Κυριακή, 23 Μαρτίου, 2025
18.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ελληνική Οινοπαραγωγή: Αυξημένη κατά 8,13% το 2021

ΑρχικήΝέαΕλληνική Οινοπαραγωγή: Αυξημένη κατά 8,13% το 2021
spot_img

Η ΚΕΟΣΟΕ (Κλαδικός Εθνικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Αμπελοοινικών Προϊόντων) δημοσίευσε τα στοιχεία που ανακοίνωσε το τμήμα Αμπέλου Οίνου και Αλκοολούχων Ποτών στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την ελληνική οινοπαραγωγή, η οποία παρά τις αρχικές εκτιμήσεις κινήθηκε σε θετικό έδαφος.

Για το περασμένο έτος, η ελληνική οινοπαραγωγή αυξήθηκε κατά 8,13%, παρότι η πρώτη εκτίμηση που είχε σταλεί στην Επιτροπή τον περασμένο Σεπτέμβριο, προέβλεπε παραγωγή της τάξης των 1.710.400 χιλιόλιτρων (πτώση της τάξης του 25,09%).

- Advertisement -

Σύμφωνα με την οριστική καταγραφή της οινοπαραγωγής, που βασίζεται στις Δηλώσεις Παραγωγής και Συγκομιδής, η παραγωγή κρασιού στη χώρα μας ανήλθε στα 2.468.945 χιλιόλιτρα.

Η περισσότερη ποσότητα αφορά τους οίνους χωρίς Γεωγραφική Ένδειξη και φτάνει τα 1.627.959 χιλιόλιτρα ή το 65,93% της συνολικής παραγωγής, ακολουθούν οι οίνοι ΠΓΕ (Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης) με 415.886 χιλιόλιτρα ή 16,84% της παραγωγής και οι Ποικιλιακοί οίνοι με 222.149 χιλιόλιτρα ή 8,9% της συνολικής παραγωγής.

Τέλος, σύμφωνα με την ΚΕΟΣΟΕ «ο αριθμός των οινοποιείων (κυρίως μικρών) που πλέον εντάσσεται στην υποχρέωση υποβολής Δηλώσεων Παραγωγής συνεχώς αυξάνει, ως αποτέλεσμα της ιχνηλάτησης τους από τις κατά τόπου ΔΑΟΚ, με αποτέλεσμα την ρεαλιστικότερη απεικόνιση των μεγεθών της ελληνικής οινοπαραγωγής».

ΑΠΕ

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Μέλι σε ζεστό τσάι: Ευρήματα Ελλήνων Επιστημόνων Τροφίμων για την απελευθέρωση τοξικής ουσίας

Πόσο επικίνδυνο γίνεται το μέλι όταν προστίθεται σε ζεστό τσάι; Τι έδειξαν τα επιστημονικά πειράματα από Τεχνολόγους τροφίμων του "ΜΕΛΙ ΑΤΤΙΚΗΣ"

Ανακαλούνται 2,8 εκατομμύρια μπιφτέκια – Περιέχουν μπουλόνια από τον εξοπλισμό παραγωγής

Μπουλόνια(!) μέσα σε συσκευασμένα μπιφτέκια – Ανακαλούνται πάνω από 74.000 κιβώτια που περιέχουν εκατομμύρια μπιφτέκια

Σαλμονέλα και σε παστάκια – Επείγουσα ανάκληση μετά από δεκάδες ασθένειες

Πωλήθηκαν σε ζαχαροπλαστεία αλλά και σε χώρους όπως καφετέριες, ξενοδοχεία και εστιατόρια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα