Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
17.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γιατί οι κολοσσοί κρέατος αναμένεται να δουν κατακόρυφες  μειώσεις στα κέρδη τους ως το 2030;

ΑρχικήΝέαΓιατί οι κολοσσοί κρέατος αναμένεται να δουν κατακόρυφες  μειώσεις στα κέρδη τους ως το 2030;
spot_img

Η έλλειψη προσπάθειας για τη δημιουργία μιας βιώσιμης παραγωγής κρέατος αναμένεται να προκαλέσει ως και 40 δις δολάρια μείωση στα κέρδη μεγάλων εταιρειών κρέατος, συμπεριλαμβανομένων των Tyson Foods και JBS.

Μεγάλες μειώσεις στα κέρδη τους αναμένεται να δουν 40 κολοσσοί παραγωγής κρέατος ως το 2030, εξαιτίας της αρνητικής τους συνεισφοράς στην κλιματική αλλαγή.

Οι προβλέψεις αυτές αποτελούν μέρος μιας νέας έκθεσης της FAIRR Initiative, μια κοινοπραξία επενδυτών, η οποία στοχεύει να δώσει στους επενδυτές δεδομένα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι κλιματικοί κίνδυνοι μπορεί να επηρεάσουν τις επιχειρήσεις στον τομέα του κρέατος και της παραγωγής γαλακτοκομικών.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την έκθεση 40 κτηνοτροφικές εταιρείες θα υποστούν μείωση 7% στα περιθώρια κέρδους σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2020, που ισοδυναμεί με 23,7 δισεκατομμύρια δολάρια (21,8 ευρώ) συνολικά.

 Μεγάλο ενδιαφέρον προκαλεί ο ισχυρισμός της έκθεσης για 20 από αυτές τις εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Tyson Foods και JBS, στις οποίες η ζημιά θα είναι τόσο μεγάλη που θα λειτουργούν με μειωμένα έσοδα έως το 2030.

Η FAIRR πραγματοποίησε την έκθεση σε συνεργασία με επιστήμονες της IPCC, μοντελοποιώντας  τις κλιματικές επιπτώσεις σύμφωνα με μια αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας κατά 2 ° C έως το 2100. Σε δήλωσή του στο Just Food, εκπρόσωπος της κοινοπραξίας είπε πως οι μειώσεις στα κέρδη οφείλονται στο δραματικό ποσοστό (9%) που διαδραματίζουν αυτού του τύπου οι βιομηχανίες στην κλιματική αλλαγή.

Για τους καταναλωτές πάσης φύσεως, αυτό μπορεί να σημαίνει υψηλότερες τιμές των προϊόντων, όπως των ζωοτροφών, οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 5% της αύξησης του κόστους, με τους αναμενόμενους φόρους άνθρακα στις εκπομπές από την κτηνοτροφική παραγωγή να αποτελούν το 4%.

Αυτή τη στιγμή, η έλλειψη διαφάνειας των εταιρειών λειτουργεί ενάντιά τους. Σύμφωνα με την έκθεση, μόνο 11 από τις 40 εταιρείες έχουν αποκαλύψει τα σχέδιά τους για τον μετριασμό των κινδύνων από την αύξηση του κόστους των ζωοτροφών.

Σε ζωντανά παραδείγματα, η FAIRR αναφέρει πως η Tyson Foods θα μποτρούσε να χάσει πάνω από 4,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε κέρδη το 2030, με αποτέλεσμα καθαρή ζημία με περιθώριο κέρδους αρνητικό 0,9%. Για τη JBS, τα αποτελέσματα είναι παρόμοια, καθώς οι απώλειές τις αναμένονται σε μείον 5 δισεκατομμύρια δολάρια .

Σε προβλέψεις  της έκθεσης με τίτλο «2 °C ‘Business As Usual’», ως το 2050 τα κέρδη των εταιρειών κρέατος αναμένεται να μειωθούν κατά 38 δισεκατομμύρια δολάρια σε σύγκριση με το 2020, γεγονός που οφείλεται  κυρίως στους φόρους άνθρακα που ξεπερνούν τις αυξήσεις των τιμών των ζωοτροφών.

«Αυτά τα στοιχεία υπογραμμίζουν την επείγουσα ανάγκη για τις εταιρείες κρέατος να προσαρμοστούν γρήγορα ή να πληρώσουν το οικονομικό τίμημα με τους επενδυτές να μην είναι ολοένα και πιο διατεθειμένοι να επωμιστούν τον οικονομικό κίνδυνο της επένδυσης σε αυτές τις εταιρείες», λέει ο πρόεδρος της FAIRR, Jeremy Coller,  σε δήλωση που παρέχεται στο Just Food. «Για να μετριαστεί ο σαφής κίνδυνος για το τελικό αποτέλεσμα, οι εταιρείες θα πρέπει να ακολουθήσουν μια επιστημονική προσέγγιση και να διερευνήσουν τις καλύτερες διαθέσιμες στρατηγικές, συμπεριλαμβανομένης της διαφοροποίησης προϊόντων και χαρτοφυλακίων προς εναλλακτικές λύσεις που βασίζονται σε φυτά», συνεχίζει η δήλωση.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Λευκό ψωμί: Ανθυγιεινό όσο το κάπνισμα!

Τα τεράστια επίπεδα υδατανθράκων του λευκού ψωμιού, διασπώνται τόσο γρήγορα στο σώμα που προκαλούν έντονες αυξήσεις σακχάρου και ''χτυπάνε κόκκινο'' τα κέντρα ευχαρίστησης του εγκεφάλου σαν να... παίρνουμε κοκαΐνη.

Ποιο γνωστό ελληνικό ελαιόλαδο περιέχει απαγορευμένο φυτοφάρμακο – Αποσύρθηκε από την αγορά της Δανίας (φωτο)

Οι αρχές της Δανίας ανακάλεσαν από την αγορά εξαιρετικά παρθένο ελληνικό ελαιόλαδο.

Βιταμίνη D: Ερευνητές ζητούν την ανάπτυξη εξατομικευμένων συστάσεων

Νεα ευρήματά πιστεύεται πως θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις για την ανάπτυξη προσαρμοσμένων συστάσεων για τη χορήγηση της βιταμίνης D.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα