ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΕκπνέει η προθεσμία για την υποβολή της έκθεσης Αποβλήτων Τροφίμων

Εκπνέει η προθεσμία για την υποβολή της έκθεσης Αποβλήτων Τροφίμων

2 λεπτά ανάγνωσης

Η προθεσμία λήγει στις 7 Απριλίου 2024.

Σας υπενθυμίζουμε ότι η δυνατότητα υποβολής των ετήσιων εκθέσεων αποβλήτων για το έτος αναφοράς 2023 στην πλατφόρμα του ηλεκτρονικού μητρώου αποβλήτων (ΗΜΑ) θα είναι διαθέσιμη έως και 07/04/2024.

- Advertisement -

Η δυνατότητα υποβολής των ετήσιων εκθέσεων αποβλήτων για το έτος αναφοράς 2023 στην πλατφόρμα του ηλεκτρονικού μητρώου αποβλήτων (ΗΜΑ), παράλληλα και με την δυνατότητα υποβολής εκθέσεων αποβλήτων τροφίμων στο ηλεκτρονικό μητρώο αποβλήτων τροφίμων (ΗΜΑΤ) είναι διαθέσιμη από τις 8 Ιανουαρίου 2024.

ΠΡΟΣΟΧΗ!

- Advertisement -

Ειδικά για τις επιχειρήσεις με δραστηριότητες που παράγουν απόβλητα τροφίμων της παρ. 4 του άρθρου 20 του ν.4819/2021, επισημαίνεται ότι:

1.     Η υποβολή στοιχείων για τα απόβλητα τροφίμων και τα πλεονάσματα τροφίμων στο ΗΜΑΤ (έκθεση αποβλήτων τροφίμων) γίνεται σε επίπεδο επιχείρησης και όχι εγκατάστασης.

2.     Η υποβολή στοιχείων στο ΗΜΑΤ σύμφωνα με το αρ. 20 του ν.4819/2021 είναι συμπληρωματική και ανεξάρτητη από την υποχρέωση υποβολής των στοιχείων στο ΗΜΑ σύμφωνα με το αρ. 53 του ν.4819/2021, στο οποίο καταχωρίζεται το σύνολο των παραγόμενων αποβλήτων, συμπεριλαμβανομένων των αποβλήτων τροφίμων.

3.     Η εγγραφή μιας επιχείρησης στο ΗΜΑ/ΗΜΑΤ πραγματοποιείται σε κοινό περιβάλλον.

4.     Οι επιχειρήσεις που είναι ήδη εγγεγραμμένες στο ΗΜΑ και είναι υπόχρεες υποβολής στοιχείων και στο ΗΜΑΤ, καλούνται να ενημερώσουν το προφίλ της επιχείρησης, επιλέγοντας το αντίστοιχο πεδίο σχετικά με την υποχρέωση υποβολής στοιχείων στο ΗΜΑΤ.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Κλ@νι€ς και διάρροια στο διάστημα από τροφική δηλητηρίαση… και κάπως έτσι η NASA έφερε το HACCP στη Γη – του Δρ. Φραγκίσκου Γαΐτη

Γιατί μια τροφική δηλητηρίαση στο διάστημα μπορεί να εξελιχθεί σε εφιάλτη και τι σχέση έχει με τη γέννηση του HACCP.

Η EPA αποσύρει οδηγίες για τα PFAS που στόχευαν στη μείωση της ρύπανσης του πόσιμου νερού

Η απόφαση αφορά μονάδες επεξεργασίας λυμάτων για τον περιορισμό των «παντοτινών χημικών» πριν φτάσουν σε ποτάμια και υδροδοτικά συστήματα

TFA σε ψωμί, νερό, κρασί και τρόφιμα: Σε επιφυλακή η Ευρώπη για τον νέο αναδυόμενο χημικό κίνδυνο στην τροφική αλυσίδα

Η αυξανόμενη παρουσία TFA και τα νέα τοξικολογικά δεδομένα κινητοποιούν τις ευρωπαϊκές αρχές ασφάλειας τροφίμων.