ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΣτην Megas Yeeros μπαίνει το fund EOS Hellenic Renaissance

Στην Megas Yeeros μπαίνει το fund EOS Hellenic Renaissance

2 λεπτά ανάγνωσης

Μειοψηφική συμμετοχή στην Megas Yeeros απέκτησε η EOS Hellenic Renaissance Fund II

Η EOS Capital Partners ανακοίνωσε την πρώτη επένδυση του νέου της fund, EOS Hellenic Renaissance Fund II (EHRF II), με την απόκτηση μειοψηφικής συμμετοχής στην Megas Yeeros, κορυφαία ελληνική βιομηχανία τροφίμων με ισχυρή διεθνή παρουσία στον κλάδο των αυθεντικών ελληνικών παραδοσιακών προϊόντων κρέατος.

- Advertisement -

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Megas Yeeros, με έδρα την Αθήνα, έχει εξελιχθεί σε έναν από τους πλέον αναγνωρίσιμους παίκτες στον κλάδο των ethnic τροφίμων, με κάθετη παραγωγή στην Ελλάδα και σοβαρή εργοστασιακή παρουσία στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Όμιλος διαθέτει υπερσύγχρονες μονάδες παραγωγής στον Ασπρόπυργο Αττικής και στο Νιου Τζέρσεϊ (ΗΠΑ), εξυπηρετώντας κανάλια HoReCa και λιανικής σε 23 χώρες. Το 2024, η Megas Yeeros κατέγραψε έσοδα περίπου Euro66 εκατ. και λειτουργική κερδοφορία (EBITDA) ύψους Euro6,3 εκατ., ενώ περίπου 42% των πωλήσεων της προέρχεται από αγορές του εξωτερικού, επιβεβαιώνοντας τον έντονα εξαγωγικό της χαρακτήρα και τη διεθνή αναγνώριση των προϊόντων της.

Η συμμετοχή από το EHRF II θα υποστηρίξει την υλοποίηση του πενταετούς στρατηγικού σχεδίου της εταιρείας, το οποίο περιλαμβάνει σημαντικές επενδύσεις για αυτοματοποίηση, αύξηση παραγωγικής δυναμικότητας και είσοδο σε νέα προϊόντα υψηλής ανάπτυξης. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην ενίσχυση της δραστηριότητας στις ΗΠΑ, όπου ο Όμιλος επενδύει σε νέες γραμμές παραγωγής προψημένου γύρου και στην ανάπτυξη στρατηγικών συνεργασιών με διανομείς και αλυσίδες εστίασης.

- Advertisement -

«Είμαστε υπερήφανοι που η Megas Yeeros αποτελεί την πρώτη επένδυση του EHRF II,» δήλωσε ο Απόστολος Ταμβακάκης, Managing Partner της EOS Capital Partners και συμπλήρωσε: «Η συνεργασία αυτή ευθυγραμμίζεται απόλυτα με τη στρατηγική του Fund μας να επενδύει σε δυναμικές ελληνικές επιχειρήσεις με εξαγωγικό προσανατολισμό και ισχυρές διοικητικές ομάδες».

Ο Νικόλαος Λούστας, Διευθύνων Σύμβουλος της Megas Yeeros, δήλωσε: «Η συνεργασία με την EOS Capital Partners αποτελεί σημαντικό σταθμό για την εταιρεία μας. Η εμπειρία τους στην ανάπτυξη επιχειρήσεων, η στρατηγική τους προσέγγιση και το ήθος τους θα αποτελέσουν πολύτιμους συμμάχους στο επόμενο στάδιο της ανάπτυξής μας».

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Δηλητηριάσεις από συμπληρώματα διατροφής: Στη δημοσιότητα έκθεση της Tox Info Suisse με 1.303 περιστατικά

Πενταετής ανάλυση 1.303 περιστατικών στην Ελβετία δείχνει ότι τα περισσότερα αφορούσαν παιδιά, ενώ οι σοβαρότερες δηλητηριάσεις συνδέθηκαν κυρίως με προϊόντα καφεΐνης και pre-workout

Νέα μελέτη δείχνει πώς μπορεί να μειωθεί το αρσενικό στο ρύζι χωρίς να αυξηθεί το κάδμιο

Νέα πολυετής μελέτη δείχνει ότι μια διαφορετική πρακτική άρδευσης μπορεί να μειώσει σημαντικά το καρκινογόνο αρσενικό χωρίς να αυξάνει ένα δεύτερο τοξικό μέταλλο, το κάδμιο

ΚΥΑ Ανθυγιεινού Επιδόματος στο ΥΠΑΑΤ: Το μνημείο ανισότητας που δημιουργεί υπαλλήλους δύο ταχυτήτων

Η νέα απόφαση διαχωρίζει την «ευπαθή ομάδα» των Κτηνιάτρων από τους «απρόσβλητους Χημικούς, Γεωπόνους και Βιολόγους στα εργαστήρια και τα κλιμάκια ελέγχων του ΕΦΕΤ, υπονομεύοντας τη συλλογική προσπάθεια και την κοινή λογική