ΑρχικήΝέαΔιεθνήΣουπερμάρκετ Aldi: Ο “master” της αντιγραφής!

Σουπερμάρκετ Aldi: Ο “master” της αντιγραφής!

2 λεπτά ανάγνωσης

Άλλη μια δικαστική ήττα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Aldi, απέναντι στα Marks & Spencer.

Το δικαστήριο απεφάνθη υπέρ της πολυεθνικής Marks & Spencer, στη διαμάχη που είχε με την Aldi για τα “μάτια” ενός τζιν, σύμφωνα με το Retail Week. Ο βρετανικός κολοσσός είχε κατηγορήσει την αλυσίδα σούπερ μάρκετ ότι το τζιν που είχε λανσάρει για τη χριστουγεννιάτικη καμπάνια του το 2021 ήταν πιστή αντιγραφή του δικού της προϊόντος.
Τα δυο τζιν φέρουν ομοιότητες σε σχήμα, αισθητική καθώς και τονικότητα. Οι εντυπωσιακές ομοιότητες των δυο μπουκαλιών οδήγησαν την M&S στο να κινηθεί δικαστικώς για δικαιώματα που όπως ισχυρίζεται, είχε ήδη κατοχυρώσει. Όπως αποδείχθηκε, η αλυσίδα παραβίαζε όντως δικαιώματα σχεδίασης εις βάρος της βρετανικής εταιρίας. «Είμαστε ικανοποιημένοι με την απόφαση, η οποία καταδεικνύει τη σημασία της προστασίας της καινοτομίας μας», δήλωσε ένας εκπρόσωπος της M&S μετά την απόφαση. Ένας εκπρόσωπος της Aldi είπε: «Είμαστε απογοητευμένοι με αυτήν την απόφαση και θα ασκήσουμε έφεση».

- Advertisement -

Να σημειωθεί πως η Aldi προσφέρει μια σειρά από εναλλακτικές, συχνά πολύ φθηνότερες εκδόσεις ειδών μεγάλων Brand name. Για παράδειγμα ένα σακουλάκι 180 γραμμαρίων Tortilla Chips, η εκπτωτική έκδοση του Doritos, κοστίζει μόλις 79 π. σε σύγκριση με 2 £ για τα 200 γραμμάρια των doritos της Tesco, ενώ τα Snackrite Stackers της Aldi είναι επίσης φθηνότερα από ένα κανονικό κουτί Pringles από την Tesco κατά 24 p ανά 100 γραμμάρια.

Περίπου ένα χρόνο πριν ξεσπάσει ο… “πόλεμος” των τζιν, το 2021 η Aldi με την  Marks & Spencer, είχαν ξανά διασταυρώσει τα ξίφη τους για ένα κέικ σε σχήμα κάμπιας. Η Γερμανική αλυσίδα είχε ξανά κατηγορηθεί από την M&S για αντιγραφή, ενώ οι δυο τους φέρεται αργότερα να κατέληξαν σε συμβιβασμό, σύμφωνα με το BCC, λεπτομέρειες του οποίου παραμένουν άγνωστες.

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Τσίπουρο: Ο κίνδυνος από το ethyl carbamate, οι επιπτώσεις στην υγεία και τα μέτρα πρόληψης

Τι είναι το ethyl carbamate, γιατί μπορεί να σχηματιστεί στο τσίπουρο και σε άλλα αποστάγματα, ποιους κινδύνους ενέχει και ποιες πρακτικές εφαρμόζονται για τον περιορισμό του

Λοιμώξεις από vibrio στις παραλίες το καλοκαίρι: Τι ισχύει για Αιγαίο και Ιόνιο

Τι δείχνουν τα επιδημιολογικά και περιβαλλοντικά δεδομένα για την παρουσία των βακτηρίων Vibrio στις ελληνικές θάλασσες και ποιος είναι πραγματικά ο κίνδυνος για τους λουόμενους το καλοκαίρι