ΑρχικήΝέαΕλληνική βιομηχανία τροφίμων και ποτών: Ανασύνθεση και ανάπτυξη νέων προϊόντων

Ελληνική βιομηχανία τροφίμων και ποτών: Ανασύνθεση και ανάπτυξη νέων προϊόντων

2 λεπτά ανάγνωσης

«Σε μία εποχή που οι καταναλωτές αξιολογούν συνειδητά την ποιότητα, τη διατροφική αξία αλλά και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των προϊόντων που επιλέγουν, η ελληνική βιομηχανία τροφίμων και ποτών στέκεται αντάξια των προσδοκιών τους και αποτελεί τον θεματοφύλακα της διατροφής τους», αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΣΕΒΤ, Ευάγγελος Καλούσης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής, που εορτάζεται στις 16 Οκτωβρίου.

Η ελληνική βιομηχανία τροφίμων και ποτών γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής και μέσα στις ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας συνεχίζει απερίσπαστα το έργο της, να παράγει με βιώσιμο τρόπο και να προσφέρει στους καταναλωτές προϊόντα ποιοτικά, ασφαλή, με προστιθέμενη αξία.

- Advertisement -

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, οι επιχειρήσεις του κλάδου επενδύουν σε καινοτόμες και βιώσιμες μεθόδους παραγωγής, αναγνωρίζοντας τις νέες διατροφικές ανάγκες των καταναλωτών και τις σύγχρονες κοινωνικές και περιβαλλοντικές απαιτήσεις. Αναπτύσσουν πρωτοβουλίες και εθελοντικές δεσμεύσεις που ανταποκρίνονται στα ζητούμενα της στρατηγικής «Από το αγρόκτημα στο πιάτο» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με στόχο ένα δίκαιο, υγιές και φιλικό προς το περιβάλλον σύστημα τροφίμων. Ένα από τα κύρια ζητήματα που τίθενται στη στρατηγική και το οποίο αποτελεί προτεραιότητα της βιομηχανίας τροφίμων, είναι η ανασύνθεση των τροφίμων. Αφορά στη σταδιακή μείωση των επιπέδων πρόσθετων σακχάρων, κορεσμένων λιπαρών, αλατιού και ενεργειακής αξίας στα προϊόντα διατροφής.

Στο πλαίσιο αυτό και με γνώμονα τη μετάβαση σε πιο ισορροπημένες και υγιεινές διατροφικές συνήθειες, ο ΣΕΒΤ ανανέωσε την έρευνα που ξεκίνησε το 2018, που αποτυπώνει τις δράσεις που έχουν αναλάβει τα τελευταία χρόνια οι βιομηχανίες του κλάδου για την ανασύνθεση των προϊόντων τους, καθώς και για την ανάπτυξη νέων προϊόντων, τα οποία αποτελούν υγιεινότερες επιλογές. Από τα αποτελέσματα, αναδεικνύεται για μια ακόμη φορά η συνεχής προσπάθεια των επιχειρήσεων να βελτιστοποιήσουν, κατά το δυνατό, τα προϊόντα διατροφής, σύμφωνα με τους παραπάνω άξονες, χωρίς συμβιβασμούς στη γεύση τους. Πιο έντονη όμως καταγράφεται η τάση για ανάπτυξη νέων διατροφικών προτάσεων, με πιο υγιεινά χαρακτηριστικά, προκειμένου να ανταποκριθούν στις νέες τάσεις και στο αυξημένο ενδιαφέρον για πιο υγιεινές επιλογές.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Γνωστά πατατάκια σε μεγάλα σούπερ μάρκετ: Επιστημονική ανάλυση και αξιολόγηση κινδύνου 30 προϊόντων από διεθνείς μάρκες

Τι έδειξαν οι αναλύσεις 30 εμπορικών σνακ πατάτας για γλυκοαλκαλοειδή, κατανάλωση και πιθανό κίνδυνο για παιδιά.

Frozen yogurt ή παγωτό; Ποιο επηρεάζει λιγότερο το σάκχαρο

Η διατροφική εικόνα των δύο δημοφιλών γλυκών δεν είναι τόσο απλή όσο φαίνεται

Χρήση ασπαρτάμης σε τρόφιμα και ποτά: Σε λίγες ημέρες η κρίσιμη γνωμοδότηση της EFSA – Τι μπορεί να αλλάξει στην ευρωπαϊκή βιομηχανία

Τα νεότερα δεδομένα για την ασπαρτάμη μπαίνουν στην αξιολόγηση της EFSA, με το ενδιαφέρον να στρέφεται στις πιθανές κανονιστικές επιπτώσεις.