ΑρχικήΝέαΔιεθνήΒρετανός ιερέας είπε στο BBC ότι η κλοπή δεν είναι αμαρτία, εφόσον...

Βρετανός ιερέας είπε στο BBC ότι η κλοπή δεν είναι αμαρτία, εφόσον το θύμα είναι μεγάλο σουπερμάρκετ!

2 λεπτά ανάγνωσης

Παρά τα όσα λέει η Βίβλος για την κλοπή, ένας ιερέας της Εκκλησίας της Αγγλίας υποστήριξε ότι η κλοπή δεν είναι αμαρτία, εφόσον το θύμα είναι ένα μεγάλο σούπερ μάρκετ.

«Ο Ιησούς είπε «Αγάπα τον πλησίον σου», δεν είπε «Αγάπα τα Marks and Spencers», είπε ο αιδεσιμότατος John Papworth, αναφερόμενος στον μεγάλο βρετανικό λιανοπωλητή.

- Advertisement -

Ο Papworth έκανε μια διάκριση μεταξύ του να κλέβεις από ιδιώτες ή μικρούς εμπόρους -το οποίο λέει ότι είναι λάθος- και της κλοπής από γιγάντιες εταιρείες λιανικής οι οποίες όπως είπε έχουν βλάψει τις τοπικές κοινωνίες.

«Είστε αντιμέτωποι με τους βαρόνους της αίθουσας συνεδριάσεων που κάθονται γύρω από την αίθουσα συνεδριάσεων και σχεδιάζουν πώς να βγάλουν το μέγιστο ποσό χρημάτων από τις τσέπες των ανθρώπων ακόμα, ακόμα και αν το κέρδος τους είναι ελάχιστο», δήλωσε ο Papworth στο ραδιόφωνο του BBC.

- Advertisement -

Οι βρετανικές εφημερίδες γέμισαν το Σάββατο με παρόμοια σχόλια από τον Πάπγουορθ, ο οποίος εργάζεται με μερική απασχόληση στην εκκλησία του Αγίου Μάρκου στην περιοχή Σεντ Τζονς Γουντ του βορειοδυτικού Λονδίνου. Μάλιστα ο ιερέας έκανε αρχικά αυτές τις απίστευτες δηλώσεις σε ένα ακροατήριο αστυνομικών νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα.

Η Εκκλησία της Αγγλίας αποστασιοποιήθηκε από τον Πάπγουορθ ενώ ο υπουργός Εσωτερικών Μάικλ Χάουαρντ χαρακτήρισε τις δηλώσεις “ατιμωτικές”. «Πώς μπορούμε να εμφυσήσουμε στα παιδιά μας τη διαφορά μεταξύ του σωστού και του λάθους, πώς μπορούμε να ελπίζουμε να τους διδάξουμε ηθικές αρχές όταν εκείνοι που βρίσκονται σε θέσεις εξουσίας στην εκκλησία κάνουν παρατηρήσεις αυτού του είδους;» τόνισε ο Υπουργός.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Είναι τελικά το γλυκαντικό ασπαρτάμη καρκινογόνο; Δημοσιεύτηκε η γνωμοδότηση της EFSA προκαλώντας αντιδράσεις

Η νέα επιστημονική αξιολόγηση για την ασπαρτάμη προκάλεσε άμεσες αντιδράσεις και άνοιξε νέο κύκλο αντιπαράθεσης.

Μολυσμένα ζυμαρικά πίσω από 88 κρούσματα με διάρροια και εμετούς – Οι κάμερες έδειξαν τι συνέβη στην κουζίνα του εστιατορίου

Η επιστημονική έρευνα αποκάλυψε μια ασυνήθιστη διαδρομή επιμόλυνσης και οι κάμερες έδωσαν κρίσιμες απαντήσεις.

Θανάσης Καλλιντέρης: Έχασε τα πάντα, ξεκίνησε από την αρχή με 100 ευρώ και σήμερα πρωταγωνιστεί στα ελληνικά microgreens

Η απώλεια στις χρηματαγορές, τα μεροκάματα και το «all in» πίσω από μια ξεχωριστή επιχειρηματική ιστορία