Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου, 2023
1.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Επιδημία τριχινέλλωσης στην Αργεντινή. 250 κρούσματα μετά από κατανάλωση χοιρινού

ΑρχικήΝέαΕπιδημία τριχινέλλωσης στην Αργεντινή. 250 κρούσματα μετά από κατανάλωση χοιρινού
spot_img

cibum team

Σε επαρχία της Αργεντινής αναφέρθηκαν σχεδόν 250 περιπτώσεις τριχινέλλωσης, οι οποίες συνδέονται με την κατανάλωση προϊόντων χοιρινού κρέατος.

Η τριχινέλλωση, ή τριχίνωση, είναι μια ασθένεια που μεταδίδεται με την κατανάλωση ωμού ή ανεπαρκώς ψημένου χοιρινού κρέατος που είναι μολυσμένο με το παράσιτο Trichinella.

Το Υπουργείο Υγείας της Κόρδοβα στην Αργεντινή, δήλωσε ότι σχεδόν 200 από τους άρρωστους ζουν στην πόλη Villa del Totoral. Οι ασθενείς υποβλήθηκαν σε θεραπεία σε διαφορετικά κέντρα υγειονομικής περίθαλψης. Το Υπουργείο Γεωργίας και Κτηνοτροφίας και η Εθνική Υπηρεσία Υγείας και Ποιότητας Αγροδιατροφής παρακολουθούν την έξαρση της επιδημίας.

Έρευνες έχουν βρει μια σύνδεση ανάμεσα στο χοιρινό κρέας, τα λουκάνικα και το σαλάμι από διαφορετικές επιχειρήσεις στη Villa del Totoral. Σε ορισμένες περιπτώσεις, εντοπίστηκε και η μεταπώληση αυτού του κρέατος σε άλλους εμπόρους.

Η κατάσχεση των σχετιζόμενων προϊόντων πραγματοποιήθηκε σε δύο επιχειρήσεις και η παρουσία προνυμφών Trichinella Spiralis επιβεβαιώθηκε σε μία ανάλυση, ενώ εκκρεμούν και άλλα αποτελέσματα.

Οι αρχές κατέσχεσαν περίπου 800 κιλά λουκάνικων και χοιρινού κρέατος σε κατάστημα στη Villa del Totoral λόγω έλλειψης εγγράφων ιχνηλασιμότητας.

Είχαν προηγουμένως επιβεβαιωθεί οκτώ κρούσματα τριχίνωσης στην επαρχία του Μπουένος Άιρες, με άλλα πέντε να είναι πιθανά. Αξιωματούχοι στο Chascomus, επίσης στο Μπουένος Άιρες, ανέφεραν ότι αρκετοί άνθρωποι έχουν αρρωστήσει στην πόλη Τσακαμπούκο μετά την κατανάλωση λουκάνικων.

Τα αρχικά συμπτώματα της λοίμωξης στους ανθρώπους είναι ναυτία, διάρροια, έμετος, κόπωση, πυρετός και κοιλιακή δυσφορία. Μπορεί να ακολουθήσουν πονοκέφαλοι, ρίγη, βήχας, πρήξιμο του προσώπου και των ματιών, πόνοι στις αρθρώσεις και μυϊκοί πόνοι, φαγούρα στο δέρμα, διάρροια ή δυσκοιλιότητα. Οι ασθενείς μπορεί να δυσκολευτούν να συντονίζουν τις κινήσεις τους και να παρουσιάσουν καρδιακά και αναπνευστικά προβλήματα.

Τα κοιλιακά συμπτώματα μπορεί να εμφανιστούν μία έως δύο ημέρες μετά τη μόλυνση. Περαιτέρω συμπτώματα συνήθως ξεκινούν δύο έως οκτώ εβδομάδες μετά την κατανάλωση επιμολυσμένου κρέατος. Η κατάψυξη, η συντήρηση ή το αλάτισμα, το στέγνωμα, το κάπνισμα ή τα μικροκύματα στο κρέας, δεν μπορούν να σκοτώσουν το παράσιτο. Ο καλύτερος τρόπος για να αποφευχθεί η τριχινέλλωση είναι να μαγειρέψετε το κρέας σε θερμοκρασία 71C.

Το Υπουργείο Υγείας της Κόρδοβα έχει αναφέρει, σύμφωνα με το FoodSafetyNews, ακόμα 16 κρούσματα και δύο θανάτους μέχρι στιγμής φέτος, λόγω αιμολυτικού ουρικού συνδρόμου (HUS) που προκαλείται από E. coli. 15 από τους ασθενείς ήταν παιδιά κάτω των 5 ετών και η ηλικιακή ομάδα που επηρεάστηκε περισσότερο ήταν 2 έως 3 ετών, με επτά περιπτώσεις.

Οι αρχές προέτρεψαν τους ανθρώπους να προσέχουν όταν χειρίζονται τα τρόφιμα, να πλένουν συχνά τα χέρια τους και να χρησιμοποιούν ασφαλές πόσιμο νερό.

Ακολουθήστε μας στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Kinder: Ο ισχυρισμός υγείας «βοηθά στην ανάπτυξη» που απέρριψε η EFSA

Η Ferrero προσπάθησε να εξασφαλίσει ισχυρισμό υγείας για τα παιδιά, με μελέτες που δεν είχαν σχέση με την ανάπτυξη των παιδιών!

Κλειστά αύριο καταστήματα και απαγόρευση ντελίβερι σε βόρεια και βορειοανατολική Αττική- Σημερινές εικόνες διανομέων στο χιόνι κάνουν το γύρο του διαδικτύου

Κλειστά αύριο τα καταστήματα στην βόρεια και βορειοανατολική Αττική και απαγορεύονται μετά τις 18.00 οι υπηρεσίες delivery ή courier στις ίδιες περιοχές. Συνεχίζουν σήμερα τις παραδόσεις φαγητού πολλές επιχειρήσεις, ακόμα και σε περιοχές με πολύ χιόνι.

Γνωρίζοντας σε βάθος την ανερχόμενη βιομηχανία των εναλλακτικών πρωτεϊνών

Ποιες είναι οι εναλλακτικές πηγές πρωτεΐνης και γιατί θεωρούνται το μέλλον της βιομηχανίας τροφίμων;
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα