ΑρχικήΝέαΕπεκτείνεται η διεθνής ανάκληση των προϊόντων σοκολάτας της Strauss

Επεκτείνεται η διεθνής ανάκληση των προϊόντων σοκολάτας της Strauss

2 λεπτά ανάγνωσης

Παγκόσμιος συναγερμός για τις σοκολάτες της Strauss, με τον Καναδά και το Βέλγιο να ανακοινώνουν ανακλήσεις των προϊόντων της γνωστής σοκολατοβιομηχανίας.

Δεν έχει τέλος το ντόμινο των ανακλήσεων για την Ισραηλινή σοκολατοβιομηχανία Strauss, αφού ήδη μέχρι τώρα τριψήφιος αριθμός κωδικών προϊόντων ανακλήθηκαν στις ΗΠΑ, την Αυστραλία και ακολούθησαν η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

- Advertisement -

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για την Ασφάλεια της Τροφικής Αλυσίδας – AFSCA στο Βέλγιο σε συνεργασία με την Amandex, υπεύθυνη για τη διανομή των προϊόντων στην χώρα, ενημέρωσε το κοινό ότι ανακαλούνται σοκολάτες, τσίχλες, γλυκά, μπισκότα και βάφλες μάρκας Elite της εταιρείας Strauss λόγω πιθανής παρουσία Salmonella.

Παράλληλα στον Καναδά, 97 κωδικοί προϊόντων Elite της Strauss ανακλήθηκαν, έπειτα από σχετική ανακοίνωση του Καναδικού Οργανισμού Επιθεώρησης Τροφίμων. Στον Καναδά υπεύθυνη εταιρεία είναι η Foodfest International 2000 Inc.. Οι πληροφορίες στην ετικέτα ενδέχεται να εμφανίζονται στα Αγγλικά ή στα Εβραϊκά. Τα ανακαλούμενα προϊόντα έχουν πωληθεί σε εθνικό επίπεδο.

- Advertisement -

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, αυτή η ανάκληση προκλήθηκε από ανάκληση σε άλλη χώρα, χωρίς να διευκρινίζεται σε ποια. Δεν έχουν αναφερθεί ασθένειες που να σχετίζονται με την κατανάλωση αυτών των προϊόντων.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως η μαζική ανάκληση των προϊόντων Elite της Strauss – ενός από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές τροφίμων στο Ισραήλ με 15.000 υπαλλήλους παγκοσμίως, που δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 20 χώρες – ανακοινώθηκε για πρώτη φορά στις 25 Απριλίου και επεκτάθηκε τις επόμενες ημέρες περιλαμβάνοντας ένα ευρύ φάσμα από σοκολάτες, γκοφρέτες, κέικ, μπισκότα, παγωτά, τσίχλες και γλυκά. Η Unilever Israel αναγκάστηκε επίσης να αποσύρει πολλά από τα παγωτά της, αφού η Strauss την προμηθεύει με πρώτες ύλες (σοκολάτα). Για την παρουσία της Salmonella στην εγκατάσταση, μεταξύ άλλων αστοχιών, οι αρχές υποψιάζονται και την παρουσία περιστεριών στο εργοστάσιο, όπως ανέφεραν στην επίσημη έκθεση.

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Σουβλάκι με «απ’ όλα»: Πόσο ασφαλείς είναι γύρος, ντομάτες και κρεμμύδια – Τι πρέπει να προσέχουν σουβλατζίδικα και καταναλωτές – Του Ν. Γδοντέλη

Ερευνητές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ και της βελγικής FASFC αναδεικνύουν τους παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο τροφικής δηλητηρίασης στο σουβλάκι

Κολλαγόνο σε σκόνη: Πώς επηρεάζει τον μεταβολισμό; Του Νίκου Ζορζοβίλη

Τι υπόσχονται, τι αποδεικνύει η επιστήμη και τι παραμένει αναπάντητο

ΠΤΙ ΜΠΕΡ Παπαδοπούλου και Αλλατίνη: Το ΣΕΕ ενεργοποιεί το Άρθρο 10 για την υπόθεση που ξεκίνησε από καταγγελία καταναλωτή

Νέα εξέλιξη στην πολύκροτη υπόθεση των ΠΤΙ ΜΠΕΡ, καθώς το ΣΕΕ δημοσιοποιεί ζήτημα μη εφαρμογής των αποφάσεων που είχαν ζητήσει αλλαγές στις συσκευασίες των προϊόντων