ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΔεκάδες απολύσεις στη Unilever Ελλάς από τον Σεπτέμβριο

Δεκάδες απολύσεις στη Unilever Ελλάς από τον Σεπτέμβριο

3 λεπτά ανάγνωσης

Mείωση των θέσεων εργασίας κατά 30% με 40% στην Ελλάδα ως το τέλος του 2025.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newmoney η Unilever Ελλάς αρχίζει τον Σεπτέμβριο και θα ολοκληρωθεί στα τέλη Δεκεμβρίου, τον πρώτο κύκλο απολύσεων στην Ελλάδα, που έχει εξαγγείλει η πολυεθνική σε όλο τον κόσμο. Σε παγκόσμιο επίπεδο η Unilever απασχολεί περίπου 128.000 εργαζόμενους, σε ευρωπαϊκό, 10.000 – 11.000 και στην Ελλάδα 450.

- Advertisement -

 Ο βρετανικός γίγαντας προϊόντων υγιεινής και διατροφής στο πλαίσιο ενός σχεδίου περικοπών 7.500 συνολικά θέσεων εργασίας,  θα περικόψει στην Ευρώπη 3.200 θέσεις εργασίας στην Ευρώπη μέχρι το τέλος του 2025, ή το ένα τρίτο των θέσεων εργασίας γραφείου στην ήπειρο. Η Unilever, γνωστή για τα σαπούνια Dove, τα αποσμητικά Axe και τις σούπες Knorr,  είδε τα καθαρά της κέρδη να μειώνονται κατά 15% πέρυσι, αλλά ανακοίνωσε μια μικρή αύξηση του κύκλου εργασιών του το πρώτο τρίμηνο.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του newmoney.gr το σχέδιο της πολυεθνικής προβλέπει τη μείωση των θέσεων εργασίας κατά 30% με 40% στην Ελλάδα ως το τέλος του 2025. Κάτι που σημαίνει ότι θα τερματιστούν 130 με 180 θέσεις εργασίας επί συνόλου σήμερα 450. Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές που θέλουν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους το πρώτο κύμα των απολύσεων θα ξεκινήσει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και θα ολοκληρωθεί ως το τέλος της χρονιάς. Το δεύτερο κύμα, με βάση το πλάνο που έχει συγκροτηθεί, θα ξεκινήσει στα μέσα του 2025 ώστε σταδιακά οι απολύσεις να φθάσουν τους στόχους που έχουν τεθεί.

- Advertisement -

Στις αρχές του 2022 η Unilever Ελλάς πούλησε τα σήματα Pummaro και Pelargos στη Μινέρβα, μαζί με το εργοστάσιο επεξεργασίας ντομάτας στη Γαστούνη. Από τον πολυεθνικό όμιλο πάντως χθες διαμήνυσαν ότι οι θέσεις εργασίας που θα περικοπούν αφορούν διοικητικές θέσεις και όχι logistics ή παραγωγή.

Στην Ελλάδα η Unilever δραστηριοποιείται με την Ελαΐς Unilever Hellas ΑΕ, την Unilever Knorr, υπό την ιδιοκτησία της οποίας βρίσκεται το εργοστάσιο στου Ρέντη, και την Unilever Logistics, η οποία είναι η εταιρεία της πολυεθνικής στον κλάδο της αποθήκευσης, διαχείρισης και διανομής των προϊόντων της στην ελληνική αγορά. Απασχολεί περισσότερους από 450 εργαζομένους, διατηρεί εδραιωμένη εφοδιαστική αλυσίδα στην Ελλάδα μέσω του εργοστασίου της στο Ρέντη Αττικής και 2 ιδιόκτητων κέντρων διανομής, ενώ συνεργάζεται με περισσότερους από 1.000 τοπικούς προμηθευτές.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Ελληνικά κοτόπουλα: Πάνω από 4 στα 10 δείγματα θετικά σε Salmonella και σχεδόν 6 στα 10 σε Campylobacter – Μελέτη ΑΠΘ

Μελέτη του ΑΠΘ σε 233 κοτόπουλα βρήκε Salmonella στο 42,5% και Campylobacter στο 57,5% των δειγμάτων. Τι έδειξαν οι αναλύσεις.

Γαύρος και σαρδέλα στην Ελληνική αγορά: Πόσο πληρώνεται ο αλιέας και πόσο πληρώνει ο καταναλωτής – Έρευνα

Νέα μελέτη φωτίζει τις τιμές πρώτης πώλησης – Στα 1,86 ευρώ ο γαύρος έναντι 5,30 ευρώ στη λιανική.

Ελλάδα: Έξι έφηβοι με συμπτώματα δηλητηρίασης στο Νοσοκομείο Κατερίνης – Είχαν φάει σάντουιτς με κοτόπουλο

Με ελικόπτερο απομακρύνθηκαν οι έξι μαθητές από την Πετρόστρουγκα του Ολύμπου και στη συνέχεια παραλήφθηκαν από ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.