ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / Οικονομία250 κιλά κρέας χωρίς παραστατικά διακίνησης στην Εθνική Αθηνών Θεσσαλονίκης

250 κιλά κρέας χωρίς παραστατικά διακίνησης στην Εθνική Αθηνών Θεσσαλονίκης

3 λεπτά ανάγνωσης

Πρόστιμο 3.000 ευρώ σε εταιρεία εμπορίου τροφίμων για μεταφορά κρέατος χωρίς παραστατικά

Η Διεύθυνση Ανάπτυξης της Πειρφέρειας Θεσσαλονίκης επέβαλλε πρόστιμο 3.000 ευρω σε εταιρεία με έδρα την Ημαθία. Μετά από έλεγχο των επιθεωρητών, στις 7 Μαΐου σε φορτηγό της εταιρείας το οποίο ακινητοποίησαν στο ύψος των Διοδίων Μαλγάρων, με κατεύθυνση προς την πόλη της Θεσσαλονίκης, διαπιστώθηκε ότι για το μεταφερόμενο είδος “ΒΟΕΙΟ ΚΡΕΑΣ”, ποσότητας περίπου διακοσίων πενήντα (250) κιλών, δεν κατείχε και δεν επέδειξε σχετικό παραστατικό διακίνησης.

- Advertisement -

Σύμφωνα με τους σχετικούς κανόνες διακίνησης προϊόντων ” Για μη έκδοση/κατοχή παραστατικών εμπορίας και διακίνησης αξίας χιλίων ένα ευρώ και άνω (1.001€), επιβάλλεται πρόστιμο τρεις χιλιάδες ευρώ (3.000€) ανά παράβαση”. Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση επιβολής προστίμου όπως δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της Περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας.

Με την υπ’ αριθ. πρωτ. 352839(8061)/16-05-2025 Απόφαση της Προϊσταμένης της Δ/νσης Ανάπτυξης & Περιβάλλοντος Μ.Ε.Θ., επιβάλλουμε στην εταιρεία με την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», με αντικείμενο δραστηριότητας «ΕΜΠΟΡΙΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ», με έδρα στη διεύθυνση Φιλίππου 2 στη Βέροια Ημαθίας, διοικητικό πρόστιμο τριών χιλιάδων ευρώ (3.000,00€), σύμφωνα με τα άρθρα 22,24,25 και 26 του Ν.4177/2013 σε συνδυασμό με το άρθρο 80 παράγραφος 3 εδάφιο Β της υπ’ αριθ. 91354/2017 Υ.Α., διότι κατά τον επιτόπιο έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στις 7 Μαΐου 2025, ώρα 11:00 π.μ., από ελεγκτές της υπηρεσίας μας, κατ’ εκτέλεση της υπ’ αριθ. πρωτ. Οικ. 326790(7509)/07-05-2025 Εντολής Ελέγχου της υπηρεσίας, στο διερχόμενο στην Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης φορτηγό όχημα της εταιρείας, το οποίο ακινητοποίησαν στο ύψος των Διοδίων Μαλγάρων, με κατεύθυνση προς την πόλη της Θεσσαλονίκης, διαπιστώθηκε ότι για το μεταφερόμενο είδος “ΒΟΕΙΟ ΚΡΕΑΣ”, ποσότητας περίπου διακοσίων πενήντα (250) κιλών, δεν κατείχε και δεν επέδειξε σχετικό παραστατικό διακίνησης.

- Advertisement -

Τα ανωτέρω, αποτελούν παράβαση της παραγράφου 1 του άρθρου 80 με τίτλο «Γενικές αρχές περί εμπορίας και διακίνησης προϊόντων και παροχής υπηρεσιών» της υπ’ αριθ. 91354/2017 Υ.Α. «Κωδικοποίηση Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών (Κανόνες ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ.)» (ΦΕΚ 2983/Β’/30-08-2017), για την οποία σύμφωνα με το άρθρο 80 παράγραφος 3 εδάφιο Β της ίδιας υπουργικής απόφασης, προβλέπεται η επιβολή διοικητικού προστίμου για μη έκδοση/κατοχή παραστατικών εμπορίας και διακίνησης αξίας χιλίων ένα ευρώ και άνω (1.001,00€).

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Είναι τελικά το γλυκαντικό ασπαρτάμη καρκινογόνο; Δημοσιεύτηκε η γνωμοδότηση της EFSA προκαλώντας αντιδράσεις

Η νέα επιστημονική αξιολόγηση για την ασπαρτάμη προκάλεσε άμεσες αντιδράσεις και άνοιξε νέο κύκλο αντιπαράθεσης.

Μολυσμένα ζυμαρικά πίσω από 88 κρούσματα με διάρροια και εμετούς – Οι κάμερες έδειξαν τι συνέβη στην κουζίνα του εστιατορίου

Η επιστημονική έρευνα αποκάλυψε μια ασυνήθιστη διαδρομή επιμόλυνσης και οι κάμερες έδωσαν κρίσιμες απαντήσεις.

Θανάσης Καλλιντέρης: Έχασε τα πάντα, ξεκίνησε από την αρχή με 100 ευρώ και σήμερα πρωταγωνιστεί στα ελληνικά microgreens

Η απώλεια στις χρηματαγορές, τα μεροκάματα και το «all in» πίσω από μια ξεχωριστή επιχειρηματική ιστορία