Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Λιανεμπόριο τροφίμων: Μείωση πωλήσεων τον περασμένο Νοέμβριο σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΛιανεμπόριο τροφίμων: Μείωση πωλήσεων τον περασμένο Νοέμβριο σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ
spot_img

Αύξηση 14,7% σημείωσε ο όγκος των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο της χώρας τον περασμένο Νοέμβριο, καθώς ο τζίρος κινήθηκε ανοδικά στη συντριπτική πλειονότητα των επιμέρους καταστημάτων.

Ειδικότερα, οι πωλήσεις αυξήθηκαν σε: Ένδυση- υπόδηση (54,2%), Βιβλία- χαρτικά- λοιπά είδη (47,2%), Έπιπλα- ηλεκτρικά είδη- οικιακό εξοπλισμό (44,3%), Φαρμακευτικά- καλλυντικά (17,6%), Πολυκαταστήματα (16,6%) και Καύσιμα και λιπαντικά αυτοκινήτων (15,4%). Αντίθετα, μειώθηκαν σε: Μεγάλα καταστήματα τροφίμων (4,8%) και Τρόφιμα- ποτά- καπνό (2,1%).

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, γενικός δείκτης όγκου (κύκλος εργασιών σε σταθερές τιμές) στο λιανικό εμπόριο παρουσίασε αύξηση 14,7% τον Νοέμβριο 2021 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Νοεμβρίου 2020, ενώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Οκτωβρίου 2021 σημείωσε μείωση 5,8%. Ο εποχικά διορθωμένος γενικός δείκτης παρουσίασε μείωση 2,6% τον Νοέμβριο 2021 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Οκτωβρίου 2021.

Ο γενικός δείκτης κύκλου εργασιών (κύκλος εργασιών σε τρέχουσες τιμές) παρουσίασε αύξηση 19% τον Νοέμβριο 2021 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Νοεμβρίου 2020, ενώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Οκτωβρίου 2021 σημείωσε μείωση 6,3%. Ο εποχικά διορθωμένος γενικός δείκτης παρουσίασε μείωση 2,6% τον Νοέμβριο 2021 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Οκτωβρίου 2021.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο