ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΙΟΝ: Δημοσίευση έκθεσης βιωσιμότητας για το 2024

ΙΟΝ: Δημοσίευση έκθεσης βιωσιμότητας για το 2024

2 λεπτά ανάγνωσης

Η ΙΟΝ ΑΕ δημοσίευσε την έκθεση βιωσιμότητας για το 2024 αποτυπώνοντας τους στόχους, τις δράσεις και τα επιτεύγματά της το περασμένο έτος

Η έκθεση καταγράφει την πορεία της εταιρείας προς μια πιο βιώσιμη και υπεύθυνη επιχειρηματική πρακτική και αναδεικνύει τη δέσμευση της εταιρείας προς μια πορεία με σεβασμό στο περιβάλλον, την κοινωνία και την σεπτή διοίκηση. Ακολουθούν τα σημαντικά σημεία που αναφέρονται στην νέα έκθεση:

- Advertisement -

-Το 92% των απορριμμάτων ανακυκλώνεται, συμβάλλοντας ενεργά στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και στην προώθηση της κυκλικής οικονομίας.

– Ολοκληρώθηκε και στάλθηκε σε όλους τους προμηθευτές ο Κώδικας Δεοντολογίας Προμηθευτών, προς διευκόλυνση της ενσωμάτωσης βιώσιμων πρακτικών σε ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού.

- Advertisement -

– Μείωση απορριμμάτων κατά 17,6%, ως αποτέλεσμα της προσπάθειας για βελτίωση των διαδικασιών της εταιρείας.

– Περίπου 20 τόνοι απορριφθέντων υλικών συσκευασίας μετατράπηκαν σε πρώτη ύλη, ενισχύοντας την πολιτική της εταιρείας στη διαχείριση αποβλήτων και την ανακύκλωση.

– Με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, η εταιρεία προσέφερε 540 κιλά προϊόντων στην Τράπεζα Τροφίμων, στηρίζοντας όσους έχουν ανάγκη.

Η πρόεδρος της ΙΟΝ, Κωνσταντίνα Κωτσιοπούλου, ανέφερε σχετικά με την έκθεση: «Είμαστε περήφανοι για τα επιτεύγματά μας, αλλά αναγνωρίζουμε πως υπάρχει ακόμα δρόμος μπροστά μας. Δεσμευόμαστε να θέσουμε φιλόδοξουν στόχους για το μέλλον και να διατηρήσουμε ανοιχτο διάλογο με όλους του συνεργάτες μας και τα ενδιαφερόμενα μέρη».

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Το γιαούρτι χωρίς λακτόζη αδυνατίζει; Και γιατί η Μαίρη λέει στον Τάσο να φάει το παπιόν του;

Στο νέο επεισόδιο της επιστημονικής κομεντί «Τάσος και Μαίρη» λύνεται επιτέλους η απορία για τα γιαούρτια χωρίς λακτόζη.

ΕΦΕΤ: Αλλαγές στους ελέγχους νερού σε επιχειρήσεις τροφίμων και εστίαση – Ποια έγγραφα θα ζητούν οι επιθεωρητές

Φάκελος νερού, εργαστηριακές αναλύσεις, δεξαμενές, φίλτρα και παγομηχανές – Οι επικαιροποιημένες οδηγίες του ΕΦΕΤ και τι πρέπει να προσέξουν οι επιχειρήσεις.

Το “αθώο” λαχανικό πίσω από χιλιάδες λοιμώξεις και δεκάδες θανάτους – Νέα ανάκληση 7.900 συσκευασιών

Το μικροβιολογικό «τυφλό σημείο» ενός δημοφιλούς τροφίμου που έχει συνδεθεί με σοβαρές επιδημίες διεθνώς.