Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
18.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Διαδικτυακά σεμινάρια για την διατροφική διαχείριση του διαβήτη τύπου 2

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και ΥγείαΔιαδικτυακά σεμινάρια για την διατροφική διαχείριση του διαβήτη τύπου 2
spot_img

Από την Εύα Λεουνάκη Διαιτολόγο Διατροφολόγο, με μεταπτυχιακές σπουδές στη «Διαχείριση χρόνιων νοσημάτων».

O Σακχαρώδης διαβήτης τύπου 2 αποτελεί μία τροφοεξαρτώμενη χρόνια νόσος όπου η διατροφική εκπαίδευση του διαβητικού ασθενή είναι μείζονος σημασίας για τη διαχείρισή της νόσου. Παρόλα αυτά φαίνεται πως μόνο ένα μικρό ποσοστό διαβητικών ασθενών εκπαιδεύονται διατροφικά με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται στη διαχείριση του διαβήτη άρα να αυξάνεται η φαρμακευτική τους αγωγή, αλλά και να επιβαρύνεται η ψυχολογική τους κατάσταση (φαίνεται ερευνητικά πως οι διαβητικοί ασθενείς έχουν αυξημένες πιθανότητες εμφάνισης κατάθλιψης).

Με αφορμή λοιπόν αυτά τα δεδομένα, η Εύα Λεουνάκη Διαιτολόγος Διατροφολόγος, με μεταπτυχιακές σπουδές στη «Διαχείριση χρόνιων νοσημάτων», δημιούργησε ένα ομαδικό (μέχρι 4 άτομα) διαδικτυακό σεμινάριο όπου θα συζητηθούν θέματα σχετικά με τη διατροφική διαχείριση του διαβήτη τύπου 2, το τρόπο λειτουργίας του οργανισμού όσον αφορά τα θρεπτικά συστατικά (υδατάνθρακες, λίπη, πρωτεΐνες) και το τρόπο που επηρεάζουν το σάκχαρο. Επίσης να συζητηθούν διατροφικά tips που βοηθούν στη ρύθμιση του σακχάρου αλλά κυρίως θα συζητηθούν δικές σας διατροφικές απορίες που σχετίζονται με τη διατροφική καθημερινότητα ενός διαβητικού τύπου 2.

Τέλος θα γίνει αξιολόγηση λίπους σώματος με ειδικούς δείκτες και θα υπάρξει εβδομαδιαία παρακολούθηση όσον αφορά τη διαχείριση του βάρους εάν αυτό φανεί, μέσω της αξιολόγησης λίπους σώματος, ότι χρειάζεται. Η ομάδα θα αποτελείται από μέχρι 4 άτομα, η συνάντησή θα είναι εβδομαδιαία και θα ολοκληρωθεί σε ενάμιση μήνα από την έναρξή της, δηλαδή θα γίνουν στο σύνολο 6 συναντήσεις. Η διάρκεια της κάθε συνάντησης θα είναι 90 λεπτά και θα γίνεται αποκλειστικά διαδικτυακά μέσω πλατφόρμας zoom. Το τμήμα θα είναι πρωινό και θα ξεκινήσει μέσα στο Φεβρουάριο.

Το κόστος συμμετοχής είναι 10 ευρώ η συνεδρία των 90 λεπτών. Για κατοχύρωση της θέσης, χρειάζεται η εξόφληση του ποσού, το οποίο είναι συνολικά για παρακολούθηση από Διαιτολόγο για ενάμιση μήνα, 60 ευρώ. Για κατοχύρωση της θέσης μπορείτε να στείλετε email στο yournutricare@gmail.com είτε να τηλεφωνήσετε στο 6986739959.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα