ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΙΟΝ: Δημοσίευση έκθεσης βιωσιμότητας για το 2024

ΙΟΝ: Δημοσίευση έκθεσης βιωσιμότητας για το 2024

2 λεπτά ανάγνωσης

Η ΙΟΝ ΑΕ δημοσίευσε την έκθεση βιωσιμότητας για το 2024 αποτυπώνοντας τους στόχους, τις δράσεις και τα επιτεύγματά της το περασμένο έτος

Η έκθεση καταγράφει την πορεία της εταιρείας προς μια πιο βιώσιμη και υπεύθυνη επιχειρηματική πρακτική και αναδεικνύει τη δέσμευση της εταιρείας προς μια πορεία με σεβασμό στο περιβάλλον, την κοινωνία και την σεπτή διοίκηση. Ακολουθούν τα σημαντικά σημεία που αναφέρονται στην νέα έκθεση:

- Advertisement -

-Το 92% των απορριμμάτων ανακυκλώνεται, συμβάλλοντας ενεργά στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και στην προώθηση της κυκλικής οικονομίας.

– Ολοκληρώθηκε και στάλθηκε σε όλους τους προμηθευτές ο Κώδικας Δεοντολογίας Προμηθευτών, προς διευκόλυνση της ενσωμάτωσης βιώσιμων πρακτικών σε ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού.

- Advertisement -

– Μείωση απορριμμάτων κατά 17,6%, ως αποτέλεσμα της προσπάθειας για βελτίωση των διαδικασιών της εταιρείας.

– Περίπου 20 τόνοι απορριφθέντων υλικών συσκευασίας μετατράπηκαν σε πρώτη ύλη, ενισχύοντας την πολιτική της εταιρείας στη διαχείριση αποβλήτων και την ανακύκλωση.

– Με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, η εταιρεία προσέφερε 540 κιλά προϊόντων στην Τράπεζα Τροφίμων, στηρίζοντας όσους έχουν ανάγκη.

Η πρόεδρος της ΙΟΝ, Κωνσταντίνα Κωτσιοπούλου, ανέφερε σχετικά με την έκθεση: «Είμαστε περήφανοι για τα επιτεύγματά μας, αλλά αναγνωρίζουμε πως υπάρχει ακόμα δρόμος μπροστά μας. Δεσμευόμαστε να θέσουμε φιλόδοξουν στόχους για το μέλλον και να διατηρήσουμε ανοιχτο διάλογο με όλους του συνεργάτες μας και τα ενδιαφερόμενα μέρη».

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Μακαρόνια: Εντοπίστηκε κάδμιο στο 80% των προϊόντων που βρίσκονται στα ράφια – Τι έδειξαν οι έλεγχοι για άλλα μέταλλα και φυτοφάρμακα

Νέα έρευνα της γαλλικής «60 Millions de consommateurs» αποκαλύπτει σημαντικές διαφορές μεταξύ δημοφιλών ζυμαρικών, με το κάδμιο να βρίσκεται στο επίκεντρο των αναλύσεων

Ιός του Δυτικού Νείλου: 19 θάνατοι και 232 τα κρούσματα σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ – Η πλειονότητα των ασθενών εμφάνισε εγκεφαλίτιδα ή μηνιγγίτιδα

Το φαινόμενο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και οι υγειονομικές αρχές απευθύνουν αυστηρή σύσταση για τη συστηματική χρήση μέτρων ατομικής προστασίας από τα κουνούπια σε ολόκληρη την επικράτεια.

Δημοφιλές συστατικό σαλάτας πίσω από σοβαρές επιδημίες E. coli και Salmonella με δεκάδες νεκρούς και χιλιάδες κρούσματα

Νέα επιδημία με 55 κρούσματα στις ΗΠΑ, μετά τις μεγάλες εξάρσεις που καταγράφηκαν τα προηγούμενα χρόνια στην Ευρώπη.