Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
22.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Έρευνα: Το 19% των καταναλωτών θεωρεί πως το terroir είναι ράτσα σκύλου!

ΑρχικήΝέαΈρευνα: Το 19% των καταναλωτών θεωρεί πως το terroir είναι ράτσα σκύλου!
spot_img

Νέα έρευνα αποδεικνύει πως οι γνώσεις μας για το κρασί είναι πολύ λιγότερες απ’ όσο νομίζουμε!

Και ποιος δεν απολαμβάνει ένα ποτήρι κρασί στα οικογενειακά τραπέζια! Αλλά μήπως μερικοί το παρακάνουν με τις γνώσεις τους όσον αφορά τα κρασιά;

Σύμφωνα με έρευνα που έκανε ο θεσμός των βραβείων για τα κρασιά Wine Pinnacle Awards σε βρετανούς λάτρεις του κρασιού, μάλλον πολλοί άνθρωποι γνωρίζουν λιγότερα από όσα λένε! Το 41% των ερωτηθέντων συμφωνεί πως ουδέν οίδασι όσον αφορά τα κρασιά και το υπόλοιπο 59% συνεχίζει να εξαπατά τους υπόλοιπους με τις “γνωστικές” του ικανότητες.

Όσον αφορά διάσημους όρους κρασιού, το 57% προσποιήθηκε ότι αντιλαμβάνεται τη σημασία της έννοιας “τανίνες”, ο οποίος αναφέρεται στην ξηρότητα, την πικρία και την οξύτητα του κρασιού, ενώ το 35% νομίζουν ότι το ίδιο το κρασί είναι δρυς και όχι ότι έχει παλαιώσει σε δρύινο βαρέλι. Για τoν όρο “terroir” που είναι η “αίσθηση του τόπου” ενός αμπελώνα, 1 στους 5 (19%) νόμιζε ότι επρόκειτο για ράτσα σκύλου! Αντίστοιχα, αστείες αντιδράσεις προκαλεί το εύρημα ότι 1 στους 10 συμμετέχοντες θεωρούσε ότι η ποικιλία σταφυλιού Zinfandel ήταν διάσημος μάγος.

Πώς επιλέγουν κρασί οι Βρετανοί, αφού στην πραγματικότητα δεν γνωρίζουν και πολλά για τον τομέα; Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι το 42% διαλέγει τον οίνο του ανάλογα με το πόσο ελκυστική είναι η ετικέτα του, ενώ το 34% έχει απλώς αγοράσει ένα ακριβό μπουκάλι κρασί για κάνει επίδειξη σε οικογένεια και φίλους!

Τα αποτελέσματα αυτά προκύπτουν από έναν λαό που δεν του είναι διόλου άγνωστος ο κόσμος και οι απολαύσεις του κρασιού, καθώς υπολογίζεται ότι μέσο όρο οι Βρετανοί πίνουν δύο μπουκάλια κρασί την εβδομάδα. Αλλά με το 70% περίπου των ερωτηθέντων να θέλουν να βελτιώσουν τις γνώσεις τους στο κρασί, η ελπίδα δεν έχει χαθεί ακόμα!

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα