Ta noodls με DNA από χοιρινό, κοτόπουλο και μοσχάρι πωλούνται σε 13 χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.
Μία καλή εναλλακτική για όσους νηστεύουν ή ακολουθούν Vegan διατροφή είναι τα στιγμιαία νουντλς. Τα κύρια συστατικά στα στιγμιαία noodles είναι αλεύρι, άμυλο , νερό, αλάτι και/ή kansui, ένα είδος αλκαλικού μεταλλικού νερού που περιέχει ανθρακικό νάτριο και συνήθως ανθρακικό κάλιο , και μερικές φορές μικρή ποσότητα φωσφορικού οξέος. Κοινά συστατικά της αρωματικής σκόνης είναι το αλάτι, το γλουταμινικό μονονάτριο , τα καρυκεύματα και η ζάχαρη. Δηλαδή είναι ιδανικά για νηστεία ή για vegan επιλογή. Δυστυχώς δεν είναι πάντα έτσι.
- Δείτε επίσης: Lidl FR: Ανάκληση σαλάτας λόγω λιστέρια
H Ιταλία ενημέρωσε σήμερα το Ευρωπαϊκό Σύστημα Ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ των χωρών της ΕΕ (RASFF) για παρουσία αδήλωτου DNA χοίρων, βοοειδών και κοτόπουλου σε noodles από την Κίνα μέσω Χονγκ Κονγκ.
Τα ζυμαρικά πωλούνται σε Ελλάδα, Αυστρία, Γαλλία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Ολλανδία, Πολωνία, Ισπανία, Κίνα και Χονγκ Κονγκ.
Σύμφωνα με την ειδοποίηση της Ιταλικής Αρχής Ασφάλειας τροφίμων πρόκειται για τα noodls NARUTO.