Παρασκευή, 24 Μαρτίου, 2023
19 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μέλισσα Κίκιζας: Ιδρύει την «Ακαδημία Ελιάς Terra Creta» στα Χανιά

ΑρχικήΝέαΕκπαίδευσηΜέλισσα Κίκιζας: Ιδρύει την «Ακαδημία Ελιάς Terra Creta» στα Χανιά
spot_img

Την ίδρυση της «Ακαδημίας Ελιάς Terra Creta», στις εγκαταστάσεις της Terra Creta, στο Κολυμπάρι Χανίων Κρήτης, ανακοίνωσε ο όμιλος «Μέλισσα Κίκιζας».

Η τελετή της ίδρυσης της Ακαδημίας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023. Στόχος της Ακαδημίας Ελιάς Terra Creta είναι η αναβάθμιση της παραγωγής ελιάς μέσω της παροχής θεωρητικών και πρακτικών γνώσεων στους αγρότες καθώς και με τη χρήση ολοκληρωμένης ψηφιακής παρακολούθησης της καλλιέργειας και συστημάτων γεωργικών προειδοποιήσεων ευφυούς γεωργίας», αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση η «Μέλισσα Κίκιζας».

«Μεγάλη έμφαση πρόκειται να δοθεί στη χρήση ορθών γεωργικών πρακτικών που αποσκοπούν στη μείωση του περιβαντολλογικού αποτυπώματος της καλλιέργειας ενώ οι γεωπόνοι της εταιρίας θα βρίσκονται συνεχώς δίπλα από τους παραγωγούς προκειμένου να προσφέρουν επιτόπου εξατομικευμένες συμβουλές.

Η Ακαδημία Ελιάς Terra Creta προσφέρει επιπλέον στα μέλη της – παραγωγούς, Πρόγραμμα Συμβολαιακής Γεωργίας, παρέχοντάς τους μεταξύ άλλων ελάχιστη εγγυημένη τιμή προκειμένου να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα της καλλιέργειας ακόμη και σε δύσκολες χρονιές καθώς και bonus τιμής για την παραγωγή υψηλής ποιότητας ελαιόλαδου.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ κ. Αλέξανδρος Κίκιζας δήλωσε σχετικά: «Ανακοινώνουμε σήμερα με ιδιαίτερη υπερηφάνεια την ίδρυση της Ακαδημίας Ελιάς Terra Creta! Ευχαριστούμε τους αγρότες και τους εκπαιδευτικούς φορείς που αγκάλιασαν τόσο θερμά το νέο αυτό εγχείρημα μας. Η κοινή μας αγάπη γι’ αυτόν τον ευλογημένο καρπό ενώνει όσους συμμετέχουν σε αυτό το εγχείρημα. Όραμά μας είναι να συμβάλουμε στην ποιοτική και ποσοτική αναβάθμιση της παραγωγής ελληνικού εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου προκειμένου να αποκτήσει τη θέση που του αξίζει στο διεθνή χάρτη».

Την εκδήλωση για την παρουσίαση της Ακαδημίας, τίμησαν με την παρουσία τους οι κ.κ. Νίκος Καλογερής Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Γιάννης Μαλανδράκης Δήμαρχος Πλατανιά, Αντώνης Ροκάκης Πρόεδρος Εμπορικού Επιμελητηρίου Χανίων, Παναγιώτης Χατζηνικολάου Διευθύνων σύμβουλος ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ καθώς και πλήθος συνεργατών και παραγωγών.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ελλάδα: Καρκινογόνο εισαγόμενο τσίλι – Ειδοποίηση RASFF – Περιέχει 7 επικίνδυνα φυτοφάρμακα

Προσπάθησαν να εισάγουν στη χώρα μας τσίλι σε σκόνη «τίγκα» στα φυτοφάρμακα.

Νοθευμένο Μέλι: Η Ευρώπη έχει πλημμυρίσει από μέλι με βάση το σιρόπι!

Σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας καταπολέμησης της απάτης στα τρόφιμα, 1 στα 2 μέλια που εισάγονται στην ΕΕ είναι νοθευμένα και σχεδόν όλα τα μέλια από Τουρκία!

Καινοτομία: Φορητός αισθητήρας σταδιακής αλλοίωσης τροφίμων που αλλάζει χρώμα

Ο ανιχνευτής αλλάζει χρώμα από μπλε σε κόκκινο κατά την έκθεση σε βιογενείς αμίνες από τρόφιμα σε συνθήκες αποθήκευσης.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα