Δευτέρα, 6 Ιανουαρίου, 2025
13.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΜΕΒΓΑΛ: 40% των διευθυντικών στελεχών είναι γυναίκες

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΜΕΒΓΑΛ: 40% των διευθυντικών στελεχών είναι γυναίκες
spot_img

Τέσσερα στα δέκα διευθυντικά στελέχη είναι γυναίκες στη γαλακτοβιομηχανία ΜΕΒΓΑΛ, (ποσοστό 40%) όπως τόνισε η πρόεδρός της, Μαίρη Χατζάκου, με αφορμή τη βράβευσή της στο πλαίσιο των «Βραβείων Γυναικείας Επιχειρηματικότητας«, που διοργανώθηκαν με τη συνεργασία του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, του Ομίλου ZITA, της ICAP και της οικονομικής εφημερίδας DEAL. Κατά την κα Χατζάκου, που έλαβε χρυσό βραβείο εξαγωγών, είναι σημαντικό ο ρόλος των γυναικών να τιμάται και να αναγνωρίζεται. Η ΜΕΒΓΑΛ υιοθετεί έμπρακτα αυτή την πεποίθηση, με το υψηλό ποσοστό εκπροσώπησης γυναικών στις διευθυντικές της θέσεις. Σημαντικό χαρακτήρισε η κα Χατζάκου και το να υπάρχουν εταιρείες που κάνουν γνωστά στο εξωτερικό τα ελληνικά προϊόντα, υπενθυμίζοντας πως σήμερα οι εξαγωγές της ΜΕΒΓΑΛ αγγίζουν το 35% του συνολικού κύκλου εργασιών της και πως πολλά από τα προϊόντα της έχουν κερδίσει βραβεία και διακρίσεις γεύσης, ποιότητας, καινοτομίας από έγκυρους και αναγνωρισμένους διεθνείς φορείς.

Η ΜΕΒΓΑΛ ξεκίνησε την εκτός των ελληνικών συνόρων δραστηριότητά της το 1985, συνεργαζόμενη αρχικά με Έλληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνταν στο εξωτερικό και εισήγαγαν ελληνικά προϊόντα.

«Σταδιακά, η ποιότητα, οι αυθεντικές γεύσεις και η υψηλή διατροφική αξία των γαλακτοκομικών ΜΕΒΓΑΛ κίνησαν το ενδιαφέρον των αγορών του εξωτερικού και αποτέλεσαν το διαβατήριο για μια θέση στα ράφια των καταστημάτων σε 36 χώρες» επισημαίνεται σε ανακοίνωση της εταιρείας με αφορμή τη βράβευση, η οποία πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου, με στόχο την επιβράβευση γυναικών που έχουν καταξιωθεί στον τομέα τους και λειτουργούν επιδραστικά τόσο στη διαμόρφωση του επιχειρηματικού και του επιστημονικού τοπίου στην Ελλάδα, όσο και στην εφαρμογή πρακτικών, που εναρμονίζονται με τη βιώσιμη και υπεύθυνη επιχειρηματικότητα στη χώρα μας._

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Επιδημία «ταινίας» σε Βελγικό σχολείο – Πατέρας τράβηξε από το σώμα του γιου του σκουλήκι μήκους 1 μέτρου

Η μόλυνση προκαλείται με κατανάλωση μολυσμένων τροφών με αυγά του σκώληκα ή με ώριμο σκώληκα

Πώς οι τροφικές δηλητηριάσεις οδηγούν σε καρκινογενέσεις – Επιστημονική Ανασκόπηση μελετών

Μεγάλος όγκος ερευνών επιβεβαιώνει ότι μία τροφική δηλητηρίαση σε μερικές περιπτώσεις, δεν είναι μία παροδική ταλαιπωρία αλλά μπορεί να εξελιχθεί σε σοβαρό κίνδυνο για την υγεία.

Ο νέος Ευρωπαϊκός “Aναδυόμενος Κίνδυνος” – Χρησιμοποιείται σε 5.000 μονάδες επεξεργασίας

Στην κατηγορία "Αναδυόμενων Κινδύνων" ένα νανοϋλικό που χρησιμοποιείται σε μονάδες επεξεργασίας λυμάτων και εισχωρεί στην τροφική αλυσίδα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο