Πέμπτη, 19 Ιουνίου, 2025
33.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή τον Μάρτιο στα τρόφιμα και μη αλκοολούχα ποτά.

ΑρχικήΝέαΕΛΣΤΑΤ: Μείωση του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή τον Μάρτιο στα τρόφιμα και μη αλκοολούχα ποτά.
spot_img

cibum team

Μείωση κατά 0,4% σημείωσε ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή (ΔΤΚ) Μαρτίου 2021, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο του Μαρτίου 2020, στην ομάδα Διατροφή και μη αλκοολούχα ποτά, λόγω μείωσης κυρίως των τιμών σε: πουλερικά, νωπά ψάρια, γάλα νωπό πλήρες, τυριά. Μέρος της μείωσης αυτής αντισταθμίστηκε από την αύξηση κυρίως των τιμών στα νωπά φρούτα.

Επίσης μείωση 0,3% σημειώθηκε στην ομάδα Αλκοολούχα ποτά και καπνός, λόγω μείωσης κυρίως των τιμών στα αλκοολούχα ποτά (μη σερβιριζόμενα).

Συνολικά σε όλα τα προϊόντα ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή (ΔΤΚ) Μαρτίου 2021, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο του Μαρτίου 2020, παρουσίασε μείωση κατά 1,6% ενώ ο ΔΤΚ Μαρτίου 2021, σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο 2021, παρουσίασε αύξηση 1,2% έναντι αύξησης 1,6% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του προηγούμενου έτους.

Ο μέσος ΔΤΚ του δωδεκαμήνου Απριλίου 2020 – Μαρτίου 2021, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του δωδεκαμήνου Απριλίου 2019 – Μαρτίου 2020, παρουσίασε μείωση 1,7% έναντι αύξησης 0,2% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του δωδεκαμήνου Απριλίου 2019 – Μαρτίου 2020 με το δωδεκάμηνο Απριλίου 2018 – Μαρτίου 2019.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Δύο στα τρία ψάρια και 4 στα 10 αυγά περιέχουν “Για Πάντα Χημικά” – Έκθεση της ΜΚΟ Générations futures

"Εκτεταμένη μόλυνση" τροφίμων από τα αποκαλούμενα "παντοτινά χημικά" (PFAS), καταγγέλλει η μκο Générations futures

Καταναλώνεις έτοιμες σαλάτες; Μάθε για τον κίνδυνο Τοξοπλάσμωσης – Τι έδειξε πανευρωπαϊκή μελέτη

Ανίχνευση Toxoplasma gondii σε έτοιμες προς κατανάλωση σαλάτες: Πανευρωπαϊκή μελέτη εκτίμησης κινδύνου

Το πρώτο παγωτό στον κόσμο Plant Based είναι ελληνικό! Ανακοινώθηκε επένδυση άνω του 1 εκ. ευρώ

Στρατηγική επένδυση από το SPOROS Platform στην Plan(e)t Foods για διεθνή ανάπτυξη
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα