Κυριακή, 24 Νοεμβρίου, 2024
13 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Αυξήθηκαν οι κλοπές σε αποθήκες τροφίμων το 2021

ΑρχικήΝέαΑυξήθηκαν οι κλοπές σε αποθήκες τροφίμων το 2021
spot_img

Μια νέα έκθεση αναφέρει ότι οι κλοπές φορτίου οχημάτων υπό διέλευση μειώθηκαν απότομα το 2021, αλλά συνοδεύτηκαν από αύξηση στα περιστατικά σε εγκαταστάσεις αποθήκευσης.

Μελέτη της  διεθνούς ασφαλιστικής εταιρείας φορτίου, TT Club, και της BSI συγκέντρωσε δεδομένα κλοπών σε φορτηγά, την ώρα που μετέφεραν προϊόντα, κατά το 2021  από κυβερνητικές βάσεις δεδομένων και εμπορικές ενώσεις. Κατά τη μελέτη τους διαπιστώθηκε, ότι κατά τη διάρκεια του 2021 οι παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού συνέχισαν να αντιμετωπίζουν σημαντικές απειλές για την ασφάλεια, αλλά και για την ανθεκτικότητά τους, εξαιτίας της πανδημίας COVID-19. Παρά το γεγονός αυτό, παρατηρήθηκε μια μικρή μείωση των κλοπών σε οχήματα μεταφοράς σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Ωστόσο, σημειώθηκε μια αύξηση των κλοπών σε εγκαταστάσεις αποθήκευσης που  συνδέθηκε με την αύξηση του διαστήματος αδράνειας, λόγω σημαντικής συμφόρησης των λιμανιών καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.  Για παράδειγμα, στη Βόρεια Αμερική, όπως αναφέρει και η ιστοσελίδα securing industry,  η συμφόρηση των λιμανιών και οι καθυστερήσεις στις σιδηροδρομικές γραμμές θεωρούνταν παράγοντες που διευκόλυναν τις κλοπές, ενώ οι ώρες αδράνειας σε ευρωπαϊκές τοποθεσίες αύξησαν επίσης τον κίνδυνο για κλοπές. Στατιστικά, οι οδικές μεταφορές αντιπροσώπευαν το 26% των κλοπών φορτίου το 2021, ενώ οι κλοπές από εγκαταστάσεις το 25% έναντι 24% το προηγούμενο έτος.

Ένας άλλος λόγος που οδήγησε στην αύξηση αυτή είναι και ζητήματα ασφάλειας ή κλοπής των ψηφιακών δεδομένων των εταιρειών αποθήκευσης, μιας και ολοένα και περισσότερες εταιρείες στρέφονται στην ψηφιοποίηση των δεδομένων τους. Όσον αφορά στο τι προϊόντα κλάπηκαν, ήταν κατά κύριο λόγο γεωργικά προϊόντα, τρόφιμα και ποτά, ηλεκτρονικά είδη και οικοδομικά υλικά, στα οποία οι τιμές έχουν αυξηθεί ραγδαία τα τελευταία 2 έτη.

Αυτά τα νέα δεδομένα ωθούν τις εταιρείες να  παρακολουθούν πιο στενά και να βρίσκονται διαρκώς σε επιφυλακή για τέτοια περιστατικά, αναφέροντας διαρκώς εξελίξεις στις μεθόδους λειτουργίας των εγκληματιών, προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος των απωλειών τους.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ανάκληση 150.000 εμφιαλωμένων νερών: Το  «τεράστιο λάθος» των αρχών

Τον γύρο του κόσμου έκανε μία λανθασμένη ανακοίνωση προκαλώντας την αντίδραση της εταιρείας.

Εμπειρίες επιθεωρητών ασφάλειας τροφίμων: Η πιο συχνή και κοινή παράβαση

Ποιες είναι οι προτάσεις των ερευνητών για την συμμόρφωση των επιχειρήσεων στον τομέα της ασφάλειας τροφίμων.

Αξίζει να ακολουθήσει κάποιος το επάγγελμα του διαιτολόγου; Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να είσαι διαιτολόγος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο