Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
16.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Eurostat: Ακριβότερη κατά 16% η πίτσα στην Ένωση σε σχέση με πέρυσι

ΑρχικήΝέαEurostat: Ακριβότερη κατά 16% η πίτσα στην Ένωση σε σχέση με πέρυσι
spot_img

Οι Ευρωπαίοι λάτρεις της πίτσας θα πρέπει να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για να απολαύσουν ένα κομμάτι από το πιο φημισμένο ιταλικό γρήγορο φαγητό.

Το κόστος της πίτσας και της γαλλικής τάρτας κις που πωλούνται στα καταστήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης αυξήθηκε τον Δεκέμβριο κατά 16% σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα, ανακοίνωσε η Eurostat, η στατιστική υπηρεσία της Ένωσης.

Καθώς οι λάτρεις της πίτσας στις Ηνωμένες Πολιτείες ετοιμάζονται να γιορτάσουν την Εθνική Ημέρα Πίτσας στις 9 Φεβρουαρίου, οι καταναλωτές στην ΕΕ θα πρέπει να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για να απολαύσουν ένα κομμάτι από το πιο φημισμένο ιταλικό γρήγορο φαγητό.

Ωστόσο, το ποσοστό πληθωρισμού στην πίτσα ποικίλλει ευρέως σε όλη την ΕΕ, με την Ουγγαρία να είναι στην κορυφή του διαγράμματος της Eurostat με 46% ετήσια αύξηση τιμής και ακολουθούν η Λιθουανία και η Βουλγαρία με 39% και 37% αντίστοιχα.

Οι μικρότερες αυξήσεις στην τιμή της πίτσας και του κις, που συγκεντρώνονται στον νέο δείκτη της Eurostat, καταγράφηκαν στο Λουξεμβούργο (+7%), στην Ιταλία (+10%) και στη Γαλλία (+13%).

Ο συνολικός πληθωρισμός στην ευρωζώνη αυξήθηκε τον Δεκέμβριο κατά 9,2% σε ετήσια βάση, με μια αύξηση 13,8% στο φαγητό, το ποτό και τα προϊόντα καπνού, ανακοίνωσε η Eurostat τον περασμένο μήνα.

Η Eurostat κατηγοριοποιεί “τα προϊόντα της πίτσας και του κις” στις ποικιλίες που πωλούνται στα καταστήματα, έχουν ως βάση το αλεύρι και παρασκευάζονται με κρέας, ψάρι, θαλασσινά, τυρί, λαχανικά ή φρούτα”.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Νέος κανονισμός για τις ειδικές απαιτήσεις υγιεινής για ορισμένα κρέατα, αλιευτικά προϊόντα, γαλακτοκομικά προϊόντα και αυγά

Ο νέος Καν. (ΕΕ) 2024/1141 που τροποποιεί τα παραρτήματα II και III του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 853/2004.

ΕΕ: Μελέτη για το παρόν και το μέλλον των εναλλακτικών πρωτεϊνών στην Ευρώπη

Οι αυξημένες ανάγκες επισιτισμού στο μέλλον μπορεί να φέρουν νέα προϊόντα από φύκια, έντομα και κρέας εργαστηρίου στη διατροφή μας.

Ασφαλή από παθογόνα τα ψάρια υδατοκαλλιέργειας σύμφωνα με την EFSA

Η Ελλάδα στην πρώτη πεντάδα των χωρών που κοινοποίησαν στο RASFF μολυσμένα εισαγόμενα ψάρια.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα