχύει ο ισχυρισμός υγείας, ότι οι πολυφαινόλες ελαιολάδου συμβάλουν στη διατήρηση των φυσιολογικών συγκεντρώσεων HDL-χοληστερόλης

Η αλήθεια για τα κατεψυγμένα: Τι κρατά τους καταναλωτές μακριά τους;

Γιατί οι καταναλωτές διστάζουν με τα κατεψυγμένα τρόφιμα – Τι δείχνουν τα στοιχεία

Δημοφιλή γλυκά και σνακ με διοξείδιο του τιτανίου και γλυκερόλη – Οι εργαστηριακές δοκιμές και οι συμβουλές των παιδιάτρων

Η συνέπειες της κατανάλωσης αυτών των προϊόντων, είναι η παχυσαρκία, προβλήματα ψυχικής υγείας, αυξημένος κίνδυνος καρκίνου και καρδιαγγειακών παθήσεων
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα