Τρίτη, 9 Αυγούστου, 2022
27.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Δημοφιλές εστιατόριο “πατώνει” σε επιθεώρηση υγιεινής – “Πάρτι” από… κατσαρίδες!

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΔημοφιλές εστιατόριο "πατώνει" σε επιθεώρηση υγιεινής - "Πάρτι" από... κατσαρίδες!
spot_img

Ένα δημοφιλές εστιατόριο στο Λονδίνο έκλεισε μετά από παταγώδη αποτυχία σε έλεγχο υγιεινής τροφίμων.

Το βρετανικό εστιατόριο Etles Uyghur έχει επαινεθεί από πολλούς κριτικούς τροφίμων και είναι ένα από τα λίγα εστιατόρια στο Λονδίνο που σερβίρουν κουζίνα Ουιγούρων, η οποία προέρχεται από την – κατά κύριο λόγο- μουσουλμανική περιοχή Xinjiang στη βόρεια Κίνα.

Παρά τις θετικές του αξιολογήσεις, το εστιατόριο δεν φαίνεται να λαμβάνει και πάρα πολύ σοβαρά την ασφάλεια τροφίμων και τους κανόνες υγιεινής. Σε επιθεώρηση υγιεινής που έλαβε χώρα από αξιωματικούς του συμβουλίου του Waltham Forest στις 8 Ιουνίου, οι επιθεωρητές ανακάλυψαν ενδείξεις κακής υγιεινής, όπως βρωμιά και πλήθος κατσαρίδων.

Έπειτα από τα ευρήματα της επιθεώρησης, το Ειρηνοδικείο του Τάμεση εξέδωσε Διάταγμα Απαγόρευσης Έκτακτης Υγιεινής, απαγορεύοντας στον Etles να ανοίξει ξανά μέχρι να επιλυθούν τα προβλήματα και διέταξε το εστιατόριο να πληρώσει 1200 ευρώ πρόστιμο. Μάλιστα, μέλος του υπουργικού συμβουλίου για την ασφάλεια της κοινότητας, δήλωσε στην ιστοσελίδα Waltham Forest Eco πως οι εικόνες αυτές δείχνουν ξεκάθαρα την περιφρόνηση προς τους καταναλωτές.

Οι εγκαταστάσεις του εστιατορίου θα παραμείνουν κλειστές μέχρι να αντιμετωπιστεί η προσβολή και να αποκατασταθούν άλλα προβλήματα καθαρισμού και κατασκευής. Στη συνέχεια, οι υπάλληλοι του Συμβουλίου θα πραγματοποιήσουν μια επαναξιολόγηση της ασφάλειας των τροφίμων προτού επιτραπεί στο κατάστημα να ανοίξει ξανά τις πόρτες του για το κοινό.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

Υδροξυτυροσόλη ως πρόσθετο: Οι Έλληνες, πρωταθλητές στην πρόσληψη φαινολών μέσω της επιτραπέζιας ελιάς

Επιστημονική έρευνα Ισπανών για την πρόσληψη υδροξυτυροσόλης που υπάρχει σε ελιές, ελαιόλαδο και κρασί. στον Ευρωπαϊκό πληθυσμό - Οι δυνατότητες χρήσης της ως πρόσθετο τροφίμων

ChitoFOODS: Ελληνική καινοτομία για νέες εφαρμογές τροφίμων

Το ChitoFOODS είναι ένα πρωτοποριακό ερευνητικό έργο από Έλληνες επιστήμονες, που ασχολείται με νανοσωματίδια και μεμβράνες με βάση τη χιτοζάνη, με εκχυλίσματα παραπροϊόντων αγροδιατροφής για νέες εφαρμογές τροφίμων.

Εφαρμογή smartphone ελέγχει τα τρόφιμα για χημικές ουσίες που προκαλούν καρκίνο

Δείτε πόσα νιτρώδη άλατα περιέχουν τα τρόφιμά σας με... μια φωτογραφία
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα