Κυριακή, 4 Ιουνίου, 2023
20.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

EFSA: Διορισμός νέου Εκτελεστικού Διευθυντή

ΑρχικήΝέαEFSA: Διορισμός νέου Εκτελεστικού Διευθυντή
spot_img

Προϋποθέσεις αιτήσεων για την ηγετική θέση στην Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων- Προθεσμία έως τις 26 Ιουνίου.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (ΕΚ) προκήρυξε πρόσκληση για τον επόμενο εκτελεστικό διευθυντή της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA). Οι επιλέξιμοι υποψήφιοι καλούνται να υποβάλουν αίτηση έως τις 26 Ιουνίου 2023.

Ο εκτελεστικός διευθυντής είναι ο νόμιμος εκπρόσωπος και το δημόσιο πρόσωπο της EFSA και λογοδοτεί στο διοικητικό συμβούλιο της EFSA. Ηγείται και διαχειρίζεται τον οργανισμό και έχει τη συνολική ευθύνη για τις δραστηριότητές του. Ο διορισμός είναι για περίοδο πέντε ετών και μπορεί να ανανεωθεί μία φορά για επιπλέον περίοδο πέντε ετών.

Επιλογή και διορισμός

Ο εκτελεστικός διευθυντής θα διοριστεί από το διοικητικό συμβούλιο της EFSA βάσει καταλόγου επικρατέστερων υποψηφίων που θα παράσχει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μετά τη διαδικασία επιλογής. Για τη λεπτομερή περιγραφή των θέσεων εργασίας, τις απαιτήσεις και τον τρόπο υποβολής της αίτησης, βλ. την προκήρυξη κενής θέσης που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 26 Ιουνίου 2023, ώρα 12.00 το μεσημέρι, ώρα Βρυξελλών.

Σχετικά με την EFSA

Η EFSA είναι ανεξάρτητος οργανισμός της ΕΕ που εδρεύει στην Πάρμα της Ιταλίας. Ιδρύθηκε το 2002 για να χρησιμεύσει ως αμερόληπτη πηγή επιστημονικών συμβουλών στους διαχειριστές κινδύνων και για την ενημέρωση σχετικά με τους κινδύνους που συνδέονται με την τροφική αλυσίδα, συμπεριλαμβανομένων των κινδύνων για την υγεία των ανθρώπων, των ζώων και των φυτών και για το περιβάλλον.

Ο σημερινός εκτελεστικός διευθυντής της EFSA, Δρ Bernhard Url, διορίστηκε τον Ιούνιο του 2014 και θα τερματίσει τη δεύτερη πενταετή θητεία του στις 31 Μαΐου 2024.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Σκάνδαλο: Εταιρείες κολοσσοί γνώριζαν αλλά απέκρυπταν τους κινδύνους από τα PFAS!

Devil they Knew: Συγκάλυψη εδώ και πολλές δεκαετίες των κινδύνων των PFAS από τις εταιρείες παραγωγής αποκαλύπτει έρευνα.

Προσοχή: Μικροπλαστικά στα τρόφιμα από τις σανίδες κοπής!

Επιστημονική μελέτη προσδιορίζει τις πλαστικές σανίδες κοπής ως μια ουσιαστική πηγή μικροπλαστικών στα τρόφιμα, η οποία απαιτεί προσοχή.

Junk food και Junk news: Ο συνδυασμός που… “σκοτώνει”!

Η κοινή βάση μεταξύ junk food και junk news και η ανάγκη να υιοθετηθεί μια κουλτούρα info-fitness και μια παιδεία ενημέρωσης, σύμφωνα με την ειδικό Vanessa Otero.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα