Κυριακή, 4 Ιουνίου, 2023
20.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Αποκλειστικό: Προσλήψεις στον ΕΦΕΤ με πολυνομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή πριν το Πάσχα

ΑρχικήΝέαΑποκλειστικό: Προσλήψεις στον ΕΦΕΤ με πολυνομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή πριν το Πάσχα
spot_img

Λύνεται οριστικά το χρόνιο πρόβλημα της υποστελέχωσης του Φορέα – “Άρωμα” εκλογών.

Το χρόνιο πρόβλημα της υποστελέχωσης του ΕΦΕΤ φαίνεται επιτέλους πως λύνεται μετά τη γενναία απόφαση (με προεκλογικό άρωμα) των ΥΠΑΑΤ, ΥΠΑΝ και ΥΠΟΙΚ για την προκήρυξη 211 οργανικών θέσεων επιστημονικού προσωπικού και 34 θέσεων διοικητικού προσωπικού στον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου τροφίμων.

Η προκήρυξη των θέσεων θα συμπεριληφθεί στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος για τη διαχείριση νερού «Μετονομασία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων και διεύρυνση του αντικειμένου της με αρμοδιότητες επί των υπηρεσιών ύδατος…» που θα κατατεθεί προς ψήφιση στη βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος πριν το κλείσιμο της βουλής για το Πάσχα.

Οι προσλήψεις θα αφορούν υποψηφίους από όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης (ΠΕ, ΔΕ, ΥΕ). και στον διαγωνισμό θα μπορούν να συμμετάσχουν υποψήφιοι ηλικίας 18 – 65 ετών. Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο Α.Σ.Ε.Π., αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου, ακολουθώντας τις οδηγίες που θα υπάρχουν στην Προκήρυξη. Δεν είναι σαφές εάν οι προσλήψεις θα είναι μόνιμες ή πενταετούς θητείας.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Cibum.gr συστήνονται επίσης νέες περιφερειακές διευθύνσεις ΕΦΕΤ σε Στερεά Ελλάδα, Δυτική Μακεδονία, Νότιο Αιγαίο και Ιόνια Νησιά, αν και δεν έχουν γίνει γνωστές οι έδρες. Όσον αφορά στα νησιά του Ιονίου υπάρχει μεγάλο παρασκήνιο καθώς εκτός από την Κέρκυρα και η Κεφαλονιά και η Λευκάδα, διεκδικούν την διεύθυνση με τους τοπικούς βουλευτές να διασταυρώνουν τα ξίφη τους.

Υπενθυμίζεται πως πριν λίγες ημέρες οι εργαζόμενοι του ΕΦΕΤ πραγματοποίησαν στάση εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας στο ΥΠΑΑΤ, καταγγέλλοντας την μεγάλη υποστελέχωση του φορέα, η οποία παρεμποδίζει τη δουλειά τους και κατ’ επέκταση και την ασφάλεια τροφίμων στην Ελλάδα.

Για αιτήσεις και περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Σκάνδαλο: Εταιρείες κολοσσοί γνώριζαν αλλά απέκρυπταν τους κινδύνους από τα PFAS!

Devil they Knew: Συγκάλυψη εδώ και πολλές δεκαετίες των κινδύνων των PFAS από τις εταιρείες παραγωγής αποκαλύπτει έρευνα.

Προσοχή: Μικροπλαστικά στα τρόφιμα από τις σανίδες κοπής!

Επιστημονική μελέτη προσδιορίζει τις πλαστικές σανίδες κοπής ως μια ουσιαστική πηγή μικροπλαστικών στα τρόφιμα, η οποία απαιτεί προσοχή.

Junk food και Junk news: Ο συνδυασμός που… “σκοτώνει”!

Η κοινή βάση μεταξύ junk food και junk news και η ανάγκη να υιοθετηθεί μια κουλτούρα info-fitness και μια παιδεία ενημέρωσης, σύμφωνα με την ειδικό Vanessa Otero.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα