Μετάβαση στο περιεχόμενο
Τρίτη, 18 Μαρτίου, 2025
14.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΗΠΕΙΡΟΣ: Ανώτατο πρότυπο βιωσιμότητας “Zero Waste to Landfill Platinum” και για τα τρία εργοστάσια

ΑρχικήΠιστοποίησηΗΠΕΙΡΟΣ: Ανώτατο πρότυπο βιωσιμότητας “Zero Waste to Landfill Platinum” και για τα τρία εργοστάσια
spot_img

Πιστοποίηση από την EUROCERT με το Πρότυπο Μηδενικών Απορριμμάτων σε Χωματερή (Zero Waste to Landfill-ΕU1).

Για δεύτερη συνεχή χρονιά και τα τρία εργοστάσια της ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕΒΕ στην Άρτα, τον Δομοκό και την Ελασσόνα, τα οποία ασχολούνται με την παραγωγή, τη συσκευασία και την ανασυσκευασία γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων, πιστοποιήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ελέγχων & Πιστοποιήσεων EUROCERT με το Πρότυπο Μηδενικών Απορριμμάτων σε Χωματερή (Zero Waste to Landfill-ΕU1).

- Advertisement -

Και τα τρία εργοστάσια έλαβαν την υψηλότερη βαθμολογία “Platinum” για το 2022, καθώς λιγότερο από το 1% των απορριμμάτων που παράγουν καταλήγει σε χώρους υγειονομικής ταφής, ενώ ο κύριος όγκος απορριμμάτων τους, σε ποσοστό μεγαλύτερο του 99%, ανακυκλώνεται, επαναχρησιμοποιείται και οδηγείται προς την παραγωγή βιοαέριου ή κομπόστ.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η ΗΠΕΙΡΟΣ ήταν η πρώτη ελληνική εταιρεία γαλακτοκομικών προϊόντων που πιστοποιήθηκε για το 2021 με το πρότυπο βιωσιμότητας “Zero Waste to Landfill Platinum”. «Έχουμε πολύ δρόμο μέχρι να φτάσουμε στον τελικό στόχο, που είναι η κυκλική οικονομία και το μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Αυτή η πιστοποίηση είναι ένα ακόμη σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.», σημειώνουν εκπρόσωποι της εταιρείας.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πατατάκια – Σοκολάτες: Μετανάστευση βενζολίου, νιτρωδών και αμιδίων, από τη συσκευασία – Ευρήματα εργαστηριακής ανάλυσης

Μετανάστευση χημικών ενώσεων από συσκευασίες τροφίμων: Εκτίμηση των κινδύνων για την ασφάλεια τροφίμων και των επιπτώσεων στην υγεία

456 κρούσματα σαλμονέλας σε μικρά παιδιά από τα Kinder της Ferrero – Η εταιρεία γνώριζε μήνες πριν αλλά δεν ενημέρωσε τις Αρχές

Νέα έρευνα για το ξέσπασμα σαλμονέλωσης σε πολλές χώρες δείχνει ότι η Ferrero γνώριζε για τη μόλυνση στο εργοστάσιο πολύ πριν τις τροφικές δηλητηριάσεις των παιδιών αλλά δεν ενημέρωσε τις Αρχές

Καλλυντικά και είδη προσωπικής φροντίδας: Ο κίνδυνος από τη χρήση τους και η εξωσωματική γονιμοποίηση – Της Ελένης Τσαγκά

Γιατί τον τελευταίο καιρό ανακαλούνται τόσα πολλά προϊόντα περιποίησης και ομορφιάς;
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα