ΑρχικήΝέαΝέα έφοδος της Οικονομικής Αστυνομίας στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ: Κατέσχεσαν το αρχείο...

Νέα έφοδος της Οικονομικής Αστυνομίας στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ: Κατέσχεσαν το αρχείο αιτήσεων του 2025

1 λεπτά ανάγνωσης

Η έφοδος και η κατάσχεση των αρχείων εντάσσεται στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που κάνει η Οικονομική Αστυνομία για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Οικονομική Αστυνομία μαζί με τη ΔΕΕ (Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών) πήγαν στον ΟΠΕΚΕΠΕ για να κατάσχουν το αρχείο αιτήσεων του 2025. Η κίνηση αυτή έγινε στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που διεξάγει η Οικονομική Αστυνομία από το καλοκαίρι.

- Advertisement -

Η έφοδος και η κατάσχεση των αρχείων εντάσσεται στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που κάνει η Οικονομική Αστυνομία για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ.

Είχε προηγηθεί έφοδος της OLAF (Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης) στις 13 Οκτωβρίου για έγγραφα που αφορούσαν στη λειτουργία του Οργανισμού, αλλά και κάποιες από τις συμβάσεις που είχε υπογράψει ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

- Advertisement -

Υπενθυμίζεται πως 13 άτομα προφυλακίστηκαν στο πλαίσιο του σκανδάλου για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ενώ τη Δευτέρα (27.10.2025) ολοκληρώθηκε η μακρά διαδικασία με τις απολογίες των συνολικά 37 συλληφθέντων. 

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Νέα όρια υπολειμμάτων για έξι φυτοφάρμακα σε ακτινίδια, σταφύλια, κεράσια και δημητριακά από τις 5 Νοεμβρίου (πίνακας)

Ο Κανονισμός (ΕΕ) 2026/2289 τροποποιεί τα ανώτατα όρια σε φρούτα, λαχανικά, δημητριακά και ζωικά προϊόντα, μετά από αιτήσεις που αξιολόγησε η EFSA

Παρθένο ελαιόλαδο: Σε ισχύ από τις 24 Οκτωβρίου νέοι ευρωπαϊκοί κανόνες – Ποια ελληνική ποικιλία επηρεάζεται από τα νέα όρια στερολών

Από τα 1.000 στα 800 mg/kg το όριο στερολών για την Κορωνέικη, με πρόσθετες απαιτήσεις για τις επιχειρήσεις.

ΕΦΕΤ: Αυστηρότερες προϋποθέσεις για τα σεμινάρια χειριστών τροφίμων από 1η Νοεμβρίου – Τι αλλάζει για επιχειρήσεις και φορείς κατάρτισης

Από την 1η Νοεμβρίου αλλάζουν οι διαδικασίες έγκρισης προγραμμάτων κατάρτισης και οι υποχρεώσεις των φορέων υλοποίησης.