Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ειδοποίηση RASFF στην Ελλάδα για ζυμαρικά με ζωικό DNA

ΑρχικήΝέαΑπάτη ΤροφίμωνΕιδοποίηση RASFF στην Ελλάδα για ζυμαρικά με ζωικό DNA
spot_img

Ta noodls με DNA από χοιρινό, κοτόπουλο και μοσχάρι πωλούνται σε 13 χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Μία καλή εναλλακτική για όσους νηστεύουν ή ακολουθούν Vegan διατροφή είναι τα στιγμιαία νουντλς. Τα κύρια συστατικά στα στιγμιαία noodles είναι αλεύρι, άμυλο , νερό, αλάτι και/ή kansui, ένα είδος αλκαλικού μεταλλικού νερού που περιέχει ανθρακικό νάτριο και συνήθως ανθρακικό κάλιο , και μερικές φορές μικρή ποσότητα φωσφορικού οξέος. Κοινά συστατικά της αρωματικής σκόνης είναι το αλάτι, το γλουταμινικό μονονάτριο , τα καρυκεύματα και η ζάχαρη. Δηλαδή είναι ιδανικά για νηστεία ή για vegan επιλογή. Δυστυχώς δεν είναι πάντα έτσι.

 H Ιταλία ενημέρωσε σήμερα το Ευρωπαϊκό Σύστημα Ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ των χωρών της ΕΕ (RASFF) για παρουσία αδήλωτου DNA χοίρων, βοοειδών και κοτόπουλου σε noodles από την Κίνα μέσω Χονγκ Κονγκ.

Τα ζυμαρικά πωλούνται σε Ελλάδα, Αυστρία, Γαλλία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Ολλανδία, Πολωνία, Ισπανία, Κίνα και Χονγκ Κονγκ.

Σύμφωνα με την ειδοποίηση της Ιταλικής Αρχής Ασφάλειας τροφίμων πρόκειται για τα noodls NARUTO.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο