ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΠρόστιμο 4.000€ σε παντοπωλείο στη Βισαλτία Σερρών

Πρόστιμο 4.000€ σε παντοπωλείο στη Βισαλτία Σερρών

2 λεπτά ανάγνωσης

Στο παντοπωλείο διαπιστώθηκε παράβαση σχετικά με τη διάθεση προϊόντων περασμένης διατηρησιμότητας.

Σύμφωνα με τους κανόνες Διακίνησης και Εμπορίας προϊόντων, επιτρέπεται η διάθεση τροφίμων στα οποία έχει παρέλθει η ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας και όχι αυτών στα οποία έχει παρέλθει η τελική ημερομηνία ανάλωσης (ευαλοίωτα), με τον όρο ότι αυτά θα πωλούνται σαφώς διαχωρισμένα από τα άλλα τρόφιμα και σε πινακίδα που θα αναρτάται σε αυτά, θα αναγράφεται, με κεφαλαία γράμματα, η φράση «ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑΣ». Εντούτοις, ο χρόνος αυτός διάθεσης των προϊόντων περασμένης διατηρησιμότητας δεν μπορεί να υπερβαίνει κατά περίπτωση, τη μία εβδομάδα στην περίπτωση προϊόντων των οποίων η ελάχιστη διατηρησιμότητα δηλώνεται με την αναγραφή ημέρας και μήνα, τον ένα μήνα στην περίπτωση προϊόντων των οποίων η ελάχιστη διατηρησιμότητα δηλώνεται με την αναγραφή μήνα και έτους, και τους τρεις μήνες στην περίπτωση προϊόντων των οποίων η ελάχιστη διατηρησιμότητα δηλώνεται με την αναγραφή μόνο του έτους. Την αποκλειστική ευθύνη, στις περιπτώσεις αυτές, για την καλή υγιεινή κατάσταση των προϊόντων φέρει ο πωλητής.

- Advertisement -

Αυτόν τον κανόνα ΔΙΕΠΠΥ παραβίασε παντοπωλείο στην Αγία Παρασκευή του Δήμου Βισαλτίας Σερρών με αποτέλεσμα να επιβληθεί στην Επιχείρηση από τους επιθεωρητές της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών πρόστιμο 4.000€. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση επιβολής προστίμου “στο κατάστημα διαπιστώθηκε η διάθεση προϊόντων, για τα οποία έχει παρέλθει η ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας”.

Ακολουθεί η ανακοίνωση επιβολής προστίμου όπως δημοσιεύτηκε στον επίσημο ιστότοπο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

ΠΟΠ ελαιόλαδα στην ΕΕ: Αμφισβητούνται δεδομένα δεκαετιών – Στο μικροσκόπιο οι προδιαγραφές τους

Νέα μελέτη εντοπίζει κρίσιμο χάσμα μεταξύ των προδιαγραφών ΠΟΠ και της πραγματικής ποιοτικής επίδοσης των ελαιολάδων.

Νέος ιός στην Ευρώπη πλήττει τις αγελάδες – Μείωση έως 75% στην παραγωγή γάλακτος σε εκατοντάδες εκτροφές

Ο νέος ιός έχει ήδη εντοπιστεί σε οκτώ χώρες της Ευρώπης και συνεχίζει να εξαπλώνεται.

Τα ζυμαρικά στην κορυφή της διατροφικής έκθεσης των μικρών παιδιών στην πιθανώς καρκινογόνο Ωχρατοξίνη Α στην Κύπρο

Νέα αξιολόγηση του Γενικού Χημείου Κύπρου για τη διατροφική έκθεση στην Ωχρατοξίνη Α δημοσιεύθηκε στο Food Risk Assess Europe της EFSA.