ΑρχικήΝέαΤεχνολογία ΤροφίμωνΕρευνητές έδωσαν γεύση κρέατος σε... κρεμμύδια!

Ερευνητές έδωσαν γεύση κρέατος σε… κρεμμύδια!

2 λεπτά ανάγνωσης

Βρέθηκε η λύση για καλύτερη γεύση στο κρέας φυτικής προέλευσης και όχι μόνο.

Ένας από τους κύριους λόγους για την απόρριψη των εναλλακτικών κρεάτων από τον καταναλωτή είναι η έλλειψη γεύσης κρέατος μετά το μαγείρεμα. Γερμανοί επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Hohenheim σε μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο The Journal of Agricultural and Food Chemistry, δημιούργησαν γεύση κρέατος αποκλειστικά από φρέσκο κρεμμύδι και πράσα μετά από ζύμωση με βασιδιομύκητες.

- Advertisement -

Η ομάδα εξέτασε μια σειρά από είδη διατροφής, όπως σχοινόπρασο, τζίντζερ, πράσα, κόκκινες πιπεριές και κίτρινα κρεμμύδια. Χρησιμοποιώντας εκχυλίσεις αρώματος πολλαπλών διαλυτών σε συνδυασμό με αέρια χρωματογραφία-φασματομετρία μάζας-οσφρητική μέτρηση, 5 αρωματικές ουσίες, αναγνωρίστηκαν στο δείγμα που έχει υποστεί ζύμωση που έχουν αναφερθεί στη βιβλιογραφία ως σημαντικές αρωματικές ενώσεις προϊόντων κρέατος. Τα αποτελέσματα αποκάλυψαν ότι μόνο τα τρόφιμα της οικογένειας Allium – σχοινόπρασο, πράσα και κίτρινα κρεμμύδια – δημιουργούσαν αρώματα κρέατος. Το πιο έντονα αρωματικό δείγμα βρέθηκε να προέρχεται από ζύμωση κρεμμυδιού διάρκειας 18 ωρών με χρήση του μύκητα Polyporus umbellatus. 

«Αυτές οι ζυμώσεις κρεμμυδιού θα μπορούσαν κάποια μέρα να χρησιμοποιηθούν ως φυσικό άρωμα σε διάφορες εναλλακτικές λύσεις κρέατος με βάση τα φυτά», είπαν οι ερευνητές. 

- Advertisement -

Για να διαβάσετε ολόκληρη τη μελέτη πατήστε ΕΔΩ.

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Ανακαλείται γιαούρτι μεγάλης εταιρείας λόγω S. aureus – Ένα σπάνιο περιστατικό επιμόλυνσης με σταφυλόκοκκο σε εμπορικό γιαούρτι

Γιατί η επιμόλυνση εμπορικού γιαουρτιού είναι ασυνήθιστη και ποιος είναι ο πραγματικός κίνδυνος για τους καταναλωτές - Του Νίκου Γδοντέλη

Η ΕΕ εγκρίνει την πρώτη πρόσθετη ύλη ζωοτροφών για μέλισσες – Τι προβλέπει η απόφαση και τι έδειξε η αξιολόγηση της EFSA

Η πρώτη πρόσθετη ύλη ζωοτροφών για μέλισσες εγκρίθηκε από την ΕΕ μετά από αξιολόγηση ασφάλειας και αποτελεσματικότητας της EFSA.

Ένα από τα πλέον διαδεδομένα πρόσθετα τροφίμων συνδέεται με φλεγμονή στο παχύ έντερο σε νέα μελέτη

Κοινό πρόσθετο που υπάρχει από παγωτά μέχρι σάλτσες και φυτικά ροφήματα, συνδέεται με φλεγμονώδεις αλλαγές στο έντερο.