ΑρχικήΝέαΕλληνικό μέλι: Αυστηρότεροι έλεγχοι - Πάταξη νοθείας και ελληνοποιήσεων

Ελληνικό μέλι: Αυστηρότεροι έλεγχοι – Πάταξη νοθείας και ελληνοποιήσεων

2 λεπτά ανάγνωσης

Ευρεία σύσκεψη στο ΥΠΑΑΤ με υπηρεσιακούς παράγοντες, επιστημονικούς και παραγωγικούς φορείς και επαγγελματίες του κλάδου.

Κινήσεις για την προάσπιση του ελληνικού μελιού και την αντιμετώπιση του προβλήματος της νοθείας και των «ελληνοποιήσεων», προανήγγειλε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Σίμος Κεδίκογλου, κατά την ευρεία σύσκεψη με υπηρεσιακούς παράγοντες, επιστημονικούς και παραγωγικούς φορείς και επαγγελματίες του κλάδου.

- Advertisement -

   «Υπάρχει ξεκάθαρη πολιτική βούληση για την πάταξη των κυκλωμάτων νοθείας και ελληνοποιήσεων», σημείωσε ο κ. Κεδίκογλου ζητώντας την εξέταση του ενδεχόμενου αυστηροποίησης του πλαισίου ποινών και κυρώσεων.

   Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, «στόχος της πρωτοβουλίας του Υφυπουργού, είναι η θωράκιση της ελληνικής μελισσοκομίας από παράνομες συμπεριφορές, η κατάθεση και επεξεργασία προτάσεων για τη βελτιστοποίηση του συστήματος ελέγχου της παραγωγής και η αναζήτηση τρόπων αποτελεσματικής στήριξης του προϊόντος και των παραγωγών, στο πλαίσιο της διαρκούς επαφής που επιδιώκει με εκπροσώπους του μελισσοκομικού τομέα για την επίλυση των ζητημάτων του κλάδου και της ανάδειξης της αξίας του ελληνικού μελιού».

- Advertisement -

   Μεταξύ άλλων ο αρμόδιος υφυπουργός επισήμανε ότι το υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων και συγκεκριμένα η Γενική Γραμματεία Εμπορίου, συνδράμει στην προσπάθεια προστασίας της ελληνικής μελισσοκομίας και πάταξης των παράνομων πρακτικών.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Κιμάς πίσω από τραγωδία με 10 νεκρούς – Καμπανάκι για τις πρακτικές και τα πρόστιμα στα ελληνικά σουπερμάρκετ

Δέκα θάνατοι από STEC O157:H7 στο Βέλγιο και αλλεπάλληλα πρόστιμα για τη διαχείριση κιμά στην Ελλάδα.

Μπισκότα: Μελέτη εντόπισε σε όλα τα δείγματα ακρυλαμίδιο, ουσία με πιθανές καρκινογόνες επιδράσεις – Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο

Η μελέτη εντόπισε ακρυλαμίδιο σε όλα τα δείγματα και συνύπαρξη πολλών διαφορετικών μυκοτοξινών σχεδόν στο σύνολο των προϊόντων.

Γνωστά πατατάκια σε μεγάλα σούπερ μάρκετ: Επιστημονική ανάλυση και αξιολόγηση κινδύνου 30 προϊόντων από διεθνείς μάρκες

Τι έδειξαν οι αναλύσεις 30 εμπορικών σνακ πατάτας για γλυκοαλκαλοειδή, κατανάλωση και πιθανό κίνδυνο για παιδιά.