Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
20.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Εκτόξευση των πωλήσεων μετά τη «μόδα του αγγουριού» στο TikTok

ΑρχικήΝέαΕκτόξευση των πωλήσεων μετά τη «μόδα του αγγουριού» στο TikTok
spot_img

Η εξέλιξη που χαροποιεί τους Αυστραλούς αγγουροπαραγωγούς.

Όταν ο Καναδός δημιουργός περιεχομένου Logan Moffitt δημοσίευσε μια συνταγή για αγγουροσαλάτα, κανείς δε φαντάζονταν τι θα ακολουθούσε.

- Advertisement -

Κι όμως, με περισσότερους από 6,8 εκατ. followers στο TikTok, το παγκόσμιο κοινό έχει μαγευτεί από τα βίντεό του. Ξεκινώντας κάθε συνταγή με ένα ολόκληρο αγγούρι, ο Moffitt προσαρμόζει κάθε σαλάτα σε έναν διαφορετικό συνδυασμό γεύσεων, από kimchi μέχρι bagel με κρέμα τυριού σολομού.

Η ιδέα έχει εμπνεύσει ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να το δοκιμάσουν και οι ίδιοι, γεγονός που έχει οδηγήσει σε ελλείψεις στην Ισλανδία, αλλά ήταν καλά νέα για τους Αυστραλούς παραγωγούς αγγουριών. Ενώ πολλά λαχανικά ανεβαίνουν σε τιμές, οι τιμές για τα αγγούρια έχουν μειωθεί κατά 5,1% σε ετήσια βάση, χάρη στις καλές προμήθειες.

Πηγή: NielsenIQ

Οι θετικές τάσεις στα σνακ αγγουριών και η επιρροή από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχει υποστηρίξει την αύξηση του όγκου της οικιακής κατανάλωσης αγγουριών κατά 8,6% το περασμένο έτος.

Στη μελέτη της Nielsen διακρίνουμε πως τα νεαρά μεταβατικά νοικοκυριά, ηλικίας 17-35 ετών, αύξησαν την κατανάλωσή τους κατά 32,5% σε ετήσια βάση. Αυτοί οι καταναλωτές έχουν και την ισχυρότερη επιρροή από το TikTok.

Οι Αυστραλοί ξοδεύουν πολύ χρόνο στο TikTok και οι εταιρείες τους ακολουθούν, ξοδεύοντας εκατομμύρια σε διαφήμιση και μάρκετινγκ επιρροής. Ενώ ο κλάδος των νωπών προϊόντων δαπανά λίγα χρήματα για μάρκετινγκ σε σύγκριση με τον υπόλοιπο κλάδο των τροφίμων, το μάρκετινγκ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να είναι θετικό για τον κλάδο των νωπών προϊόντων και μπορεί να αυξήσει την κατανάλωση, ιδίως στις νεότερες ηλικιακές ομάδες.

Καθώς όλο και περισσότερα νοικοκυριά χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να βρουν έμπνευση για συνταγές, ο κλάδος των φρέσκων προϊόντων μπορεί να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες για την προώθηση στην αγορά σε μια νέα γενιά καταναλωτών.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Οδοντόκρεμες μολυσμένες με μόλυβδο και άλλα επικίνδυνα βαρέα μέταλλα – Δοκιμή σε 51 γνωστές μάρκες

Μια νέα έρευνα που διεξήχθη στις Ηνωμένες Πολιτείες αποκάλυψε ότι πολλές εμπορικές οδοντόκρεμες είναι μολυσμένες με μόλυβδο και άλλα επικίνδυνα βαρέα μέταλλα.

Aκτινοβολημένα τρόφιμα: Είναι ασφαλή ή πρέπει να τα αποφεύγουμε; – Πώς τα ξεχωρίζουμε

Η ακτινοβόληση τροφίμων είναι μια μέθοδος επεξεργασίας τροφίμων με ιονίζουσα ακτινοβολία που αποσκοπεί στην εξόντωση παθογόνων βακτηρίων

Ευρωπαϊκό μπλόκο σε ελληνικά μύδια λόγω μόλυνσης με κολοβακτηρίδια – Ειδοποίηση RASFF

Η γνωστοποίηση στην Ευρώπη έγινε από την Ιταλία μέσω RASFF, στις 18/04/2024, ύστερα από ελέγχους που έγιναν από κτηνιάτρους στην Puglia
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα