Παρασκευή, 24 Μαρτίου, 2023
19 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Επιστήμονες ανακαλύπτουν υγιεινή σοκολάτα που…εκτυπώνεται!

ΑρχικήΝέαΕπιστήμονες ανακαλύπτουν υγιεινή σοκολάτα που...εκτυπώνεται!
spot_img

Οι επιστήμονες από το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων στη Σχολή Περιβαλλοντικών και Βιολογικών Επιστημών Rutgers αντικατέστησαν το βούτυρο κακάο με αραβικό κόμμι, για να κάνουν τη σοκολάτα πιο υγιεινή.

Μέχρι σήμερα, για να φάει κανείς μια σοκολάτα, η διαδικασία ήταν η εξής: πήγαινε στο σουπερμάρκετ ή το παντοπωλείο, διάλεγε μια σοκολάτα και την αγόραζε. Φυσικά, αν ήθελε μια υγιεινή επιλογή, έπρεπε να αφιερώσει λίγο παραπάνω χρόνο να διαλέξει αν θέλει λιγότερη ζάχαρη, στέβια ή μαύρη- μεταξύ άλλων.

Αλλά χάρη σε έναν επιστήμονα τροφίμων από το  Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων στη Σχολή Περιβαλλοντικών και Βιολογικών Επιστημών Rutgers, μια υγιεινή σοκολάτα χαμηλών λιπαρών θα μπορούσε απλά να…εκτυπώνεται, χάρη σε έναν τρισδιάστατο εκτυπωτή.

Παραδοσιακά, η σοκολάτα παρασκευάζεται από βούτυρο κακάο, σκόνη κακάο και ζάχαρη άχνη, τα οποία συνδυάζονται με έναν γαλακτωματοποιητή. Στη μελέτη, οι επιστήμονες πειραματίστηκαν με διαφορετικά συστατικά χρησιμοποιώντας μια τυπική συνταγή σοκολάτας ως βάση και στη συνέχεια δοκίμασαν τι μπορούν να αλλάξουν για να την κάνουν πιο υγιεινή.

Σύμφωνα με τη New York Post, οι επιστήμονες αντικατέστησαν το βούτυρο κακάο, το οποίο είναι υπεύθυνο για την υφή, τη δομή και τη συνοχή της σοκολάτας, με αραβικό κόμμι – ένα εκχύλισμα από το δέντρο ακακίας που χρησιμοποιείται συνήθως στη βιομηχανία τροφίμων, σε συνδυασμό με  σιρόπι για να ενισχύσουν τη γεύση της τρισδιάστατης σοκολάτας.

Όπως αναφέρει ο καθηγητής του τμήματος, Qingrong Huang, η σοκολάτα αποτελεί την πρώτη τους λειτουργική δημιουργία, που ανοίγει το δρόμο για εναλλακτικές λύσεις με χαμηλά λιπαρά σε σχέση με τις παραδοσιακές λιχουδιές με ζάχαρη.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ελλάδα: Καρκινογόνο εισαγόμενο τσίλι – Ειδοποίηση RASFF – Περιέχει 7 επικίνδυνα φυτοφάρμακα

Προσπάθησαν να εισάγουν στη χώρα μας τσίλι σε σκόνη «τίγκα» στα φυτοφάρμακα.

Νοθευμένο Μέλι: Η Ευρώπη έχει πλημμυρίσει από μέλι με βάση το σιρόπι!

Σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας καταπολέμησης της απάτης στα τρόφιμα, 1 στα 2 μέλια που εισάγονται στην ΕΕ είναι νοθευμένα και σχεδόν όλα τα μέλια από Τουρκία!

Καινοτομία: Φορητός αισθητήρας σταδιακής αλλοίωσης τροφίμων που αλλάζει χρώμα

Ο ανιχνευτής αλλάζει χρώμα από μπλε σε κόκκινο κατά την έκθεση σε βιογενείς αμίνες από τρόφιμα σε συνθήκες αποθήκευσης.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα