ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΗ Nestlé και η PAI δημιουργούν κοινοπραξία για κατεψυγμένη πίτσα στην Ευρώπη

Η Nestlé και η PAI δημιουργούν κοινοπραξία για κατεψυγμένη πίτσα στην Ευρώπη

2 λεπτά ανάγνωσης

Η Nestle αφήνει “τις κακές μέρες” πίσω και προωθείται στην αγορά κατεψυγμένης πίτσας.

Όλοι θυμόμαστε το θανατηφόρο ξέσπασμα E. Coli από την πίτσα της Nestle, buitoni που προκάλεσε δηλητηρίαση σε 56 ανθρώπους δύο εκ των οποίων έχασαν τη ζωή τους. Πρόσφατα μάλιστα η Nestle συμφώνησε το ποσό της αποζημίωσης με τις οικογένειες των Θυμάτων. Μετά τη μαζική τροφική δηλητηρίαση το εργοστάσιο στο Caudry στη βόρεια Γαλλία έκλεισε οριστικά τον περασμένο Μάρτιο.

- Advertisement -

Τώρα η Nestle σύναψε κοινοπραξία με την PAI Partners* για την παραγωγή κατεψυγμένης πίτσας στην Ευρώπη. Η νέα κοινοπραξία που θα έχει έδρα στη Γερμανία και οι εγκαταστάσεις παραγωγής θα λειτουργούν στο Nonnweiler της Γερμανίας και το Μπενεβέντο της Ιταλίας, θα επιτρέψει στην εταιρεία να αναπτύξει και να επεκτείνει τις δραστηριότητες της στην πίτσα.  

Σύμφωνα με το δελτίου τύπου της Nestlé, η εταιρεία θα διατηρήσει ένα μη ελεγχόμενο μερίδιο με ίσα δικαιώματα ψήφου μαζί με τους PAI Partners. Η συναλλαγή υπόκειται σε διαβουλεύσεις με τους εργαζομένους και την έγκριση των ρυθμιστικών αρχών και αναμένεται να ολοκληρωθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2023.

- Advertisement -

Η επιχείρηση πίτσας της Nestlé εκτείνεται σε πολλές χώρες σε όλη την Ευρώπη, με ετήσιο κύκλο εργασιών περίπου 400 εκατομμύρια CHF  . Επί του παρόντος, οι πίτσες διανέμονται με τα εμπορικά σήματα Wagner , Buitoni και Garden Gourmet , όπως στη Γερμανία, την Ιταλία, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Ελβετία, την Πορτογαλία, την Αυστρία, το Βέλγιο και την Ολλανδία.

Η προτεινόμενη συνεργασία θα καλύψει μόνο την επιχείρηση παγωμένης πίτσας της Nestlé στην Ευρώπη. Η κορυφαία επιχείρηση πίτσας της Nestlé στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν αποτελεί μέρος του πεδίου εφαρμογής και παραμένει αναπόσπαστο μέρος των επιχειρήσεων κατεψυγμένων τροφίμων της Nestlé εκεί.

- Advertisement -

*Η PAI Partners είναι μια γαλλική εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων με έδρα το Παρίσι. Είναι μια από τις παλαιότερες εταιρείες του κλάδου, με την προέλευσή της από την Paribas Affaires Industrielles, την ιστορική κύρια επενδυτική δραστηριότητα της Paribas, η οποία ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1872.

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Ποιο ρύζι βρέθηκε συχνότερα με αρσενικό και κάδμιο, σύμφωνα με 1.734 ευρωπαϊκές ειδοποιήσεις σε διάστημα 21 ετών

Μελέτη που ανέλυσε ειδοποιήσεις του ευρωπαϊκού συστήματος RASFF την περίοδο 2002-2023 καταγράφει τα συχνότερα προβλήματα στο ρύζι, από υπολείμματα φυτοφαρμάκων και μυκοτοξίνες έως βαρέα μέταλλα και μη εγκεκριμένους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς

Σωρεία παραβάσεων ασφάλειας τροφίμων σε μεγάλο αρτοποιείο – Η προειδοποιητική επιστολή των Αρχών

Η υπόθεση φωτίζει τις απαιτήσεις που οφείλουν να τηρούν οι επιχειρήσεις παραγωγής αρτοσκευασμάτων

PFAS στο πόσιμο νερό: Η αόρατη πρόκληση για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον – Τι δείχνουν οι μετρήσεις στην Ελλάδα

Σε αποκλειστική συνέντευξη, η Δρ Έρη Μπιζάνη εξηγεί ποια είναι η πραγματική εικόνα σήμερα για τα PFAS στο πόσιμο νερό της Ελλάδας, τι δείχνουν οι διαθέσιμες μετρήσεις και ποιες περιοχές απαιτούν αυξημένη επιτήρηση.