ΑρχικήΝέαΠρόστιμο 3.000€ σε κρεοπωλείο στο Χαϊδάρι για παραπλανητικές ετικέτες

Πρόστιμο 3.000€ σε κρεοπωλείο στο Χαϊδάρι για παραπλανητικές ετικέτες

2 λεπτά ανάγνωσης

Επιβολή προστίμου για παραπλανητική ένδειξη πινακίδας.

Επιθεωρητές της διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφέρειας Αττικής διενήργησαν έλεγχο σε κρεοπωλείο στο Χαϊδάρι. Σύμφωνα με την επίσημη ανάρτηση στον ιστότοπο της περιφέρειας, από τον έλεγχο διαπιστώθηκαν παραβάσεις παραπλάνησης των καταναλωτών: “αναγραφή ανακριβών-παραπλανητικών ενδείξεων όσον αφορά την πινακίδα πώλησης“.

- Advertisement -

Το πρόστιμο έφτασε τις 3.000 ευρώ. Πρόκειται για παράβαση του άρθου 19 των κανόνων ΔΙΕΠΠΥ σύμφωνα με το οποίο οι λιανοπωλητές κρεάτων υποχρεούνται στην τήρηση πινακίδων για το είδος (π.χ. μοσχάρι, κατσίκι, χοιρινό, αρνί, συκώτι, μόσχου, κεφάλι αρνίσιο, γλώσσα μόσχου κ.λπ.), το τεμάχιο κρέατος (π.χ. σπάλα, κόντρα, μπάλα, καπάκι, στήθος, λάπα, ελιά κ.λπ.). «ΜΕ ΟΣΤΑ» ή «ΧΩΡΙΣ ΟΣΤΑ», την προέλευση του κρέατος και την τιμή λιανικής πώλησης, κατά μονάδα βάρους.

Επίσης η παράβαση αφορά στο άρθρο 2 σύμφωνα με το οποίο, για όλα τα προϊόντα που διατίθενται στην κατανάλωση με οποιοδήποτε τρόπο, πρέπει να υπάρχουν είτε πινακίδες λιανικής πώλησης στους φυσικούς χώρους, είτε αντίστοιχη ηλεκτρονική πινακίδα για πωλήσεις μέσω διαδικτύου ή άλλου παρεμφερούς τρόπου, επί των οποίων αναγράφονται: η ονομασία, η ποιότητα – Σύνθεση – Ποιοτικά Χαρακτηριστικά, όπου απαιτείται και ειδικά για τα τρόφιμα-γλυκά, θα πρέπει να υπάρχει η αντίστοιχη επισήμανση αν το πωλούμενο προϊόν είναι κατεψυγμένο. 

- Advertisement -

Η ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Ποιες τροφές συνδέονται με μεγαλύτερο κίνδυνο κατάθλιψης

Η συχνή κατανάλωση ορισμένων τροφίμων έχει συνδεθεί με χειρότερη ψυχολογική εικόνα

Χιλιάδες κρούσματα Cyclospora και 2 θάνατοι από μολυσμένο μαρούλι στις ΗΠΑ – Περιστατικά και σε 16 ευρωπαϊκές χώρες καταγράφει μελέτη

Νέα επιστημονική ανασκόπηση καταγράφει την παρουσία του παρασίτου σε 16 ευρωπαϊκές χώρες και αξιολογεί τους παράγοντες κινδύνου.

Γλουτένη: Γιατί οι ετικέτες τροφίμων μπορεί να αλλάξουν για κριθάρι, σίκαλη και βρώμη

Πρόταση στοχεύει να αλλάξει τους κανόνες επισήμανσης για τα άτομα με κοιλιοκάκη, επεκτείνοντας την υποχρέωση δήλωσης πέρα από το σιτάρι