Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, 2024
20.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ενίσχυση του brand name της ελληνικής διατροφής

ΑρχικήΝέαΕνίσχυση του brand name της ελληνικής διατροφής
spot_img

cibum team

Την ανάγκη προώθησης των  ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό και επένδυσης στο brand name της ελληνικής διατροφής επισήμανε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός, σε διαδοχικές συσκέψεις με εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης και συνεταιριστικών οργανώσεων στην Έδεσσα.

«Κεντρικός άξονας της πολιτικής μας είναι η ελληνική διατροφή, τόσο σε σχέση με την εξαγωγή των προϊόντων και την προστιθέμενη αξία που μπορεί να έχουν, όσο και με την ιστορία μας, τον πολιτισμό μας, την υγεία και τον τουρισμό μας. Σε αυτό θα επενδύσουμε και κάθε ιδέα που συνδέει την τοπικότητα των προϊόντων με αυτόν τον στόχο για μας είναι καλοδεχούμενη», τόνισε ο κ. Λιβανός στη σύσκεψη που είχε με τον επικεφαλής της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας κ. Ιορδάνη Τζαμτζή, τους βουλευτές του Νομού κ.κ. Διονύση Σταμενίτη και Βασίλη Βασιλειάδη και τους Δημάρχους Έδεσσας κ. Δημήτρη Γιάννου, Αλμωπείας κ. Χρήστο Μπάτση, τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Άλκη Νουσικύρου και τον Αντιδήμαρχο Σκύδρας κ. Σταύρο Πασχαλίδη.

«Η Πέλλα ανοίγει το δρόμο με τις δυναμικές καλλιέργειες που έχει και με την καθετοποίηση της παραγωγής που κάνει», τόνισε ο κ. Λιβανός, απαντώντας στον κ. Τζαμτζή ο οποίος ανέφερε ότι στην Πέλλα με τα 359.000 στρέμματα δενδρώδους καλλιέργειας,  έχουμε το 66,62% της πανελλαδικής παραγωγής κερασιών, το 53% της παραγωγής ροδάκινων για βιομηχανική χρήση και το 33% νεκταρινιών, ενώ η παραγωγή βερίκοκων έχει ανέλθει στο 31,85% της πανελλαδικής παραγωγής.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πώς νιώθουν οι Θεσσαλονικείς όταν τρώνε έντομα – Μελέτη του ΑΠΘ

Μελέτη του ΑΠΘ διερεύνησε την προθυμία των Ελλήνων καταναλωτών που κατοικούν στη Θεσσαλονίκη να εντάξουν τα έντομα στη διατροφή τους.

Το Ισραήλ αρνήθηκε να παραλάβει φορτία με ελληνικές ντομάτες

Διευκρινίσεις από τον εκπρόσωπο του Incofruit Hellas στο cibum.

Είναι τα κατεψυγμένα τρόφιμα θρεπτικά; Είναι ασφαλής η χρήση λαδόκολλας; Ο Επιστήμονας τροφίμων Ν. Γδοντέλης απαντά σε ερωτήσεις του κοινού

Σε κρίσιμα ερωτήματα καταναλωτών σχετικά με την ασφάλεια τροφίμων απάντησε ο επιστήμονας τροφίμων Νίκος Γδοντέλης.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο