Κυριακή, 4 Ιουνίου, 2023
22.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

“Επιδρομή” των αρχών στη Red Bull – Κατηγορείται για παραβίαση των αντιμονοπωλιακών κανόνων της ΕΕ

ΑρχικήΝέα“Επιδρομή” των αρχών στη Red Bull – Κατηγορείται για παραβίαση των αντιμονοπωλιακών κανόνων της ΕΕ
spot_img

Οι αντιμονοπωλιακές ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ έκαναν έφοδο στην εταιρεία ενεργειακών ποτών Red Bull.

Με την υποψία ότι έχει εμπλακεί σε μυστικό καρτέλ και επίσης ότι έκανε κατάχρηση της κυριαρχίας της, οι ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ κατά των μονοπωλίων, πραγματοποίησαν απροειδοποίητη επιθεώρηση στη Red Bull που δραστηριοποιείται σε πολλές χώρες της ΕΕ.

Η αυστριακή εταιρεία παραγωγής ενεργειακών ποτών Red Bull επιβεβαίωσε ότι οι εγκαταστάσεις της είχαν ερευνηθεί, μετέδωσε το αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων APA , αν και η εταιρεία αρνήθηκε περαιτέρω σχόλια όταν επικοινώνησε με το Reuters.

Η Επιτροπή εκφράζει ανησυχίες μήπως η ελεγχόμενη εταιρεία παραβίασε τους αντιμονοπωλιακούς κανόνες της ΕΕ που απαγορεύουν τα καρτέλ και τις περιοριστικές επιχειρηματικές πρακτικές. Η ελεγχόμενη εταιρεία ενδέχεται επίσης να έχει παραβιάσει τους αντιμονοπωλιακούς κανόνες της ΕΕ που απαγορεύουν τις καταχρήσεις «δεσπόζουσας θέσης».

Οι υπάλληλοι της Επιτροπής συνοδεύονταν από ομολόγους τους από τις εθνικές αρχές ανταγωνισμού των κρατών μελών όπου διενεργήθηκαν οι επιθεωρήσεις.

Οι απροειδοποίητες επιθεωρήσεις αποτελούν ένα προκαταρκτικό βήμα σε μια έρευνα για ύποπτες αντιανταγωνιστικές πρακτικές. Το γεγονός ότι η Επιτροπή διενεργεί τέτοιους ελέγχους δεν σημαίνει ότι η εταιρεία είναι ένοχη για αντιανταγωνιστική συμπεριφορά, ούτε προδικάζει το αποτέλεσμα της ίδιας της έρευνας. 

Δεν υπάρχει νομική προθεσμία για την ολοκλήρωση ερευνών σχετικά με αντιανταγωνιστική συμπεριφορά. Η διάρκειά τους εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της πολυπλοκότητας κάθε υπόθεσης, του βαθμού στον οποίο οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις συνεργάζονται με την Επιτροπή και του εύρους της άσκησης των δικαιωμάτων άμυνας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος επιείκειας της Επιτροπής, οι εταιρείες που έχουν εμπλακεί σε μυστικό καρτέλ μπορεί να τύχουν ασυλίας από πρόστιμα ή σημαντικές μειώσεις προστίμων με αντάλλαγμα την αναφορά της συμπεριφοράς και τη συνεργασία με την Επιτροπή καθ’ όλη τη διάρκεια της έρευνάς της. Τα άτομα και οι εταιρείες μπορούν να αναφέρουν ανώνυμα συμπεριφορές καρτέλ ή άλλη αντιανταγωνιστική συμπεριφορά μέσω του εργαλείου καταγγελίας πληροφοριών της Επιτροπής. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα επιείκειας της Επιτροπής   και  το εργαλείο καταγγελίας πληροφοριών  διατίθενται στον  ιστότοπο της ΓΔ Ανταγωνισμού .

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Σκάνδαλο: Εταιρείες κολοσσοί γνώριζαν αλλά απέκρυπταν τους κινδύνους από τα PFAS!

Devil they Knew: Συγκάλυψη εδώ και πολλές δεκαετίες των κινδύνων των PFAS από τις εταιρείες παραγωγής αποκαλύπτει έρευνα.

Προσοχή: Μικροπλαστικά στα τρόφιμα από τις σανίδες κοπής!

Επιστημονική μελέτη προσδιορίζει τις πλαστικές σανίδες κοπής ως μια ουσιαστική πηγή μικροπλαστικών στα τρόφιμα, η οποία απαιτεί προσοχή.

Junk food και Junk news: Ο συνδυασμός που… “σκοτώνει”!

Η κοινή βάση μεταξύ junk food και junk news και η ανάγκη να υιοθετηθεί μια κουλτούρα info-fitness και μια παιδεία ενημέρωσης, σύμφωνα με την ειδικό Vanessa Otero.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα