ΑρχικήΝέαΈρευνα: Δυο στους τρεις πίνουν λιγότερη ποσότητα μπύρας και κρασιού από αυτή...

Έρευνα: Δυο στους τρεις πίνουν λιγότερη ποσότητα μπύρας και κρασιού από αυτή που πληρώνουν!

3 λεπτά ανάγνωσης

Περισσότερα από τα δύο τρίτα των ποτηριών μπύρας και κρασιού που σερβίρονται στις παμπ και τα μπαρ του Ηνωμένου Βασιλείου περιέχουν λιγότερο ποτό.

Μια έρευνα που δημοσιεύθηκε από το Chartered Trading Standards Institute (CTSI) διαπίστωσε ότι το 70% της μπύρας και του κρασιού που ελέγχθηκε στις παμπ και τα μπαρ του Ηνωμένου Βασιλείου ήταν ελλιπώς μετρημένα.

- Advertisement -

Υπολογίστηκε ότι αυτό σήμαινε ότι ένας μέσος καταναλωτής μπύρας έχανε περίπου 88,40 λίρες ετησίως, ενώ για το κρασί αντίστοιχα έχανε περίπου 114,40 λίρες ετησίως.

Η έρευνα έρχεται στο προσκήνιο την περίοδο που οι τιμές των αλκοολούχων ποτών έχουν αυξηθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια.
Σύμφωνα με το Γραφείο Εθνικών Στατιστικών, οι τιμές του αλκοόλ αυξήθηκαν κατά 6,1% μόλις τον τελευταίο χρόνο. Ωστόσο, καθώς ο πληθωρισμός έχει επιβραδυνθεί πρόσφατα και τον τελευταίο μήνα αυξήθηκαν μόνο κατά 0,3%.

- Advertisement -

Η βουλευτής των Εργατικών Jess Phillips δήλωσε ότι η συνεχιζόμενη κρίση του κόστους διαβίωσης σημαίνει ότι το να σερβίρονται μικρότερες ποσότητες χειροτερεύει ακόμα περισσότερο τη κατάσταση. «Το να μπορείς να αντέξεις οικονομικά να βγεις έξω για ένα ποτό δεν είναι εύκολο και θα πρέπει να παίρνεις αυτό που πληρώνεις», πρόσθεσε.

Το CTSI διαπίστωσε ότι η μπύρα στο σερβίρισμα ήταν κατά μέσο όρο 4% λιγότερη από μια πλήρη πίντα, ενώ για το κρασί ήταν κατά μέσο όρο 5% λιγότερο από το κανονικό ποτήρι των 175ml. Οι ερευνητές του CTSI μέτρησαν τις μπύρες του δείγματος με βάση το γεγονός ότι μια πίντα είναι πλήρως υγρό και όχι αφρός, αν και υπάρχει μια συνεχής συζήτηση σχετικά με το αν ο αφρός πρέπει να υπολογίζεται ως μέρος της πίντας.

- Advertisement -

Όταν το 5% του αφρού – το πρότυπο της βιομηχανίας για την μπύρα – αφαιρέθηκε, η CTSI διαπίστωσε ότι περίπου το ένα τρίτο των μπυρών που έλαβαν δείγμα εξακολουθούσαν να είναι ελλιπώς μετρημένες.

Η δημοσκόπηση που διεξήχθη για λογαριασμό της CTSI από την Censuswide έδειξε ότι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι ο αφρός δε πρέπει να υπολογίζεται ως μέρος μιας πίντας. Τα ποσοστά ήταν 35% έναντι 26% που πίστευαν το αντίθετο.

Η έρευνα σε 2.001 ενήλικες του Ηνωμένου Βασιλείου διαπίστωσε επίσης ένα χάσμα γενεών σχετικά με το αν οι παμπ και τα μπαρ θα πρέπει να επιτρέπεται να χύνουν οινοπνευματώδη ποτά χωρίς συσκευή μέτρησης: περίπου το ήμισυ των ατόμων ηλικίας κάτω των 45 ετών δήλωσε ότι θα πρέπει, ενώ το 59% των ατόμων ηλικίας 45 ετών και άνω δήλωσε ότι δεν θα πρέπει.

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Καφές: Η σοκαριστική διεθνής έκθεση «Δηλητήριο στον καφέ σου» και η απάντηση του BfR για την ασφάλεια των καταναλωτών

Η έκθεση «Poison in Your Coffee» καταγράφει εκτεταμένη χρήση απαγορευμένων φυτοφαρμάκων, ενώ το BfR αξιολογεί διαφορετικά τον κίνδυνο.

Σοκολατούχο γάλα: Η επιστήμη εξηγεί πότε μπορεί να βοηθήσει μετά την άσκηση

Τα θρεπτικά συστατικά του, τα οφέλη και οι παγίδες της αυξημένης κατανάλωσης

Βιομηχανία τροφίμων: Αυξήθηκε η ανησυχία για την ασφάλεια τροφίμων και για αγωγές, σύμφωνα με έρευνα σε 450 στελέχη

Διεθνής έρευνα σε 450 στελέχη δείχνει ότι η ανησυχία για την ασφάλεια των τροφίμων αυξήθηκε στο 45%, μαζί με τους κινδύνους για την υγεία.