Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
16.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Έρευνα: Άρνηση των καταναλωτών προς το καλλιεργούμενο κρέας δημιουργούν οι εικόνες που προβάλλουν τα ΜΜΕ

ΑρχικήΝέαΚαταναλωτήςΈρευνα: Άρνηση των καταναλωτών προς το καλλιεργούμενο κρέας δημιουργούν οι εικόνες που προβάλλουν τα ΜΜΕ
spot_img

Έρευνα της ProVeg για το τι πιστεύουν οι καταναλωτές όταν βλέπουν μια εικόνα καλλιεργημένου κρέατος.

Παρά την εκτεταμένη κάλυψή του από τα ΜΜΕ τα τελευταία χρόνια, εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλη μερίδα του πληθυσμού που δεν έχει ακούσει ή δεν είναι καλά ενημερωμένη για το καλλιεργημένο κρέας.

Σε μια προσπάθεια να απεικονίσει σε ποιο βαθμό οι εικόνες που απεικονίζουν το καλλιεργούμενο κρέας επηρεάζουν το συναίσθημα των καταναλωτών, ο οργανισμός ευαισθητοποίησης για τα φυτικά προϊόντα, ProVeg, διεξήγαγε μια έρευνα σε 750 ερωτηθέντες που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με τα βασικότερα αποτελέσματα της έκθεσης, υπάρχει μια ένδεια στις γνώσεις για το καλλιεργημένο κρέας ή καθόλου γνώση από τους καταναλωτές. Συγκεκριμένα, το 57% δεν γνωρίζει καθόλου τι είναι, ενώ ένα άλλο 15% θεωρεί πως είναι κάτι διαφορετικό, όπως το ότι είναι φυτικό κρέας.

Επιπλέον, διαπιστώθηκε πως οι εικόνες που δείχνουν κρέας στο εργαστήριο είναι οι εικόνες που σχετίζονται κυρίως με το καλλιεργημένο κρέας στο μυαλό των καταναλωτών. Αυτό υποδεικνύει πως αυτού του είδους οι εικόνες είναι αυτή τη στιγμή οι πιο χρησιμοποιούμενες στην κάλυψη των καλλιεργούμενων μέσων.

Μιας και η φωτογραφία αποτελεί πάντα μέρος της είδησης, η οργάνωση ProVeg ενθαρρύνει τους δημοσιογράφους και τις εταιρείες να χρησιμοποιούν φωτογραφίες τελικών προϊόντων που δίνουν στο κοινό μια πιο ρεαλιστική ιδέα για το πώς είναι στην πραγματικότητα το καλλιεργημένο κρέας, ούτως ώστε να εξοικειωθούν περισσότερο με την ιδέα ότι πρόκειται για τρόφιμο και όχι κάποιο φάρμακο.

Την θετική επίδραση της εναλλαγής αυτής των εικόνων αποδεικνύει και το εύρημα ότι οι ερωτηθέντες στους οποίους έδειξαν εικόνες με βάση τα τρόφιμα αντιλήφθηκαν το καλλιεργημένο κρέας ως πιο ελκυστικό, νόστιμο, θρεπτικό και προσιτό, σε σύγκριση με αυτά στους οποίους παρουσιάστηκαν εικόνες που βασίζονταν στο εργαστήριο. Συγκεκριμένα, το 35,5% των ερωτηθέντων που είχαν δει πρώτα εργαστηριακές εικόνες άλλαξε γνώμη, ενώ το 47,4% δέχθηκε πως πρόκειται για ένα τρόφιμο.

Σημαντικό είναι πως το 62% των συμμετεχόντων που είδαν εικόνες μαγειρεμένου καλλιεργημένου κρέατος, αλλά και οι υπόλοιποι είναι πιθανό να δοκιμάσουν κάποια στιγμή καλλιεργημένο κρέας.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Βιταμίνη D: Ερευνητές ζητούν την ανάπτυξη εξατομικευμένων συστάσεων

Νεα ευρήματά πιστεύεται πως θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις για την ανάπτυξη προσαρμοσμένων συστάσεων για τη χορήγηση της βιταμίνης D.

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα