Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
28.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Επιστήμη: Τα μικρότερα ποτήρια μειώνουν τη συνολική κατανάλωση κρασιού

Μελέτη του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ διαπίστωσε ότι η χρήση μικρότερων ποτηριών κρασιού οδήγησε σε μείωση της κατανάλωσης κατά 6,5%.

ΑρχικήΝέαΚαταναλωτήςΕπιστήμη: Τα μικρότερα ποτήρια μειώνουν τη συνολική κατανάλωση κρασιού
spot_img

Έρευνα για την επίδραση στην κατανάλωση όταν χρησιμοποιούνται μικρότερα ποτήρια και μικρότερα μπουκάλια κρασιού

Σύμφωνα με μελέτη από ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ η χρήση μικρότερων ποτηριών, οδηγεί σε μέτρια μείωση της συνολικής κατανάλωσης κρασιού. 

- Advertisement -

Στην έρευνα συμμετείχαν 217 οικογένειες στο Ηνωμένο Βασίλειο που πίνουν κρασί σε τακτική βάση. Τους δόθηκαν τυχαία ποτήρια 290 ml ή 350 ml για να πιουν το κρασί τους, κατά τη διάρκεια τεσσάρων εβδομάδων. Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι η κατανάλωση κρασιού μειώθηκε κατά 6,5% από όσους έπιναν σε μικρότερα ποτήρια.

Η μελέτη εξέτασε επίσης και την επίδραση της χρήσης μικρότερων μπουκαλιών. Τα νοικοκυριά που συμμετείχαν στην έρευνα πέρασαν δύο εβδομάδες πίνοντας από φιάλες πλήρους μεγέθους -75cl- και δύο εβδομάδες πίνοντας από μπουκάλια με τη μισή χωρητικότητα -37,5cl-.

Η κατανάλωση κρασιού μειώθηκε κατά 3,6% όταν χρησιμοποιήθηκαν μικρές φιάλες σε αντίθεση με τις φιάλες των 75cl. Οι ερευνητές όμως χαρακτήρισαν αυτή την μείωση αμελητέα.

Να σημειωθεί ότι μια πρόσφατη μελέτη, διαπίστωσε ότι το κρασί που σερβίρεται σε μεγαλύτερα ποτήρια αύξησε τον όγκο που καταναλώνεται στα εστιατόρια, αλλά όχι στα μπαρ.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, εάν οι επιπτώσεις του μεγέθους του ποτηριού κρασιού στην κατανάλωση αποδειχθούν αξιόπιστες και μακροπρόθεσμες, η μείωση του μεγέθους των ποτηριών κρασιού που χρησιμοποιούνται στα σπίτια θα μπορούσε να συμβάλει σε πολιτικές για τη μείωση της κατανάλωσης αλκοόλ.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ορυκτέλαια στα τρόφιμα: Οι πιέσεις της βιομηχανίας καθυστερούν την προστασία των καταναλωτών – Αποκαλυπτικά έγγραφα της ΕΕ

Στο φως διαφωνίες, επιρροές και γραφειοκρατικές περιπλοκές γύρω από τον νέο κανονισμό για τους επικίνδυνους ρυπαντές τροφίμων

Η απάτη και ο κίνδυνος των “βιολογικών” οικιακών σκευών – Ανησυχία για την ασφάλεια της μελαμίνης

Η μελαμίνη εξακολουθεί να υπάρχει ευρέως σε είδη που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα (FCA) και δηλώνονται ως κατασκευασμένα από μπαμπού

Γιατί η Manchester United ψάχνει υπεύθυνο ασφάλειας τροφίμων; Το σωστό παράδειγμα ενός τεράστιου συλλόγου

Η σημασία της διατροφικής ασφάλειας στον επαγγελματικό αθλητισμό και ένα πρόσφατο περιστατικό που το επιβεβαιώνει
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα