Δευτέρα, 14 Απριλίου, 2025
19.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΕΒΕΑ: Συμμετοχή ελληνικών επιχειρήσεων στο 52ο Διεθνές Συμπόσιο για τα Αιθέρια Έλαια

ΑρχικήPicksNews LineΕΒΕΑ: Συμμετοχή ελληνικών επιχειρήσεων στο 52ο Διεθνές Συμπόσιο για τα Αιθέρια Έλαια
spot_img

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών-ΕΒΕΑ, στο πλαίσιο συμμετοχής του στο έργο, με τίτλο: «Enterprise Europe Network Hellas», της περιόδου υλοποίησης του προγράμματος «Single Market Programme-COSME 2021-EEN (SMP-COSME 2021-EEN)», ενημερώνει, κάθε ενδιαφερόμενο, για τη δυνατότητα συμμετοχής στο 52ο Διεθνές Συμπόσιο για τα Αιθέρια Έλαια, καθώς και στις επιχειρηματικές συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν στο Concordia Design Wrocław της Πολωνίας, από τις 4 έως τις 7 Σεπτεμβρίου 2022.

Υπενθυμίζεται ότι το συμπόσιο διοργανώνεται ετησίως στην Ευρώπη από το 1969, προκειμένου να τονωθεί η συνεργασία μεταξύ επιστημόνων για την πρόοδο της έρευνας και ανάπτυξης στον κλάδο των ελαίων και των συστατικών τους. Στο πλαίσιο αυτό θα εξεταστούν όλες οι πτυχές των αιθέριων ελαίων και των σχετικών φυσικών προϊόντων, από την παραγωγή, την καλλιέργεια, την ανάλυση, τη βιογένεση και τη χημεία, έως τη βιολογική δραστηριότητα και χρήση. Η εκδήλωση συνδέεται με το ευρέως γνωστό παγκοσμίως Συμπόσιο για τα Αιθέρια Έλαια – ISEO.

- Advertisement -

Τα βασικά θέματα του ISEO 2022 περιλαμβάνουν:

* Αιθέρια έλαια:

* Αγροτικές καινοτομίες (καλλιέργεια αρωματικών φυτών, τεχνικές αναπαραγωγής)

* Απομόνωση (τεχνολογίες απόσταξης και εκχύλισης).

* Ανάλυση

* Αιθέρια έλαια και τα συστατικά τους:

* Βιολογική δραστηριότητα, τοξικολογικές επιπτώσεις

* Εφαρμογή στη βιομηχανία αρωμάτων, αρωματοποιία, καλλυντικά, φαρμακεία,αρωματοθεραπεία, παραγωγή τροφίμων και γεωργία (φυτοπροστασία)

* Συστατικά αιθέριων ελαίων:

* Διαχωρισμός και προσδιορισμός δομής

* Δομικές τροποποιήσεις

* Βιοσύνθεση και βιομετασχηματισμοί.

Οι επιχειρηματικές συναντήσεις, οι οποίες διοργανώνονται από το κέντρο Enterprise Europe Network που λειτουργεί στο Κέντρο Μεταφοράς Τεχνολογίας της Wrocław, του Πανεπιστημίου Επιστήμης και Τεχνολογίας της Wrocław, είναι χωρίς χρέωση και αφορούν εταιρείες από διάφορες χώρες που εκπροσωπούν τη βιομηχανία αγροδιατροφικών, φαρμακευτικών προϊόντων, καλλυντικών, οικιακών χημικών προϊόντων και προϊόντων καθαρισμού.

Στην περίπτωση που κάποια ενδιαφερόμενη επιχείρηση θέλει να συμμετάσχει στο εν λόγω συμπόσιο και στις Β2Β συναντήσεις, μπορεί να το γνωστοποιήσει στο τμήμα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, του ΕΒΕΑ.

ΑΠΕ

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Λιναρόσπορος: Απαγορευτικός για τα παιδιά λένε επιστήμονες

Γιατί ο λιναρόσπορος που είναι τόσο ωφέλιμος, δεν πρέπει να καταναλώνεται από μωρά και μικρά παιδιά, ούτε ως πασπάλισμα σε άλλα τρόφιμα

Εκτεθήκαμε διεθνώς: Ελληνικό σκεύος ευθύνεται για δηλητηρίαση Γάλλου από μόλυβδο

Η Γαλλία ενημέρωσε το Ευρωπαϊκό RASFF για σοβαρό κίνδυνο από ελληνικό σκεύος

Ποια είναι η καλύτερη μαρινάδα για το κρέας σας – Τι αποκαλύπτει η επιστήμη για το μαρινάρισμα του κρέατος με οξέα

Μια σειρά πειραμάτων καταρρίπτει μύθους και επιβεβαιώνει ότι η επιλογή του σωστού οξέος μπορεί να κάνει τη διαφορά στην υφή, τη γεύση και τη ζουμερότητα του κρέατος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα