Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024
9.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Goody’s-Everest: «Silver Medal» από τον κορυφαίο διεθνή οργανισμό αξιολόγησης εταιρικής βιωσιμότητας EcoVadis

ΑρχικήΠιστοποίησηΒραβείαGoody’s-Everest: «Silver Medal» από τον κορυφαίο διεθνή οργανισμό αξιολόγησης εταιρικής βιωσιμότητας EcoVadis
spot_img

O φορέας αξιολόγησης EcoVadis επιβεβαίωσε τις επιχειρηματικές δεσμεύσεις και τις επιδόσεις του Ομίλου στον τομέα της βιώσιμης ανάπτυξης.

Ο Όμιλος εστίασης Goody’s-Everest απέσπασε την ασημένια διάκριση “Silver Recognition Level” από τον «EcoVadis» – έναν από τους μεγαλύτερους και πλέον αξιόπιστους διεθνείς φορείς αξιολόγησης της εταιρικής βιωσιμότητας – για τις επιχειρηματικές του πρακτικές και την προσήλωσή του στη βιώσιμη ανάπτυξη. Αξίζει να σημειωθεί ότι η βαθμολογία του Ομίλου τον τοποθετεί στο κορυφαίο 25% των εταιριών που αξιολογούνται παγκοσμίως.

Ο EcoVadis αξιολογεί τον βαθμό ενσωμάτωσης της Εταιρικής Υπευθυνότητας σε μια εταιρεία, εξετάζοντας τις πολιτικές που εφαρμόζει, τις πρακτικές που υιοθετεί, καθώς και τα αποτελέσματα που προκύπτουν από αυτές. Στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας χρησιμοποιεί 21 κριτήρια βιωσιμότητας, σε τέσσερις βασικούς πυλώνες: Περιβάλλον, Εργασιακές Πρακτικές & Ανθρώπινα Δικαιώματα, Επιχειρηματική Ηθική και Βιώσιμες Προμήθειες. Η αξιολόγηση βασίζεται σε διεθνή πρότυπα, όπως οι Αρχές του Οικουμενικού Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών (United Nations Global Compact), οι συνθήκες της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO), τα πρότυπα του Global Reporting Initiative (GRI Standards) και το πρότυπο ISO 26000, ενώ παράλληλα προσφέρει και έναν οδικό χάρτη για τη διαρκή βελτίωση των αξιολογούμενων εταιριών.

Ο Ανδρέας Τσουκάλης, CEO του Ομίλου GoodysEverest, δήλωσε σχετικά: «Πρόκειται για ένα σημαντικό επίτευγμα το οποίο έρχεται περίπου έναν χρόνο από την οριστικοποίηση της στρατηγικής βιωσιμότητας του Ομίλου μας – γεγονός που αποδεικνύει ότι οι αρχές του ESG έχουν ενσωματωθεί στην κουλτούρα του οργανισμού αρκετό καιρό πριν την έναρξη αυτής της συζήτησης. Ιδιαίτερη τιμή και ικανοποίηση δε αποτελεί η κατάταξη του Ομίλου μας στο κορυφαίο 7% του κλάδου μας παγκοσμίως, πιστοποιώντας τη συλλογική προσπάθεια και την αξία που δημιουργούμε για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη μας. Ο Όμιλος Goody’s-Everest έχει δεσμευτεί εθελοντικά και ενσωματώνει στη λειτουργία του τις 10 Αρχές του Οικουμενικού Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών (UN Global Compact) συνεισφέροντας στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ (SDGs), μέσα από συγκεκριμένες δράσεις και πρωτοβουλίες. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε με αφοσίωση αυτή την πορεία εξέλιξης, στοχεύοντας στη διαρκή βελτίωση των επιδόσεών μας στον τομέα της βιωσιμότητας».

Όμιλος Goody’s-Everest είναι ο μεγαλύτερος όμιλος εστίασης στην Ελλάδα, λειτουργώντας και αναπτύσσοντας μερικά από τα πλέον δυναμικά σήματα στον κλάδο της εστίασης, όπως τα Goody’s Burger House, everest, Flocafé Espresso Room & La Pasteria.

Μέσω των σημάτων του διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία ποιοτικών προϊόντων με ξεχωριστό γευστικό αποτύπωμα και προσφέρει υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας. Απασχολεί – άμεσα και έμμεσα – περισσότερους από 5.000 εργαζομένους, στηρίζοντας έμπρακτα την ελληνική οικονομία. Ο Όμιλος λειτουργεί 2 σύγχρονες μονάδες παραγωγής, ενώ εξυπηρετεί καθημερινά χιλιάδες πελάτες σε περισσότερα από 560 σημεία πώλησης στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Προσοχή: Και άλλη δημοφιλής και δυνητικά επικίνδυνη σοκολάτα κυκλοφορεί στην Ελλάδα

Ειδοποίηση RASFF σε 9 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα για επικίνδυνη σοκολάτα.

Προσοχή: Ειδοποίηση από την mattilsynet για επικίνδυνο τσάι για έγκυες και όσες θέλουν να κάνουν παιδί

Στην Ελλάδα διαφημίζεται ως χαλαρωτικό και ιδανικό για την αντιμετώπιση του στρες.

Πάτρα: Δρακόντεια μέτρα για ασφάλεια τροφίμων και αισχροκέρδεια στο καρναβάλι

Μπαράζ ελέγχων σε τρόφιμα και ποτά – Απαγορεύτηκαν οι υπαίθριες ψησταριές.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα