Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024
25.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Επιστολή επαγγελματιών υγείας στο USDA για να αφαιρεθούν τα γαλακτοκομικά από τις Διατροφικές Οδηγίες για τους Αμερικανούς

ΑρχικήΝέαΕπιστολή επαγγελματιών υγείας στο USDA για να αφαιρεθούν τα γαλακτοκομικά από τις Διατροφικές Οδηγίες για τους Αμερικανούς
spot_img

Το Switch4Good είναι μία από τις οργανώσεις που καλούν το USDA να σταματήσει να συνιστά την κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων.

Οι Διατροφικές Οδηγίες για τους Αμερικανούς (DGA) ενημερώνονται κάθε πέντε χρόνια από το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA) και το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών (HHS) για να παρέχουν τεκμηριωμένες συστάσεις σχετικά με τη διατροφή των πολιτών με σκοπό τη βελτίωση της υγείας και τη μείωση των χρόνιων ασθενειών.

Παρά τις ανησυχίες για τα γαλακτοκομικά προϊόντα και τη σύνδεσή τους με θέματα υγείας, το USDA συνεχίζει να τα προτείνει ως μέρος μιας υγιεινής διατροφής. Συγκεκριμένα, οι DGA υποστηρίζουν την κατανάλωση άπαχου ή χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά γάλακτος, γιαουρτιού και τυριού, ενώ αναγνωρίζουν το γάλα σόγιας ως μια εναλλακτική λύση.

Ωστόσο, η εκστρατεία Switch4Good, μαζί με αρκετούς επαγγελματίες υγείας, ζητά από το USDA να αναθεωρήσει την ειδική κατηγορία των γαλακτοκομικών. Αντί να θεωρούνται ως ξεχωριστή κατηγορία, η ομάδα προτείνει τα γαλακτοκομικά προϊόντα να ενταχθούν στην κατηγορία των πρωτεϊνών, σημειώνοντας ότι η διατήρηση των γαλακτοκομικών ως ξεχωριστής κατηγορίας είναι αδικαιολόγητη, δεδομένου ότι μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού, ιδιαίτερα εθνοτικές μειονότητες, δεν καταναλώνει γαλακτοκομικά προϊόντα λόγω πολιτιστικών διαφορών ή δυσανεξίας στη λακτόζη.

Η δυσανεξία στη λακτόζη είναι συχνή μεταξύ πολλών Αμερικανών, με την πλειονότητα των Ασιατοαμερικανών (90%) και των μαύρων και ιθαγενών Αμερικανών (80%) να επηρεάζονται. Η επιστολή της Switch4Good υποστηρίζει ότι η προώθηση των γαλακτοκομικών προϊόντων ως απαραίτητα για την υγεία αδικεί όσους δεν τα καταναλώνουν ή δεν τα ανέχονται.

Τονίζει επίσης ότι όλα τα θρεπτικά συστατικά των γαλακτοκομικών, όπως το ασβέστιο, το κάλιο και η πρωτεΐνη, μπορούν να βρεθούν και σε άλλες πηγές τροφίμων που ταιριάζουν καλύτερα σε διαφορετικές κουλτούρες.

Η οργάνωση, που το 2020 είχε καταφέρει να πείσει το USDA να συμπεριλάβει το γάλα σόγιας ως εναλλακτική των γαλακτοκομικών, συνεχίζει την προσπάθεια της μέσω εκστρατειών και επιστολών, καλώντας τους πολίτες να συμμετάσχουν στη συζήτηση για την αναθεώρηση των DGA.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ασφάλεια τροφίμων στο σπίτι: Τα σημαντικότερα βήματα για τη πρόληψη τροφικών λοιμώξεων

Οι ανανεωμένες οδηγίες οικιακής ασφάλειας τροφίμων από το Ινστιτούτο Αξιολόγησης Κινδύνων της Γερμανίας.

Μπλε γάντι σε πίτα από σουβλάκι στον Πειραιά – Η απίθανη αντίδραση του σουβλατζίδικου

Νέα καταγγελία στο Cibum για ξένο σώμα σε τρόφιμα, αυτή τη φορά στον Πειραιά.

Το ντοκιμαντέρ ασφάλειας τροφίμων “Poisoned” κέρδισε βραβείο ΕΜΜΥ

Το βραβείο επιβεβαιώνει πως το θέμα ασφάλειας τροφίμων έχει παγκόσμιο αντίκτυπο.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο