Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
13.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΗΠΕΙΡΟΣ: Ανώτατο πρότυπο βιωσιμότητας “Zero Waste to Landfill Platinum” και για τα τρία εργοστάσια

ΑρχικήΠιστοποίησηΗΠΕΙΡΟΣ: Ανώτατο πρότυπο βιωσιμότητας “Zero Waste to Landfill Platinum” και για τα τρία εργοστάσια
spot_img

Πιστοποίηση από την EUROCERT με το Πρότυπο Μηδενικών Απορριμμάτων σε Χωματερή (Zero Waste to Landfill-ΕU1).

Για δεύτερη συνεχή χρονιά και τα τρία εργοστάσια της ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕΒΕ στην Άρτα, τον Δομοκό και την Ελασσόνα, τα οποία ασχολούνται με την παραγωγή, τη συσκευασία και την ανασυσκευασία γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων, πιστοποιήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ελέγχων & Πιστοποιήσεων EUROCERT με το Πρότυπο Μηδενικών Απορριμμάτων σε Χωματερή (Zero Waste to Landfill-ΕU1).

Και τα τρία εργοστάσια έλαβαν την υψηλότερη βαθμολογία “Platinum” για το 2022, καθώς λιγότερο από το 1% των απορριμμάτων που παράγουν καταλήγει σε χώρους υγειονομικής ταφής, ενώ ο κύριος όγκος απορριμμάτων τους, σε ποσοστό μεγαλύτερο του 99%, ανακυκλώνεται, επαναχρησιμοποιείται και οδηγείται προς την παραγωγή βιοαέριου ή κομπόστ.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η ΗΠΕΙΡΟΣ ήταν η πρώτη ελληνική εταιρεία γαλακτοκομικών προϊόντων που πιστοποιήθηκε για το 2021 με το πρότυπο βιωσιμότητας “Zero Waste to Landfill Platinum”. «Έχουμε πολύ δρόμο μέχρι να φτάσουμε στον τελικό στόχο, που είναι η κυκλική οικονομία και το μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Αυτή η πιστοποίηση είναι ένα ακόμη σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.», σημειώνουν εκπρόσωποι της εταιρείας.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο