Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
20.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ: Ξεκινούν οι εγγραφές για τις δωρεάν σπουδές στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΔΙΕΚ)

ΑρχικήΝέαΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ: Ξεκινούν οι εγγραφές για τις δωρεάν σπουδές στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΔΙΕΚ)
spot_img

Ξεκινούν από την ερχόμενη Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου οι εγγραφές στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΔΙΕΚ) του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ οι οποίες θα διαρκέσουν έως τη Δευτέρα, 1 Νοεμβρίου.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να είναι κάτοχοι απολυτηρίου Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου και ισότιμων τίτλων, από ολόκληρη την χώρα, που θέλουν να δραστηριοποιηθούν ή/και να απασχοληθούν σε εκμεταλλεύσεις και επιχειρήσεις του αγροτοδιατροφικού τομέα.

Τα έξι δημόσια ΙΕΚ της χώρας θα λειτουργήσουν στις Περιφερειακές Ενότητες, Ιωαννίνων, Ηρακλείου, Κορίνθου, Λάρισας, Αττικής και Τρικάλων, με επτά ειδικότητες.

Συγκεκριμένα, στα Ιωάννινα δημιουργήθηκε η ειδικότητα του Τεχνικού Γαλακτοκομίας-Τυροκομίας, ενώ στο Ηράκλειο Κρήτης και συγκεκριμένα στη Μεσσαρά η ειδικότητα του Τεχνικού Θερμοκηπίων και Καλλιεργειών υπό κάλυψη.

Στο ΔΙΕΚ της Λάρισας οι σπουδαστές θα έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν μια από τις δύο νέες ειδικότητες, αυτή του Διαχειριστή Συστημάτων Εκτροφής Αγροτικών Ζώων και του Τεχνικού Συντήρησης και Επισκευής Γεωργικών Μηχανημάτων.

Στο Κτήμα Συγγρού στην Αττική οι μαθητές θα εκπαιδευτούν στην ειδικότητα του Τεχνικού Τεχνολογικών Εφαρμογών και Εγκαταστάσεων σε Έργα Τοπίου και Περιβάλλοντος.

Στη Νεμέα δημιουργήθηκε η ειδικότητα του Τεχνικού Αμπελουργίας και Οινολογίας ενώ στην Καλαμπάκα θα υπάρχει η δυνατότητα εκπαίδευσης στην ειδικότητα του Τεχνικού Ξυλογλυπτικής και Εφαρμογής σε Ξύλινες Κατασκευές.

Η φοίτηση είναι δωρεάν και διαρκεί πέντε εξάμηνα εκ των οποίων τα τέσσερα είναι θεωρητικής και Εργαστηριακής Κατάρτισης και το ένα εξάμηνο αφορά την Πρακτική άσκηση.

Τέλος, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ «στους αποφοίτους των ΔΙΕΚ ύστερα από την επιτυχημένη ολοκλήρωση της κατάρτισής τους, χορηγείται Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΒΕΚ), που δίνει στον κάτοχό της το δικαίωμα να συμμετάσχει σε εξετάσεις πιστοποίησης από τον ΕΟΠΠΕΠ, για την απόκτηση του τίτλου επιπέδου πέντε (5) του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων».

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Νέος κανονισμός για τις ειδικές απαιτήσεις υγιεινής για ορισμένα κρέατα, ψάρια, γαλακτοκομικά και αυγά

Ο νέος Καν. (ΕΕ) 2024/1141 που τροποποιεί τα παραρτήματα II και III του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 853/2004.

ΕΕ: Μελέτη για το παρόν και το μέλλον των εναλλακτικών πρωτεϊνών στην Ευρώπη

Οι αυξημένες ανάγκες επισιτισμού στο μέλλον μπορεί να φέρουν νέα προϊόντα από φύκια, έντομα και κρέας εργαστηρίου στη διατροφή μας.

Ασφαλή από παθογόνα τα ψάρια υδατοκαλλιέργειας σύμφωνα με την EFSA

Η Ελλάδα στην πρώτη πεντάδα των χωρών που κοινοποίησαν στο RASFF μολυσμένα εισαγόμενα ψάρια.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα