Μετάβαση στο περιεχόμενο
Τετάρτη, 19 Μαρτίου, 2025
9.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Εκπνέει η προθεσμία για την υποβολή της έκθεσης Αποβλήτων Τροφίμων

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΕκπνέει η προθεσμία για την υποβολή της έκθεσης Αποβλήτων Τροφίμων
spot_img

Η προθεσμία λήγει στις 7 Απριλίου 2024.

Σας υπενθυμίζουμε ότι η δυνατότητα υποβολής των ετήσιων εκθέσεων αποβλήτων για το έτος αναφοράς 2023 στην πλατφόρμα του ηλεκτρονικού μητρώου αποβλήτων (ΗΜΑ) θα είναι διαθέσιμη έως και 07/04/2024.

- Advertisement -

Η δυνατότητα υποβολής των ετήσιων εκθέσεων αποβλήτων για το έτος αναφοράς 2023 στην πλατφόρμα του ηλεκτρονικού μητρώου αποβλήτων (ΗΜΑ), παράλληλα και με την δυνατότητα υποβολής εκθέσεων αποβλήτων τροφίμων στο ηλεκτρονικό μητρώο αποβλήτων τροφίμων (ΗΜΑΤ) είναι διαθέσιμη από τις 8 Ιανουαρίου 2024.

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Ειδικά για τις επιχειρήσεις με δραστηριότητες που παράγουν απόβλητα τροφίμων της παρ. 4 του άρθρου 20 του ν.4819/2021, επισημαίνεται ότι:

1.     Η υποβολή στοιχείων για τα απόβλητα τροφίμων και τα πλεονάσματα τροφίμων στο ΗΜΑΤ (έκθεση αποβλήτων τροφίμων) γίνεται σε επίπεδο επιχείρησης και όχι εγκατάστασης.

2.     Η υποβολή στοιχείων στο ΗΜΑΤ σύμφωνα με το αρ. 20 του ν.4819/2021 είναι συμπληρωματική και ανεξάρτητη από την υποχρέωση υποβολής των στοιχείων στο ΗΜΑ σύμφωνα με το αρ. 53 του ν.4819/2021, στο οποίο καταχωρίζεται το σύνολο των παραγόμενων αποβλήτων, συμπεριλαμβανομένων των αποβλήτων τροφίμων.

3.     Η εγγραφή μιας επιχείρησης στο ΗΜΑ/ΗΜΑΤ πραγματοποιείται σε κοινό περιβάλλον.

4.     Οι επιχειρήσεις που είναι ήδη εγγεγραμμένες στο ΗΜΑ και είναι υπόχρεες υποβολής στοιχείων και στο ΗΜΑΤ, καλούνται να ενημερώσουν το προφίλ της επιχείρησης, επιλέγοντας το αντίστοιχο πεδίο σχετικά με την υποχρέωση υποβολής στοιχείων στο ΗΜΑΤ.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νέα προειδοποίηση για τη Σοκολάτα Dubai – Καρκινογόνα συστατικά, απομίμηση σοκολάτας και επικίνδυνες χρωστικές

Νέες εργαστηριακές αναλύσεις προϊόντων σοκολάτας Dubai, επιβεβαιώνουν ότι πολλοί παραγωγοί, χρησιμοποιούν επικίνδυνες και κακής ποιότητας πρώτες ύλες και προσπαθούν να παραπλανήσουν τους καταναλωτές

Εντομοφαγία: Οι ξεκαρδιστικές απαντήσεις Ελλήνων καταναλωτών σε έρευνα 4 Πανεπιστημίων

Σύντομα θα δούμε στα ράφια και των ελληνικών σουπερμάρκετ βρώσιμα έντομα ή τρόφιμα που περιέχουν σκόνη εντόμων. Πόσο έτοιμοι είναι όμως οι Έλληνες καταναλωτές; Διαβάστε τις απαντήσεις που έδωσαν, σε έρευνα 4 Ελληνικών Πανεπιστημίων.

Καταγγελία στον ΕΦΕΤ: “Κλειστόν” λόγω… υποστελέχωσης – Ακούστε την αυτοματοποιημένη απάντηση του Φορέα

Αποδεικνύεται για άλλη μία φορά, ότι ο έλεγχος των τροφίμων ως κρατική ευθύνη και η ασφάλεια της υγείας των καταναλωτών, δεν αποτελεί προτεραιότητα των ελληνικών κυβερνήσεων
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα