ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΜεγάλο σούπερ μάρκετ φέρνει «επανάσταση» στην προσβασιμότητα και δίνει φωνή και εικόνα...

Μεγάλο σούπερ μάρκετ φέρνει «επανάσταση» στην προσβασιμότητα και δίνει φωνή και εικόνα στους πελάτες με προβλήματα όρασης

2 λεπτά ανάγνωσης

Πρωτοποριακή συνεργασία λιανεμπορίου με τεχνολογική πλατφόρμα δίνει τη δυνατότητα σε άτομα με προβλήματα όρασης να ψωνίζουν αυτόνομα και με ασφάλεια

Η Tesco, το μεγαλύτερο σούπερ μάρκετ του Ηνωμένου Βασιλείου, ανακοίνωσε μια πρωτοποριακή συνεργασία με την πλατφόρμα Be My Eyes, με στόχο να διευκολύνει τις αγορές των πελατών με τύφλωση ή μειωμένη όραση. Η πρωτοβουλία, που ξεκίνησε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Όρασης, αποτελεί ένα πιλοτικό πρόγραμμα διάρκειας έξι μηνών και καθιστά την Tesco την πρώτη μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ στην Ευρώπη που υιοθετεί την τεχνολογία αυτή.

- Advertisement -

Μέσα από την εφαρμογή Be My Eyes, οι πελάτες μπορούν να συνδέονται ζωντανά με υπάλληλο της Tesco μέσω βιντεοκλήσης και να λαμβάνουν άμεση υποστήριξη στο κατάστημα. Έτσι, μπορούν να εντοπίζουν προϊόντα στα ράφια, να διαβάζουν ημερομηνίες λήξης, να ελέγχουν προσφορές ή να χρησιμοποιούν τα ταμεία αυτοεξυπηρέτησης με ασφάλεια και αυτονομία.

Ο Russell Price, Πρόεδρος του Δικτύου Ατόμων με Αναπηρία στην Tesco, τόνισε ότι στόχος είναι «να κάνουν τα ψώνια στην Tesco πιο φιλόξενα και προσβάσιμα για όλους, ακόμη και για όσους ψωνίζουν μόνοι τους». Από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Be My Eyes, Mike Buckley, δήλωσε πως «η συνεργασία αυτή κάνει τα καθημερινά ψώνια όχι μόνο πιο εύκολα, αλλά και πιο συμπεριληπτικά για χιλιάδες ανθρώπους που αξίζουν ίση πρόσβαση στις υπηρεσίες».

- Advertisement -

Η Tesco, πέρα από τη συνεργασία με το Be My Eyes, λανσάρει και νέα λειτουργία προσβασιμότητας στα ταμεία αυτοεξυπηρέτησης, επιτρέποντας στους πελάτες να προσαρμόζουν την αντίθεση και το μέγεθος του κειμένου στις οθόνες για ευκολότερη ανάγνωση.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Λιγότερη φέτα και υψηλότερες τιμές – Φόβος για «φέτα» που δεν είναι φέτα: Πώς να ξεχωρίζετε την αυθεντική

Ζωονόσοι και μειωμένη παραγωγή πιέζουν τη φέτα, ενώ οι έλεγχοι εντοπίζουν λευκά τυριά που παρουσιάζονται ως ΠΟΠ.

Ελληνικά κοτόπουλα: Πάνω από 4 στα 10 δείγματα θετικά σε Salmonella και σχεδόν 6 στα 10 σε Campylobacter – Μελέτη ΑΠΘ

Μελέτη του ΑΠΘ σε 233 κοτόπουλα βρήκε Salmonella στο 42,5% και Campylobacter στο 57,5% των δειγμάτων. Τι έδειξαν οι αναλύσεις.

Γαύρος και σαρδέλα στην Ελληνική αγορά: Πόσο πληρώνεται ο αλιέας και πόσο πληρώνει ο καταναλωτής – Έρευνα

Νέα μελέτη φωτίζει τις τιμές πρώτης πώλησης – Στα 1,86 ευρώ ο γαύρος έναντι 5,30 ευρώ στη λιανική.