ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΠρόστιμο από την επιτροπή κεφαλαιαγοράς στην εταιρεία Logistics ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ ΑΕΒΕ

Πρόστιμο από την επιτροπή κεφαλαιαγοράς στην εταιρεία Logistics ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ ΑΕΒΕ

2 λεπτά ανάγνωσης

85.000€ πρόστιμα σε δύο εταιρείες ανακοίνωσε σήμερα η επιτροπή κεφαλαιαγοράς.

Πρόστιμα ύψους 85.000 ευρώ επέβαλε το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κατά τη σημερινή του συνεδρίαση. Συγκεκριμένα αποφάσισε:

- Advertisement -

-Την επιβολή προστίμου συνολικού ύψους 60.000 ευρώ στον κ. Χαρίδημο Γιαννίρη, υπό τις ιδιότητες του πρόεδρου του διοικητικού συμβουλίου και του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας «PRELIUM INVESTMENT SERVICES ΑΕΠΕΥ», πριν από την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της και τη θέση της σε εκκαθάριση, για παραβάσεις των διατάξεων του ν. 4514/2018 και του Κανονισμού ΕΕ 565/2017, κυρίως ως τη μη λήψη μέτρων για την προστασία των κεφαλαίων των πελατών της και ως προς μείζονα οργανωτικά θέματα λειτουργίας της.

-Την επιβολή προστίμου ύψους 20.000 ευρώ στην εταιρεία ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ ΑΕΒΕ διότι χορήγησε άδεια στον αντιπρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο να διενεργήσει συναλλαγές πώλησης μετοχών της εταιρείας μέσα στη κλειστή περίοδο του μήνα που προηγείται της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων του Α΄ εξαμήνου του έτους 2023, ενώ δεν συνέτρεχαν οι περιστάσεις που προβλέπονται στον Κανονισμό.

- Advertisement -

-Την επιβολή προστίμου ύψους 5.000 ευρώ στον κ. Μάμαλη Αχιλλέα, αντιπρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ ΑΕΒΕ για παράβαση των διατάξεων της παρ. 11 του άρθρου 19 του Κανονισμού (ΕΕ) 2014/596, διότι διενήργησε συναλλαγές πώλησης μετοχών της εταιρείας μέσα στη κλειστή περίοδο του μήνα που προηγείται της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων του Α΄εξαμήνου του έτους 2023.

Τέλος το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε:

- Advertisement -

– Τη χορήγηση άδειας λειτουργίας υπηρεσιών συμμετοχικής χρηματοδότησης (crowdfunding) στην εταιρεία με την επωνυμία «BRIKBEE ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε» με διακριτικό τίτλο «BRIKBEE» .

– Τη χορήγηση άδειας λειτουργίας στην υπό σύσταση εταιρεία με την επωνυμία «RESET FINANCE Α.Ε.Π.Ε.Υ.» ώστε να παρέχει τις επενδυτικές υπηρεσίες, της λήψης και διαβίβαση εντολών, διαχείρισης χαρτοφυλακίου, επενδυτικών συμβουλών και τοποθέτησης χρηματοπιστωτικών μέσων χωρίς δέσμευση ανάληψης, καθώς και τις παρεπόμενες υπηρεσίες παροχής συμβουλών σε επιχειρήσεις και υπηρεσίες σχετιζόμενες με την αναδοχή, επί των χρηματοπιστωτικών μέσων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Ποιο ρύζι βρέθηκε συχνότερα με αρσενικό και κάδμιο, σύμφωνα με 1.734 ευρωπαϊκές ειδοποιήσεις σε διάστημα 21 ετών

Μελέτη που ανέλυσε ειδοποιήσεις του ευρωπαϊκού συστήματος RASFF την περίοδο 2002-2023 καταγράφει τα συχνότερα προβλήματα στο ρύζι, από υπολείμματα φυτοφαρμάκων και μυκοτοξίνες έως βαρέα μέταλλα και μη εγκεκριμένους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς

Σωρεία παραβάσεων ασφάλειας τροφίμων σε μεγάλο αρτοποιείο – Η προειδοποιητική επιστολή των Αρχών

Η υπόθεση φωτίζει τις απαιτήσεις που οφείλουν να τηρούν οι επιχειρήσεις παραγωγής αρτοσκευασμάτων

PFAS στο πόσιμο νερό: Η αόρατη πρόκληση για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον – Τι δείχνουν οι μετρήσεις στην Ελλάδα

Σε αποκλειστική συνέντευξη, η Δρ Έρη Μπιζάνη εξηγεί ποια είναι η πραγματική εικόνα σήμερα για τα PFAS στο πόσιμο νερό της Ελλάδας, τι δείχνουν οι διαθέσιμες μετρήσεις και ποιες περιοχές απαιτούν αυξημένη επιτήρηση.