Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
17.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η “Αθηναϊκή Ζυθοποιία” στο cibum για τη μπύρα Νύμφη

ΑρχικήTop quality 4uΗ “Αθηναϊκή Ζυθοποιία” στο cibum για τη μπύρα Νύμφη
spot_img

Η μπύρα είναι απόδειξη ότι ο Θεός μας αγαπάει και θέλει να είμαστε ευτυχισμένοι είχε πει ο Βενιαμίν Φραγκλίνος…

Tης Δέσποινας Χάρου

“Νύμφη” Η καρδιά της ελληνικής βιομηχανίας τροφίμων και ποτών της Helexpo, δεν θα μπορούσε να χτυπά μακριά από την Αθηναϊκή ζυθοποιία και περπατώντας στα στενά της έκθεσης, πέσαμε πάνω στην μπύρα Νύμφη.

Η Αθηναϊκή ζυθοποιία που από το 1963 ενισχύει την ελληνική παραγωγή, αποτελεί την πιο ιστορική ελληνική ζυθοποιία, και παράγει 17 είδη μπύρας και μηλίτη, μεταξύ αυτών, Heineken, Amstel, Άλφα και Fisher. Φυσικά το ενδιαφέρον μας τράβηξε η μπύρα Νύμφη και προσπαθήσαμε να μάθουμε περισσότερα. Πωλητές του περιπτέρου της έκθεσης συνομίλησαν με το cibum όπως και ο κ. Λάζαρος Βογιατζόγλου, Marketing, Sponsoring & Event Area Manager, που μας έδωσε περαιτέρω πληροφορίες. Η μπύρα Νύμφη, όπως μας λέει ο κ. Βογιατζόγλου, αποτελείται από 5 είδη λυκίσκων εκ των οποίων τα 4 είναι αρωματικά, αλλά και 100% μακεδονικό κριθάρι, παρουσιάζοντας έναν ντόπιο χαρακτήρα.

Η μπύρα συστήθηκε στο κοινό 2019, και διατέθηκε πανελλαδικά τα επόμενα 3 χρόνια, ενώ παρουσίασε ιδιαίτερη δημοφιλία λόγω της έκθεσης. “Άρεσε πολύ, αρχικά σαν ένα τοπικό προϊόν, λόγω γεύσης αλλά και λόγω
εμφάνισης”, είπε ο κ. Βογιατζόγλου.

Στην εμφάνιση ήθελα να σταθώ λίγο περισσότερο και να μάθω πως προέκυψε η συγκεκριμένη ονομασία. Η “Νύμφη”, φυσικά αναφέρεται στη νύμφη του Θερμαϊκού που σύμφωνα με το μύθο, ήταν αδελφή του Μέγα Αλέξανδρου. Ήθελαν, όπως μας λέει ο κ. Βογιατζόγλου, το όνομα με κάποιον τρόπο να παραπέμπει στην ιστορία, χωρίς να γίνεται γραφικό.

Η μπύρα διατίθεται ήδη σε μεγάλα σουπερμάρκετ στην Αθήνα αλλά και καταστήματα εστίασης με μεγαλύτερη ποικιλία προϊόντων ζύθου. Στην αναγνωρισιμότητα της, όπως μας αναφέρει, συνέβαλε και η στήριξη των τοπικών φεστιβάλ.
Η αθηναϊκή ζυθοποιία είναι ένας από τους πιο παλιούς εκθέτες στην Hellexpo, με πάνω από 20 χρόνια παρουσίας και εκτός απο εκθέτης είναι και χορηγός της διοργάνωσης.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία συνεχίζει να εκβιάζει μαγαζιά παρόλο που έφαγε χοντρό πρόστιμο. Μόνο δικές της μπύρες βρίσκεις. H Νυμφη ειναι εισαγομενη και τωρα πια και η Μάμος.

  2. Που είναι αυτά τα μαγαζιά ; Εδώ και 4-5χρόνια βρίσκω παντού μπύρες και από άλλες εταιρίες. Ή νύμφη παράγεται στο εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης και η Μάμος νομίζω στην Πάτρα. Και οι δυο παράγονται με 100% ελληνικό κριθάρι από Έλληνες εργαζόμενους σε Ελληνικά εργοστάσια, σε κάλυψα ;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα